Станишев вижда как Борисов връща политиката на Костов

Всеки ден правителството променя позициите си, твърди той
17 апр 2010 12:13,
142
Станишев вижда как Борисов връща политиката на Костов
Снимка: БГНЕС

"При сегашното управление отново има завръщане към политиката на Иван Костов", обяви в Сандански червеният лидер Сергей Станишев.

"Правителството променя всеки ден своите позиции и така проличава една крайно дясна политика", категоричен бе той.

Още по темата

Според него за последните девет месеца от управлението на ГЕРБ кризата се задълбочава.

"Днес страната се намира в много тежка ситуация. Естествено икономическата криза няма как да не оказва влияние върху България, но можем да констатираме, че нейните измерения добиват все по-дълбок мащаб в страната ни", каза лидерът на БСП.

По думите му трябва да се наблегне най-вече на работата на общините. В приветственото си слово пред присъстващите на Националното съвещание на БСП в южния град , Станишев уточни, че партията му е взела решение за местното самоуправление.

"Самоуправление, в което се изискват много неща, а именно да се формулират нови идеи, да се проведат редица дискусии, за да може политиката да бъде в унисон с българския гражданин", заяви той.

"Искам да вдъхна повече доверие и солидарност на кметовете и представителите на общините, присъстващи на днешното съвещание", допълни Сергей Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
3
 
! Отговори
malko istoriq преди 14 години
През 1921 г. Александър Цанков е сред основателите на Народния сговор. Той участва в подготовката на Деветоюнския преврат през 1923 г. и след него оглавява коалиционното правителството и Демократическия сговор. При неговото управление избухват Юнското и инспирираното от Комунистическия интернационал Септемврийско въстание от 1923 г. По време на Септемврийското въстание от страна на военни, полицейски и паравоенни части (т.нар. шпицкоманди) са извършени зверства срещу пленени въстаници и мирно население от въстаналите райони. В потушаването на въстанието в Пиринска Македония участват и дейци на Вътрешната македонска революционна организация.[2]В опита си да се справи с болшевистко-комунистическата опасност, през януари 1924 г. правителството прокарва Закон за защита на държавата, с който се обявяват за незаконни всички организации, които си поставят за цел насилствено вземане на властта.[3] През април същата година с решение на Върховния касационен съд са разтурени БКП и свързаните с нея Партия на труда, Общ работнически синдикален съюз и Български комунистически младежки съюз.През 1925 г. от крайно настроени дейци на БКП е извършен атентатът в църквата Света Неделя. Тези терористични събития от непознат тогава за света мащаб са последвани от репресивни мерки от страна на правителството, включващи масови убийства без съд и присъда на комунисти и други политически опоненти. По време на априлските събития през 1925 г. след атентата в черквата "Св. Неделя" правителството погазва гражданските свободи и започва репресии срещу политическите си опоненти и някои от противопоставящите му се интелектуалци. От агенти на властта са извършени многобройни среднощни отвличания, изтезания и убийства, някои от които направо на улицата. Повечето от тези деяния не са признати от правителството, то ги приписва на така наречените неотговорни фактори. Всъщност, неотговорните фактори представляват екзекуторски групи запасни офицери, полицаи и дейци на ВМРО, от които най-известна е тази на кап. Кочо Стоянов и капитан Цвятко Николов-Черния капитан. Групите действат по пряката заповед на генерал Иван Вълков.[4] Ползват се с подкрепата на правителството използват за убийствата сградите на Обществена безопасност, военни поделения, полицейски участъци, за хайките ползват инвентар на държавно финансиране. За погребването на труповете в Илиянския форт се използват редови военнослужещи. Сред жертвите на белия терор са и дейците на изкуството Гео Милев, Сергей Румянцев, Христо Ясенов, Йосиф Хербст. И точно тия, толкова богоугодни люде, начело с т. нар. проф. Александър Цанков, един пълен ***, по нареждане на някои от които Александър Стамболийски, законно избран министър-председател на България е измъчван и зверски убит, а главата му- отрязана и изпратена на поръчителите в торба, видите ли пострадали от атентат докато се молели, мирно и почтено, вярващите престъпници. За какво и на кого?
75
4
 
11
 
! Отговори
КОСТОВ Е ГЕНИЙ..... преди 14 години
.....ЩЕ ВРЪЩА ,АМИ!ДА НЕ ИСКАТЕ ДА ВРЪЩА ,ПРОСТОТИЙТЕ НА СърГей, И ДА НЕ ОБЯСНЯВА ...КАК НЯМА КРИЗА И ТЯ БИЛА САМО ЗА ЗАПАДА!ИВАН КОСТОВ Е ИКИНОМИСТ И ПРИЗНАТ УМ!!!!ТОЙ Е ЧОВИКА,КОЙТО СЪЗДАДЕ КАПИТАЛИЗМА В БЪЛГАРИЯ, ЗАТОВА И КОМУНИСТИТЕ,НЕИСТОВО ГО МРАЗЯТ!КОСТОВ,Е ГЕНИЙ!!!.....ТОЙ Е КОШМАРА НА ЧЕРВЕНИТЕ ,***!
74
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ne sam komunis no pri tiax se givee6e
73
1
 
5
 
! Отговори
rhiad преди 14 години
Ние си почистихме още преди две седмици. А, ти?
72
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГЕРБЕРЧЕТА КОЛКО ОТ ВАС УЧАСТВАХА В ДНЕШНИЯ ЛЕНИНСКИ СЪБОТНИК ЗА ПОЧИСТВАНЕ ОРГАНИЗИРАН ОТ ВАШАТА КМЕТИЦА!!!!
71
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нали викаше че няма криза бе отворко!Как не си затвори вече мръсната уста!
70
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вие не разбрхте ли докато не дадете ещо повече от зрелища на тоя народ винаги ще има кои да гласува за комунистите !
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** и това са ези днес дето искат от безработните по време на криза и липса на работа двоино повече здравни и глоба за неплащане следва и принудително събиране !Днес се проведе и Ленински съботник за почиствоне на околоблоковото пространство място на общината !
68
7
 
9
 
! Отговори
thebrainless преди 14 години
Скапани комунисти, да идат да се скрият в миша дупка. Наглостта им няма край, с какви очи изобщо се показват пред обществото
67
3
 
7
 
! Отговори
Смях преди 14 години
Станишката пак плахо се обади !!!!Добре че е Корнелия Нинова във БСП да им казва истината във очите !!!!!!БСП със Станишев е бита карта.
66
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
арееее платените бойкоборисовци почнаха....пичове, бе нали мухобойко е баш най големия `кумонист` напоследък :)той има повече стаж в бкп и от станишев и от първанов взети заедно :)))))
65
8
 
10
 
! Отговори
коментар преди 14 години
Престъпни политици има много но по големи престъпници от кумонистите няма
64
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
нанайци дудукци свалил комунистите :)толкова членове на бкп не е имало в нито едно правителство досега, дори в това на иван костов :)като се хванат герберите за аргумента `комунистите` - явно ептен са се оакали....а бре, пичове, членските книжки на бкп надзъртат от джобовете на половината ви министри, барабар с министер-президенто, който напуска милицията, щон ве иска да напусне бкп...
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
сапата, кой `наш опит`?бе ге а балкан ли визираш? или софийския ***? или комисионните за всяка винетка?ей...... мразим като бившите комунисти ми обясняват колко лошо нещо са комунистите....
62
3
 
7
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 45 Прав си. Никой няма вашия опит в краденето. За 24 часа да ошушкате България. Нали така, национализатори и колективизатори? Знаеш ли, строителю, я да си ми платиш робския / биригадирски/ труд, но с лихвите.И съботниците и ходенето по задължение по манифестации. Все едни такива..досадни подробности. Апропо, ще възстановите ли задигнатите пенсионни фондове натрупани до 9.09.1944г и същите до 1974 г.? Или ще се правиш на тапа продължително?
61
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Тази еблювица ако я срещна на 5 мастики, може да ме вкара в грях... Ама аз тогава мисля за шестата а не за мъжки ***.
60
9
 
8
 
! Отговори
ЕДИН преди 14 години
тоя още ли е на свобода, само пандиз за тоя родоотстъпник!
59
11
 
9
 
! Отговори
7777 преди 14 години
Тоя е подкрепен само от турците!!!Защо не ходи да дава мнението в Тyрсия!!???
58
7
 
10
 
! Отговори
fghef преди 14 години
хахахах ба си и мишката
57
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
нова група във фейсбук`софия за софиянци, бойко да си оди у банкя на село`