Шефът на ВКС: Стига обвинения към съдиите

По-малко приказки, повече работа, призова Лазар Груев
25 фев 2010 10:53,
315
Шефът на ВКС: Стига обвинения към съдиите
Лазар Груев. Снимка: БГНЕС

"Ще стисна зъби за последен път и ще спазя джентълменското споразумение, което постигнахме с премиера Бойко Борисов преди 10 дни, да не коментирам действията и резултатите от тези действия на други институции".

Това заяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лазар Груев преди днешното заседание на ВСС.

По думите му българските съдии нямат повече търпение да слушат непрекъснато безпочвени и немотивирани твърдения.

Още по темата

Груев призова институциите по-малко да говорят и повече да работят.

"И ако си послужа със спортни термини, за да ме разберат някои, всеки бяга по своята писта", каза шефът на ВКС.

По думите на Груев всеки честен български гражданин, каквито са мнозинството от съдиите, безрезервно подкрепя политиката на нулева толерантност към престъпността, "която някои наричат война".

Тази политика обаче трябва да се води само и единствено в рамките на закона, посочи Груев.

Той допълни, че няма и не може да има война между институциите, тъй като тя вреди на държавността и на честния и справедлив процес.

В заключение Груев каза, че министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е политик и говори като такъв.

"Аз говоря, макар и рядко, и сега, и винаги, единствено като професионалист – съдът няма друг език", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Срещу какво са без имунитет магистратите, свински грип ли?
139
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Магистратите също са без имунитет
138
4
 
8
 
! Отговори
Господа популисти /Б преди 14 години
Очевадно е, че в в съда, както във всичко в Бг има корупция....!!! Е и питам аз - Кой е виновен за това?? България разполага с 60,000 полицаи, за какво ги храниме, нали да пазят държавата!! Ами да ги хващат корумпираните съдии, какво ги спира!!! Господа популисти /ББ ЦвЦв/ , не викайте дръжте крадеца, ами се хващайте за работа. Щом мислите, че съда не работи и е корумпиран, хванете виновниците, хванете корумпираните!!!Иначе ще стане, меко казано, Ние се събрахме в Банкье и решихме...
137
6
 
6
 
! Отговори
мишо преди 14 години
Познавам г-н Груев от времето,когато бях студент и с огромно удоволствиеконстатирам,че той все още е онзи сериозен,компетентен и отдаден на професията си човек.Пожелавам му личен и професионален успех в тези толкова "интересни"времена!
136
2
 
12
 
! Отговори
From Swiss преди 14 години
Към Шефа на ВКС,Това не са обвинения , общоизвестен факт е , че след митничарите, съдиите са най-корумпирани в България.Цветанов ви казва истината в очите, а вие се правите на обидени. На цялото българско общество им дойде до гуша от корумирани съдии, вместо да се обиждате вземете и прочистете съда от гнилата ***.
135
2
 
1
 
! Отговори
До Иванчо преди 14 години
За това ли избрахме демокрацията, всеки за всичко да дава акъл. Има ЗАКОН при демокрацията и разделение на властите. НС да прави закони, правителството и съдебната власт да ги спазват, а Иванчо да си гледа Марийка и съдрания юрган.
134
0
 
1
 
! Отговори
чалгар преди 14 години
съдът няма друг език", завърши г-н Груев и хукна към вратата с прашките
133
2
 
7
 
! Отговори
??? преди 14 години
Нека първо да видим как съдия номер 1 беше назначен на този пост ? Беше избран чрез ПРЕКИ ИЗБОРИ от избирателите или беше спуснат с парашут от Гоце ? Отговорът на този въпрос ще даде отговорите на останалите !
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Явно си си научил урока, ....написах го в по-съкратен вариант. Реално законодателната власт има правомощия във всичко, затова е законодателна. Проблема е, че хората обвиняват за всички свои несгоди само съдът, а корупция има навсякъде и в полицията и в прокуратурата и в съда естествено.
131
0
 
2
 
! Отговори
do 122 преди 14 години
Съдиите може и да започнат да се избират чрез ПРЕКИ ИЗБОРИ при една промяна на закона в Конституцията ! Законите са временно явление и може да се променят ! А това, че некои се страхуват от ПРЕКИ ИЗБОРИ за съдии, е съвсем друг въпрос ...
130
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Съдиите много лесно ще се оправдаят - достатъчно е само да публикуват извадки от дознанията - както се публикуват кандидатстудентски бисери, така да се публикуват и следствени и дознателски бисери - при това следователите и дознателите не са били кандидатстуденти. Представяте ли си какъв смях ще падне.
129
0
 
2
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
113 като чели ще се окаже болезнено прав!Съдия!???Та ТОЙ ТРЯБВА ДА Е ИЗБИРАЕМ,НЕ НАЗНАЧАВАН ПО ПАРТИЙНА ПРИНАДЛЕЖНОСТ!!!Бил независим???Тия другарчета се уляха!Криво седи стар Кадия,Криво седи,ПРАВО СЪДИ!Слушах го!Забравя за заплатата си,от залъка на Народа е!
128
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
КАКВА НАГЛОСТ КАКВО НАХАЛСТВО!!! ДО КОГА ДА ТЪРПИМЕ !!!
127
0
 
4
 
! Отговори
ovchar s gega преди 14 години
bg sadiite da vlizat v praviya pat,za da ne grabnem sopite.
126
0
 
5
 
! Отговори
той преди 14 години
Мисля, че е време за промени в законодателството - при осъдителна присъда и присъдено обезщетение, сумата да се удържа от бюджета на ВИНОВНОТО държ.учреждение и да се изплаща на спечелилия ищец. Държавното учреждение да се ЗАДЪЛЖИ на обратен (регресен) иск спремо длъжностното лице причинило с действие или бездействие осъдителната за България присъда. Ако това стане - ще видите, че доста полицаи, следователи, дознатели, прокурори и съдии ще станат значително по-чевръсти и съзнателни в работата си.
125
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Съдиите НЕ МОЖЕ да се избират чрез преки избори, това не ти е политик. Само прочети коментарите (пък и твоя) и ми кажи можеш ли да оцениш колко разбира законите даден човек. А за ползата от изборните длъжности - виж какво влиза в парламента.
124
0
 
5
 
! Отговори
Иванчо - 94 анонимен преди 14 години
Лазар Груев - Първи секретар на УК на ДКМС на Софийския университет, член на БКП, член на Районния комитет на БКП.Може ли човек да очаква някакво друго бръщолевене от него?
123
1
 
2
 
! Отговори
един преди 14 години
Аз твърдо вярвам на Цв.Цветанов - корумпирани и престъпници ими и в съда и полицията. Има сигурно и в следствието и в прокуратурата. Има обаче около 60.000 полицаи - нека да си свършат работата и да ги хванат, то така ме да НЯМА измъкване. Дано на някой да му светне под фуражката и да види гредата в собственото си око, а не вижда сламката в окото на съседа. Интересното е, че никой не поставя въпроса за изплатените обезщетения по осъдителни присъди срещу България от международни съдилища.
122
1
 
7
 
! Отговори
??? преди 14 години
Когато съдиите у нас започнат да се избират чрез ПРЕКИ ИЗБОРИ от избирателите, тогава ще може да говорим за независима и ефективна съдебна система !Ако се направи едно допитване и се окаже, че повече от 90 % от данъкоплатците у нас смятат, че съдиите ни са корумпирани, то значи това наистина е така !Направете референдум затова дали съдиите у нас да се избират чрез ПРЕКИ ИЗБОРИ, а не да се назначават по системата на октопода и тогава ще разберете колко хора у нас вярват в ефективната ви и безпристрастна работа !А зъбите си ги стискайте колкото си искате ! Това си е лично ваше право и НИЕ не се месим в това ваше решение и право на избор !
121
1
 
2
 
! Отговори
ru76 преди 14 години
Грешиш !!! Следствие - прокуратура - съд ! Полицията е в изпълнителната власт и е част от ПРАВО-ОХРАНИТЕЛНАТА СИСТЕМА ! Реално законодателната власт (Парламент) и изпълнителната (МИНИСТЕРСТВА) нямат никакви правомощия над съдебната !!!