Станишев: Не съм предлагал на Първанов да е премиер

"Председателят на БСП съм аз", подчерта бившият министър-председател
18 юни 2010 16:15,
56
Станишев: Не съм предлагал на Първанов да е премиер
Снимка: БГНЕС

Председателят на БСП Сергей Станишев категорично отрече да е предлагал на президента Георги Първанов да оглави правителството на тройната коалиция. Коментарът е по повод думите на президента пред bTV, че Станишев му е предлагал да стане министър-председател, но той няма такива амбиции.

Станишев припомни позицията на БСП през 2005 година, че ако спечели изборите, кандидатът за министър-председател ще бъде той.

Станишев не можа да си спомни дали и кои негови думи са накарали Първанов да остане с впечатлението, че му се предлага премиерски пост.

На въпрос дали президентът си прави PR на негов гръб, Станишев отвърна: „Едва ли”.

Председателят на БСП се върна осем години назад и си спомни, че разговори за евентуален бъдещ пост на Георги Първанов са водени в началото на 2001 година. Тогава обаче политическата ситуация беше различна и вероятно затова Първанов не е обявил предварително кой ще бъде министър-председател, ако БСП спечели изборите.

Станишев не отговори конкретно на въпрос дали по време на мандата си като министър-председател е изпуснал контрола, каквато е другата „другарска” критика на Първанов.

Тук той каза, че завижда „благородно” на премиера Бойко Борисов, който има такова голямо мнозинство. В коалиционното управление често трябва да се правят компромиси, припомни си Станишев. Той обаче не си спомни те да са били такива, че да се определят като изпускане на контрола.

На въпрос дали би подкрепил кандидатурата на Георги Първанов за председателския пост в БСП, Станишев припомни: „Председателят на БСП съм аз”.

Попитан кой сутрешен блок е гледал тази сутрин – този, в който гостуваше Бойко Борисов, или този с Георги Първанов, бившият премиер каза: „Спах”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
БРАВО ОТЛИЧНА ИДЕЯ
48
0
 
1
 
! Отговори
До номер 52 преди 13 години
Пи4, прекрасно го написа. Браво на теб, това си е самата истина, няма да те повтарям като напиша същото.
47
0
 
6
 
! Отговори
r.umen. преди 13 години
Гоце да не се ослушва, а да направи 1 млрд дарения от собствения си джоб !Нека Гоце да каже тогава кой ще плаща построяването на АЕЦ БЕЛЕНЕ ? ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ? - Айде , мерси, Гоце !Ако ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ще трябва да плащат за АЕЦ БЕЛЕНЕ, то тогава на референдума не трябва да участват пенсионерите и всички онези, които не работят или не са работодатели, защото реално те не внасят пари в хазната !Освен това Гоце нищо не казва колко ще струва тока, произвеждан от АЕЦ БЕЛЕНЕ !?Гоце, аз още не съм чул токът у нас да е поевтинял ! Винаги *** на ДС, които са на определни длъжности, измислят хиляди причини - нови данъци и акцизи, ' поскъпване ' на суровите на международните пазари , независимо дали става въпрос за газ, нефт, въглища и т. н.Гоце, не се ослушвай, а започвай да правиш дарения за АЕЦ БЕЛЕНЕ ! После нека те последват Р. Овч. , Г. Гергов и другите другари от вашата партия !Гоце, аз излишни пари нямам, които да преминават свободно от моя в твоя джоб ! Не съм и обвързан по никакъв начин с ' бизнесмени ' като маргините, тракторите, ' златните ' барети, дупнишките братя и подобни !Гоце, направи един референдум и за съд АНТИМАФИЯ или се страхуваш, че ще се разбере кой покровителства маргините, тракторите, ' златните барети, дупнишките братя и подобни !?
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Утопичен социализъм, нали.
45
2
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Сритаха се мулетата.
44
2
 
5
 
! Отговори
ГЛУПОСТИ преди 13 години
МНОГО ДОБРЕ СИ СПОМНЯМЕ ,КАК ГО ПОКАНИ ЗА ПРЕМИЕР!ТОВА БЕШЕ ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СПОРА С НДСВ И ПОДЯЛБАТА НА ВЛАСТТА!
43
1
 
5
 
! Отговори
Сеир преди 13 години
Опааа! Сритаха се атовете. "Не си ти, ами аз!" Ха-ха! Голям майтап ще е, кой ли ще излезе напред в борбата да води бащина дружина? Гледай, народе, и се забавлявай! По-интересно е от световното по футбол. Нали така?
42
0
 
6
 
! Отговори
69 преди 13 години
Амнезията не е заразна.И двамата бягайте надалеч от започнатото.
41
1
 
2
 
! Отговори
SAPATA преди 13 години
Който е правил записи, да ге пусне.. Не може то, така.Без записи.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Става интересно
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха , ха , ха , един от двамата лъже ... или и двамата най вероятно ... нормално ... за комунисти ...
38
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти не беше във позиция тогава, Серьога, да предлагаш въобще нещо !!!! Беше кукла на конци !!! Не че сега си по-различен, но за 5 години се еманципира и се правиш на фактор, какъвто не си !!!!
37
11
 
5
 
! Отговори
мунчо преди 13 години
до кога Боко и компания ще усира България-усмърдяхме се?
36
0
 
10
 
! Отговори
сексолог преди 13 години
Не бил предлагал на Първанов... Ха-ха! А може би му е предлагал нещо друго...
35
1
 
3
 
! Отговори
The Naga преди 13 години
Dano da te okusharqt po biurzo sopolkio. takava si Pu****a che nqma na kude.. ako imah vlast do sega shteshe da sedish v kletka pred parlamenta koito minava da te surovaka... za zdrave ....
34
1
 
12
 
! Отговори
каубой преди 13 години
Моля, не обиждайте говедата, сравнявайки ги с някакви крадливи политици!!!
33
2
 
17
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
Просто е нагло да говори някой, който се е осрал до шия... никой не ще и да го чуе малкия пинокио!!! Докато беше председател не говореше толкова, а се криеше по дупките, сега се сетил да се обяснява, *** мръсно...
32
9
 
4
 
! Отговори
гоце преди 13 години
Те такива като тебе ги чистиха дядовците ми през 44 в народния съд. Това те чака и тебе. В живота има логика на повторяемостите.
31
16
 
7
 
! Отговори
гоце преди 13 години
Фактите са че повечето българи имаха рабата , пенсиите се увеличиха , заплатите нарастнаха,,цените паднаха , банките предлагаха добри кредитV Те тиги фактите . Сега безработица и престъпност бол , високи цени , намалени заплати , по високи данъци,............Всичко това срещу една хвалба и манипулации. Гледай и мисли .
30
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние на никoй не вярваме *** и се оправяме достатъчно добре. Ти обаче, комунистическо *** крадливо - лично бих те разстрелял