Шефът на ВКС: Стига обвинения към съдиите

По-малко приказки, повече работа, призова Лазар Груев
25 фев 2010 10:53,
315
Шефът на ВКС: Стига обвинения към съдиите
Лазар Груев. Снимка: БГНЕС

"Ще стисна зъби за последен път и ще спазя джентълменското споразумение, което постигнахме с премиера Бойко Борисов преди 10 дни, да не коментирам действията и резултатите от тези действия на други институции".

Това заяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лазар Груев преди днешното заседание на ВСС.

По думите му българските съдии нямат повече търпение да слушат непрекъснато безпочвени и немотивирани твърдения.

Още по темата

Груев призова институциите по-малко да говорят и повече да работят.

"И ако си послужа със спортни термини, за да ме разберат някои, всеки бяга по своята писта", каза шефът на ВКС.

По думите на Груев всеки честен български гражданин, каквито са мнозинството от съдиите, безрезервно подкрепя политиката на нулева толерантност към престъпността, "която някои наричат война".

Тази политика обаче трябва да се води само и единствено в рамките на закона, посочи Груев.

Той допълни, че няма и не може да има война между институциите, тъй като тя вреди на държавността и на честния и справедлив процес.

В заключение Груев каза, че министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е политик и говори като такъв.

"Аз говоря, макар и рядко, и сега, и винаги, единствено като професионалист – съдът няма друг език", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
3
 
! Отговори
той преди 14 години
ВзЕмането на подкуп е злоупотреба със служебно положение и е престъпление по чл. 301 от Наказателния кодекс."Чл. 301.(1)Длъжностно лице, което поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва за подкуп с лишаване от свобода до шест години"
159
3
 
7
 
! Отговори
EU преди 14 години
Съдийте са подложени на огромен милиционерски натиск и е необходимо да издържат и да не се поддават, все пак милицията / към 25,02,2010 в БГ / и съдът в условията на демокрация са различни власти /за някои писти /.
158
0
 
4
 
! Отговори
до 177 преди 14 години
А взимане на подкуп какво е....
157
3
 
7
 
! Отговори
Кукловод преди 14 години
Груев, *** засъхнал, стига си се излагал. Вие в съдебната система не сте вечни и след няколко години ще молите за милост, когато няколко милиона българи решат да ви ликвидират заради мерзостите, които вършите непрекъснато.
156
1
 
6
 
! Отговори
до 169 преди 14 години
Явно ти си неграмотният, магистратите могат да бъдат подведени под отговорност за престъпления от общ характер, т.е. за почти всичко
155
4
 
6
 
! Отговори
той преди 14 години
До пост 169. Грамотен съм приятелю. Пиша бавно защото е явно, че едни хора мислат трудно. Смисъла на казаното от мен е, че ако един магистрат извърши закононарушение или вземе подкуп и за това му деяние са събрани ДОСТАТЪЧНО и ГОДНИ доказателства няма законова причина той не само да бъде отстранен от длъжност, но и да му се потърси накъзателна отговорност. На *** език - да влезе в затвора. САМО че НЯКОЙ трябва да поработи, да събере доказателства и да го вкара в затвора, а не само да говори.
154
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
АБЕ Г-н ГРУЕВ ЗНАЕТЕ ЛИ НАРОДА КАК СТИСКА ЗЪБИ КАТО ВИ ГЛЕДА КАКВИ ГИ ВЪРШИТЕ??? ОСВЕН ЗА ПРЕМИИКИ КОИТО СИ ГЛАСУВАХТЕ ЗА ДР.НЕ СТЕ СПОСОБНИ!!!
153
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоя само да не стисне зъби докато *** *** на мутрите които обслужва, че ще му светят маслото.
152
1
 
2
 
! Отговори
Иванчо преди 14 години
Няма какво да чета.... Камо ли Иво Беров, все едно че е написал Библията.Никакъв "поклон" пред псевдо-мисии....ДЕМОКРАЦИЯТА, не се прилага в този си вид никъде. Ако направиш една малка историческа справка, а и погледнеш най-развитите страни, ще видиш че най-добре икономически и правово са тези които се управляват ЕДНОЛИЧНО - цар, султан, император, крал. Защото УПРАВЛЯВАЩИЯ не позволя ДА СЕ КРАДЕ от неговото! А тук - знаят че имат 4 годишен мандат, и гледат да измародерстват какво могат
151
5
 
5
 
! Отговори
той преди 14 години
До пост - Чети!!!Уважаеми ти да не би случайно да си ми един обут в "чепици" т.е.полицай??? Ако полицията ИСКА, тя би следвало и да МОЖЕ с дадените й от законите средства да залови с необходимите за осъдителна присъда доказателства ВСЕКИ корумпиран чиновник бил той магистрат или общински чиновник. Изглежда обаче, нашенската полиция както казваще Радой Ралин е само на етапа ИСКАМ, а МОЖЕНЕТО се е превърнало в непрекъснати приказки, публични изяви и провеждане на безмислени акции с гръмки имена.
150
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
съдиите имат функционален имунитет, т.е. не носят наказателна и гражданска отговорност за техните служебни действия и за постановените от тях актове, освен ако извършеното е умишлено престъпление от общ характер
149
0
 
2
 
! Отговори
Миризливци преди 14 години
Що не обвиняват чистачките в мин съвет а точно вас ? ВКС и ВСС и всичките им форми на съдебна власт....
148
2
 
4
 
! Отговори
Господа популисти /Б преди 14 години
Е да де.....Иначе ще стане, меко казано, Ние се събрахме в Банкье и решихме...
147
1
 
5
 
! Отговори
неразвит преди 14 години
Съда заседава влиза подсъдимия бай ***,излагат се доказателствата наред е съдебния състав да вземе решение:Шушукат си 1-вия какъв е тоя некъв *** 2-рия може ли да вземем нещо от тоя 3-тия баш от тоя въшлъо нищо,тогава какво решаваме е ми за дранголника е край максималната присъда.Втори случай влиза бай паричко нали се сещате как се е развил случая да не го разказвам,сиреч пуснат под гаранция и съдебния състав се е облажил.
146
2
 
3
 
! Отговори
Марк преди 14 години
И тази *** е от котилото на Сирищника. Разпръснати са като метастази по снагата ни и разрушават клетките ни, пият кръвта ни, убиват бъдещето ни със своята мерзост и алчност. Агент Гоце ги подбира по няколко основни критерии - корумпирани, зли, противни, лукави и ненаситни. Долу гнидата Гоце!
145
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
БРАВО НА 145. РАЗСЪЖДЕНИЯТА МУ СЪВПАДАТ С 8 МИЛИОНО Б Ъ Л Г А Р И
144
2
 
3
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
Дълбоко грешиш. Демокрацията е нещо, което белите страни прилагат отдавна.Прочети поста на Иво Беров/тук, в дясно и се казва Мнозинството,жреците, културата, парите/.В най-общ порядък, Демокрацията е събирателно на ред, равенство пред закона, равни възможности в икономиката,полицейщина,самодисциплина, култура и пълна липса на комунистически манталитет.
143
1
 
0
 
! Отговори
vestnikar преди 14 години
tiya,site sa ot bkp.
142
2
 
8
 
! Отговори
Иванчо преди 14 години
Никой не е избирал ДЕМОКРАЦИЯТА. Тя бе избрана от тези които и преди, и сега мародерстват из България. А и ДЕМОКРАЦИЯТА, е опиум за простаците. Демкорация, като форма на управление, е имало само в независимите "Гръцки" градове-държави, които са наброявали няколко хиляди души... Тогава и единствено тогава тя може да бъде прилагана - при население няколко хиляди души. В Троянската война, са участвали няколко стотин войници... Демокрация, сега е немислима - просто ние имаме извратена нейно копие.
141
1
 
3
 
! Отговори
kvestor преди 14 години
ei,gruev,......