Трайков: Не сме спирали "Белене" и "Бургас–Александруполис"

По проектите има забавяне, но то не идва от нас, отсечe енергийният министър
11 юни 2010 14:31,
55
Трайков: Не сме спирали "Белене" и "Бургас–Александруполис"
Трайчо Трайков. Снимка: БГНЕС

Кабинетът не е решавал, че няма да участваме в проекта "Бургас–Александруполис", нито да се "замрази" проектът АЕЦ "Белене".

Това стана ясно от думи на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, който коментира изказването на премиера Бойко Борисов пред посланиците на Европейския съюз.

Попитан дали мисли, че не трябва да се отказваме, министър Трайков отговори: "Нищо такова не смятам, това, което казвам, е, че не сме решавали, че няма да участваме нито в единия, нито в другия проект".

Още по темата

По думите му изграждането на петролопровода "Бургас–Александруполис" се бави не по наша вина, а заради екологичната оценка, която се изготвя.

Проблем имало с осигуряването на суровина за тръбата, но и той не бил в нашата страна. Трайков допълни, че в крайна сметка отношението на гражданите на района е част от решението дали да се участва в проекта.

Що се отнася строежа на АЕЦ "Белене", енергийният министър поясни, че няма решение за замразяване, а сме в процес на търсене на стратегически чуждестранен инвеститор.

Ако това се тълкува като замразяване, ние сме разговаряли с партньорите си по проекта, докато не се осигури финансиране, да не се извършват дейности, свързани с големи финансови средства, допълни Трайчо Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нали и Манджукова това каза и си го отнесе женицата. Сега да изгонят Цецка!!!
30
5
 
16
 
! Отговори
Любомирчо преди 13 години
Ако трайчо е недоразумение Тиквата е космически ***. Как ще даваш изявления за това без да си питал министара си. Нали той има експерната оценка нали затова е в този ресор да знае има ли изгода или не. Боко е най-голямото недоразумение той незне на кой свят живее. Той общава на всички и накрая всички ще го ***. Нарцисизмът му вече е опасен за България
29
5
 
19
 
! Отговори
NM преди 13 години
Смешници, пълни некадърници, дори и синхрон в думите си не могат да направят.
28
5
 
6
 
! Отговори
пич преди 13 години
бе траичо,що си опроверга името бре,що си не траяя.....обади се на ония от EVN,то мястото за прокурист,сигурно заето ,ама поне техник.....
27
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България се управлява от *** в момента, правителството целенасочено съсипва държавата!!
26
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трайков определено е едно голямо недорадумение,но да не е единствен в това правителство с такива характеристики...." Куци коне " бол - Дянков е водачът им!!! Бойко ги търпи ! Народът страда !!! Това е в резюме....
25
5
 
22
 
! Отговори
Кому да вярвам? преди 13 години
11.06.2009България се отказва от участие в проекта за петролопровод между Бургас и Александруполис, съобщи премиерът Бойко Борисов след среща с посланиците от ЕС.Борисов добави, че България замразява и строежа на АЕЦ "Белене" защото няма ясен план кога ще се върнат парите.Баси смешните управляващи! Като *** катун :)
24
4
 
15
 
! Отговори
SS преди 13 години
БАТИ ЦИРКА,БАТИ ХАОСА!
23
3
 
1
 
! Отговори
до bvb преди 13 години
И ти да не си министър,че като те чета колко си ***,направо заоблен.с този правопис,ако изпишеш овца,наверно би написал-АФСЪ,пфуу.........
22
3
 
10
 
! Отговори
_!_ преди 13 години
Оооо не внимаваш Трайчо.... до 2 седмици ще си закопчан в някоя добре заснета акция на Цветанов!
21
13
 
4
 
! Отговори
Vini преди 13 години
Големи *** сте изкривявате всичко в ваш интерес.Борисов казва че за сега няма да се строи Бургас Александруполис защото хората от Бургас не желаят това.Аз съм от Бургас и защитавам тази теза .При нас е рай от както наритахме комуниста кмет.Браво Борисов браво ГЕРБ.Габрово мислете като си избирате кмет само един става от всичките които днес бяха сутринта по БТВ това е кандидата от ГЕРБ другите са луди начело с лудата журналистка от сините.
20
2
 
5
 
! Отговори
тома неверни преди 13 години
а така боико,ТИ си шефа.кви проекти,кви пари?е сега му е маиката,средствата да се насочат в подновяване копането на царичинската дупка,от там ще излезе заека.
19
2
 
6
 
! Отговори
yashinaki преди 13 години
Имам предвид това, че имаме нужда от истински инвеститори - например фирми, които да произвеждат нещо тук (да кажем коли) и да ги изнасят някъде. А не да дойде ЧЕЗ/НЕК/ЕОН, и да кажат: "Хайде сега да ми плащате тока двойно, а аз ще наема 5000 човека на работа, и ще им давам по 300 лева. Остатъка за мен!" - е, така и аз мога!Същото е и с чуждите Банки! Идват тук, дават заплати от по 4-500 лева (макс 700), и печелят като дават мега скъпи заеми!Това не са инвеститори, а кожодери!
18
2
 
7
 
! Отговори
. преди 13 години
sofiq ne e balgariq........
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези са неспасяеми. Боко тиквата даже не ги уведомява какво е решил. Срам. НЕКАДЪРНИЦИ!
16
7
 
4
 
! Отговори
9 преди 13 години
10Може ли да кажеш какво рабираш под "нормални заплати"???В Бг няма висока производителност + енергоемко производство........За да сме конкурентни трябва да компенсираме по някакъв начин.А и не мисля че тук са МНОГО ниски заплатите(говоря за София).За южна Италия,Гърция заплати от 800-1000 евро се считат за добри.В София 1000-1500 лева не е нещо кой знае какво.
15
17
 
1
 
! Отговори
7777 преди 13 години
Тия не могат да лъжат както 3 коалиция!За нищо не ги бива,добре че Дянков е наред иначе да сме фалирали
14
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не министрите са *** а началника им е *** . *** народ сме и затова и ни се пада такива да ни командват
13
3
 
1
 
! Отговори
Tedy преди 13 години
Interesno mi e koi 6te prevede kakvo e kazal energiinia ministur na Ec ;/ kato pravite izkazvania se konsultiraite eidn s drug kato pileta v kal4i6te sme
12
8
 
9
 
! Отговори
bvb преди 13 години
Тия министри са много ***. Вместо да се консолтура с премиера и да решът каква е ситоацията те се изказват сякаш са еднолични търговци и предизвикват само ироничен смях в залата.Борисооооов вземи и се разберете с твойте министри кога и какво да говорят че станахте за ПОСМЕШИЩЕ.