Цачева работи, мъжът й гледа детето

Работата на съпруга в Булгартабак не водела до конфликт на интереси
16 юни 2010 14:45,
95
Цачева работи, мъжът й гледа детето
Понякога Цецка Цачева върши чисто женска работа, например плете дантела. Снимка: БГНЕС

С какво се занимават мъжете на силните жени? Неволно парламентарните репортери получиха отговор на този въпрос, работейки по темата за евентуален конфликт на интереси на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Според публикации от октомври нейният съпруг Румен Данговски е експерт в Булгартабак и има отношение към предстоящата приватизация на цигарения холдинг.

Данговски е архитект по професия и досега е работил към гробищните и църковни паркове в Плевен. В Булгартабак е назначен без конкурс, защото за длъжността не се изисква такъв.

Цачева беше категорична, че няма конфликт на интереси и обясни дейността на мъжа си така: „Занимава се с узаконяване на недвижими имоти на Булгартабак, които до момента нямат Акт 16. Сега е в командировка по оправяне на имотите, които са свързани с приватизацията”.

Данговски е завършил Братиславския технически университет и има диплома за инженер-архитект.

„Категорично няма отношение към приватизацията, защото не е директор на никакво звено, отдел или каквото и да е. Категорично няма конфликт на интереси. От него нищо не зависи”, обясни Цачева.

На въпроса, защо при преместването в София не е потърсил работа като архитект, Цачева отговори с обяснение на сложния бит в семейство, в което съпругата е високопоставен политик.   

Парламентарната шефка се оплака, че работи 168 часа в седмицата. От тази гледна точка единият от съпрузите трябвало да е на нормирано работно време, за да се грижи за семейството.

„При наличието на непълнолетен член на семейството някой трябва да полага грижи за това семейство в чисто битов план”, обясни житейските си неволи Цецка Цачева. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тая е голям мафиот
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ще гласувам за жъптите
85
0
 
6
 
! Отговори
Векил преди 13 години
Защо тази първа дама на Народното събрание живее в апартамент, който УБО плаща- т.е. плащаме ние избирателите. Затова ли я избрахме, да й плащаме сметките, защото нещо добро е "сътворила" за народа. Докога тези излагации в България. Господа депутати осъзнайте се - Бог вече Ви предупреди, вторият удър ще бъде по средата на парламента, когато сте всички в залата. Бог не прощава - на никого, та дори да е Председател на НС или Министър-председател. Как не разбирате, че народът едва е жив!!!
84
3
 
5
 
! Отговори
kamen_tonov преди 13 години
Следващия път ще гласувам за жълтите.
83
4
 
1
 
! Отговори
zoisa преди 13 години
тоа бил *** , оня бил ***. Тоа го мразите оня го мразите , по тоа плюете по тоя. Що си хабите силите с писане на глупости , това е , *** и *** народ сме. Това в никоя държава няма да се търпи , и коментира. Трябва сила , СИЛА на някой или няколко да вдигне народа и пред парламента , така както им се полага , да им се покаже че не само НЕ управляват но *** на главите ни. ...........Но....... няма кой , а щом няма , ше си търпим мачкането , щото ние си го заслужаваме.
82
5
 
29
 
! Отговори
красив и щастлив преди 13 години
Не знам за вас, обаче аз никога повече няма да си дам гласа за Герб.
81
3
 
27
 
! Отговори
Gab4o преди 13 години
Аз мислех, че сина й е поне на 45-50 години
80
8
 
27
 
! Отговори
красив и щастлив преди 13 години
СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА ГЕРБ! ПО-ДОБРЕ НДСВ ОТ КОЛКОТО ГЕРБ!
79
2
 
4
 
! Отговори
an преди 13 години
DOKATO IMA BALACI. 6TE IMA I TARIKATI. NE SAM GLASUVAL OT 90 GODINA. PROSTO NQMA ZA KOI. VSI4KI SA EDIN DOL DRENKI. LAJAT,MAJAT, I KRADAT. A ELEKTORATA GLEDA I TAPE E. 4E6AITE SI KLAVIATURITE. BROITE SI STOTINKITE, ZAREJDAITE BENZIN PO SKAP OT EVROPEISKIQT. A DRUGARITE, 6TE SI BROQT MILIONITE.
78
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунистите, седесарите, ендесевари и прочие косовари претърпяха крах на изборите. сега е ред на бат бойко и сите цветелинки да се дооправят. покрай тях намазват и таквиз мижитурки кат цецки, фидосовки и прочие ***......но след 3 години (да сме реалисти няма да има предсрочни избори) - народа и тях като монката кобурготски ще ги измете...ама те не се интересуват от това. след тях и потоп...
77
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проблемът на Цецка е не, че е родена на село, а че е селяндурка по поведение. Заради такива като нея селянин се е превърнало от нарицателно на трудолюбив човек в нарицателно за хитреци като Цецка. А знаете ли, че синът на госпожата получава стипендия като уж социално слаб?
76
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
моного грозна и нахална бе хора много бе,ууу такъв *** къде се пракна
75
1
 
6
 
! Отговори
BIVSH GERBER преди 13 години
pak orejdane i shurobadjanashtina a posle xodete da glasuvate tolkova bil dobar 4e rabotil v grobishten park a sega v bulgartabak
74
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
до 64 Вярно е,че сме история.Повече от 110 години ни има и ще ни има.А вие сте от вчера и ще изчезнете утре.Старай се.Нормално е да си защитаваш презрения хлебец.Учи се обаче и да аргументираш разпукването на пъпките на мисловните си напъни.Ако се култивираш и спреш да точиш сополи, като дойдем на власт, ще те вземем за бостанско плашило.Не,че можеш да уплашиш някого, но поне ще си паркинг за враните.
73
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е луд кой яде баницата а този който му я дава.Баницата им я даваме ние. За това ли ги избрахме за да ни докарат до просешка тояга Съсипаха цялата промишленост Икономика вече нямаме Каде са работните места"
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има занимавал се е с гробишни паркове - не го е страх
71
2
 
27
 
! Отговори
kak преди 13 години
направо сам отвратен.....как бе ги намират такива :червени бабички: и тая и шулева....толко л;и няма млади хора в таз държава....но като се замисля май няма-всички се изнесоха...в българбатак съкращават хора тез от власта се уреждат там-тоя пожарникар стана смешен....пак и се скри...
70
3
 
21
 
! Отговори
uha преди 13 години
а хлапето и е доста голямо,ченякои да се грижи да го нахрани с лъжичката-хаха
69
3
 
27
 
! Отговори
Боже опази! преди 13 години
Ама тая и мъж ли има?
68
5
 
32
 
! Отговори
Иво преди 13 години
А защо тази дебела крава ЦЦ не каже нещо за справедливите протести на тютюнопроизводителите? На чий гръб се облажават тези тунеядци? На гърба на тези смачкани от труд и мизерия хора!