Сините: Да спестим от 100-те млн. за подслушване на народа

Десните искат да се орежат 25 млн. лв. с актуализацията на бюджета
24 юни 2010 12:48,
139
Сините: Да спестим от 100-те млн. за подслушване на народа
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

И на дебата за актуализацията на бюджета на първо четене, и след това – партньорите на ГЕРБ от „Синята коалиция” искаха повече пари за здравеопазване и по-малко за МВР.

Днес влязоха в конкретика що се отнася до сектор „сигурност”.

Средствата за подслушване можело да се намалят с 25 милиона при гласуването на второ четене на актуализацията на бюджета, според сметките на десницата.

Асен Агов разясни, че на година се харчат около 100 милиона лева за СРС-та.

Сега този разход трябва да бъде намален с ¼, което според депутата не би трябвало да се отрази върху работата на МВР в борбата му срещу престъпността.

Мартин Димитров пък подчерта, че депутатите от групата няма да гласуват актуализацията на парите за здравеопазване, която предвижда 54 милиона лева по-малко за този ресор.

„Кой ще обясни защо се дават 116 милиона за тютюн, а се отнемат от здраве”, попита лидерът на СДС.

В същото време десните подчертаха, че България е единствената държава в ЕС, която прави актуализация на бюджета си, за да увеличава разходи.

Димитров даде пример, че през 2007 година, когато още не бяхме чували за кризата – разходната част е била 22 млрд. лева, сега е 27 млрд.

Затова депутатите дадоха още конкретни предложения как да се пести. В България има 56 заместник областни управители. Това е така, защото всяка област разполага с по двама.

Всеки един от тях струвал на бюджета около 60 000 лева. Ако вместо двама областните управители работят с по един заместник – това ще спести над 1 милион лева, посочиха депутатите от „Синята коалиция”.

Те поискаха в актуализирания бюджет да бъде записан дефицит под 3%, защото ако политиката на толкова големи дефицити не спре, „каруцата щяла да отиде в дерето”, според Мартин Димитров.

Затова през 2011 година бюджетът трябва да бъде балансиран.

Сините отново поискаха държавните служители да започнат да плащат осигуровки като работниците в частния сектор. Също – вместо увеличаване на осигурителния стаж да се даде възможност на хората доброволно да отлагат своето пенсиониране.

Според Димитров сега законът е направен така, че човек с висше образование на практика да не може да се пенсионира.

„Ще гласуваме бюджета само ако разходите бъдат намалени и дефицитът е под 3%”, подчерта в края на пресконференцията Мартин Димитров. Иначе групата вдясно ще се държи като опозиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ББ да си иска парите обратно от неговите ЦРУ приятели.
126
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ми е ясно дори и да останат 75 милиона за специални разузнавателни средства, тези разходи дали си заслужават кото чрез тях са заловили само кокошкари които я са направили престъпления за наколко десетки хиляди лева я не. Нужно ли е въобще да се извършва и финанасира тази дейност ? Та срещу тези пари които плащаме ние няма дори и осъден с ефективна присъда, и дали това оправдава погазването на нашите конституционни права.
125
0
 
4
 
! Отговори
angel преди 13 години
в САЩ - полицейска държава с около 270 000 000 население - годишно се искат 30-ина разрешения за използване на СРС. за миналата година са искани 27. в 7 000 000 България за същата година са искани 3 660. правете си сметките.
124
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
100 милиона за СРС?!! Ако това е вярно, то ВСЕКИ един в нашата мила родина е следен и подслушван, а с останалите не малко пари някой се облажва!
123
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И Кремиковци
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те парите ни ги харчат за други работи - това е само за оправдание... Иначе пак ще има розови БМВта.... Що мислиш че почивките в станциите на МВР са почти без пари... Ами ние им ги плащаме, сигуирно защото си вършат работата и няма престъпност.......
121
0
 
5
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Тези затова ли харчат парите ни да ни слушат като пърдим?Машала.Браво бре нехранимайковци.Браво.Кой е този *** който ги ръководи тези тези подслушващите?
120
2
 
1
 
! Отговори
anonimi преди 13 години
Що, за Човек си ти Господине? Когато, човек ти казва Истината, такава каквато е. Приеми я с всичките и положителни и отрицателни черти,замисли се преди да обвиняваш все пак не си много обеден в правотата на твоите обвинения, спрямо Човека, който ти говори.Кой те лъже и манипулира? Що за криво разбран хуманизъм, тогава?!Лъжа те? За какво? Причина? Полза? Обоснови се!
119
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мартинчо, това което казваш има смисъл - 100 млн. за слухтене от Ушев са много дори и да няма криза.... Още повече изглеждат на фона на смешните резултати - 80% от СРС не влизат в съда - тоест 80 млн. лв. ще бъдат издухани ей така - за може Ушев да си почеше ушите! 100 млн. лева са: 100 км първокласен път, 1000 хубави апартамента за млади семейства, (поради кризата сега са евтини), Това са и 10 000 инвитро процедури... можете да ги сметнете и в лекарства, но изглежда Ушев е над народа...
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре утро, ще изчезне я!
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
..а изчезна..
116
14
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Има ли още някой който да гласува за СДС и ДСБ (пелтека и ***) ?Страх ги е защото правят далавери, измами и корупция.ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА СИНИ ***.
115
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сините просто нямат думата. След като легитимирах като десен бившия милиционер и бодигард на Тодор Живков, най-доброто което могат да направят е просто да замълчат. И без това се изложиха достатъчно.
114
4
 
6
 
! Отговори
Калин преди 13 години
мога да се съглася, че посягате на жени и деца пречка ли са за престъпните ви нагони .. факти и примери колкото щеш в комунистическата ви банда:) откъде се изкарахте такива хуманисти, че и зачагъркахте темата .. кой ви знае.. но е видно и се знае, че сте тренирани да лъжете и манипулирате!
113
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прави са за парите от подслушването!!! Уж го намалиха, пък за парите от него...нищо не се чу!?
112
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
точно така ! и аз съм против да намаляват за здравеопазване,а да ги дават за тютюнопроизводство.нали било вредно за здравето
111
3
 
3
 
! Отговори
anonimi преди 13 години
Виж, страдаш от парманентна параноя. Не знам какво си преживял, но очевидно е нещо много те уплашило, сигурно е било много жестоко и лошо. Но, съгласи се, че има жени и деца, където са далеч по- заплашвани и терорени от теб и няма, няма, кой да ги защитава, майки, захвърлят децата си и Господ, знае още какво. Жена да си я чул или прочел в някои от коменатарите да говори, като твоите коментари, защо си мислиш, че в теб гледа някой и някой си мисли, че ти съществуваш? Депресията ти е жестока.
110
1
 
4
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ако отчитахте по левче, когато заплашвате и поставяте диагнози ментеливи *** да сме ви изплатили тройно кражбите, но уви авантаджийска и престъпна вие природата и не може да я скриете:)
109
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Емоционално неуравновесен ходи пийни си хапчетата средния пръст в действие сутрин обед и вечер и преди заспиване по една качествана но нещо качествено за отскок поне да ти се струе нещо чуждо с туй въображение добре ще се докараш
108
3
 
1
 
! Отговори
Калин преди 13 години
хапвайте малко истинки ***, тепърва ще излизат!