Най-предпоследно – не замразяваме АЕЦ "Белене"

Чакаме инвеститор, обяви премиерът Бойко Борисов
25 юни 2010 12:50,
431
Най-предпоследно – не замразяваме АЕЦ "Белене"
Снимка: БГНЕС

Петък, 11 юни 2010 година. Първа новина във всички новинарски емисии на телевизиите е тази, че България се отказва от петролопровода "Бургас-Александруполис" и замразява АЕЦ "Белене".

Информацията е не от кой да е, а лично от премиера Бойко Борисов, който току-що е разговарял с посланиците от страните членки на ЕС.

Още по темата

Две седмици по-късно – петък, 25 юни 2010 година. Първа новина във всички новинарски емисии на телевизиите се очаква да бъде, че България не се отказва от петролопровода "Бургас-Александруполис" и не замразява АЕЦ "Белене". Информацията няма да бъде от кой да е, а лично от премиера Бойко Борисов.

Който е чел 1984-та на Джордж Оруел, ще си припомни министерството на истината, което се занимава с лъжата.

По време на петъчния парламентарен контрол министър-председателят беше предизвикан от своя предшественик Сергей Станишев.

В доклад соцлидерът припомни обещанията на ГЕРБ, какво се е случило до момента и програмата на управляващите, която предвижда нулев дефицит тази година, излишък следващата и по-следващата.
"Вярвате ли си?", обърна се към Борисов Станишев.

"Себе си ли мамите, или ЕС", допълни бившият премиер и отново заговори за витиеватата позиция на управляващите по енергийните проекти.

С аргумента "да не плашим хората" Борисов реши да отговори на председателя на БСП.

Първо: "Бургас-Александруполис" чака международна екологична оценка. Би било добре, преди да подписвате договори, да знаете какво казва екологията по тази тема.

Второ: Централата "Белене" не е замразена. Вие ако сте искали да я строите, тя щеше да бъде на много по-висок етап, особено когато в бюджета на руската федерация е имало 3 милиарда евро, заделени за този проект, и е трябвало да ги вземете. Не сте ги взели. Взели сте кредит, който сега по 10 млн. на месец плащаме лихви.

Проекта го привеждаме във вид, че да премахнем всички паразити по него, който сте изпукали по него. Той ще стане. Видели сте какъв гьол има там, където трябваше да има реактори", разясни позицията си министър-председателят.

В кулоарите на Народното събрание Борисов уточни, че 10 милиона лихва текат по заем от 250 милиона, който сме взели за нереализирания проект за АЕЦ "Белене".

На конкретното питане – дали в рамките на неговия мандат има намерение да работи за реализирането на проекта – Борисов каза, че чакаме пари от чуждестранни инвеститори.

Премиерът реши да опровергае и друга информация – че ни чака увеличение на данъците.

"Пенсии и заплати няма да бъдат сваляни догодина. Данъци няма да бъдат повишавани", категоричен беше министър-председателят, въпреки че за 14% плосък данък заговори не друг, а председателят на бюджетната комисия, от ГЕРБ – Менда Стоянова.

Бойко Борисов от днес даде да се разбере, че няма да изпълни исканията на Синята коалиция за актуализация на бюджета.

От МВР няма да се реже, защото в условията на криза престъпността расте, аргументира се министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
410
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
BRAVO ZA ZAGLAVIETO :))
409
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Емаларката баце... много хора го разбират ама ти ИМ го каза:D
408
3
 
2
 
! Отговори
весело преди 13 години
Бойко е офицер, генерал той знае - всяка заповед е предпоследна.
407
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЕЦ Белене няма да се строи защото никоя банка няма да го кредитира. Все пак в икономиката има някаква пазарна логика и дори ненормалници като путин не могат да променят нещата.
406
1
 
7
 
! Отговори
Stalin111 преди 13 години
Едва ли България е имала и едва ли ще имапо- нискоинтелектуален премиер!
405
1
 
5
 
! Отговори
Стоимен преди 13 години
Абе тоя *** що не оди да гаси пожари а се занимава с неща , от които тъпата му кратуна не отбира. Повтаря като папагал каквото му наредят началниците от ЦРУ.
404
2
 
11
 
! Отговори
Да,Но преди 13 години
А така, Бат Бойко, само така, това заслужават милиционертъпанарите български. Само ебаване.Милиционертъпанарите български не се усещат, че досега ББ ни ръси само с Простотия, гарнирана с хъс на квартален посредствен футболен ритнитопковец, която и скъпо платените PR-и не могат да лустросат. За знание и перспектива, като за водач на една малка нация да не говорим. Всичко е един тюрлюгювеч, полят обилно с хлапащина, бабаитлък и банкянски инат с хванати оттук-оттам полуистини и тук-там верни нещица, които очевадно показват липса на глобална визия за прогрес на нацията, дължима от управляващ нация в 21 век в глобална икономика и в глобална конкуренция. Щял ББ да изгони руснаците. Щял ББ да се *** с РУСКИЯ КАПИТАЛ, който си търси мястото за инвестиции и хич не му пука за ГЕРБ или за който и да е. Каква е разликата между руския и американския капитал. Единствена, че американско/еврейския капитал го няма и не иска да инвестира в България. В България иска да инвестира руско/еврейския капитал, който е в наличност.Тъжно и жалко за българите! Е, на българите ще им се стъжни още есента, когато Бат Бойко ще изхарчи докрай резерва, оставен от Станишката, и най-накрая бат Бойко ще хвърли шапката и ще каже Аз бях дотук, виновни са Станишката и БСП, Доган и ДПС, Царя и НДСВ не ми оставиха още пари за да харча. Положението на българите ако не е трагично, щеше да е комично.
403
0
 
0
 
! Отговори
До 398 преди 13 години
И сега се плаща за това.
402
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
няма как да стане, никой не дава пари за бомби......... това е елегантния начин, да го спрат...........
401
0
 
2
 
! Отговори
за 407 преди 13 години
нито заплатата ми се е променила, нито цените са мръднали за една години........ за другите не знам
400
2
 
3
 
! Отговори
за 412 преди 13 години
блажени са вярващите........:) но не в комунизма и азиатщината..........
399
1
 
1
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Да! И ти ще ми повярваш!
398
1
 
1
 
! Отговори
за 405 преди 13 години
вЕрваш ли си :))
397
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе тоя като ти каже добро утро погледни има ли слънце въобще на небето.. и да не забравиш че това са от неговите пари.....
396
4
 
8
 
! Отговори
Бонго преди 13 години
Някой може ли да ми обясни какъв е тоя кредит от 250 милиона с лихви "10 млн. на месец". Годишната лихва 40% ли е 80% ли е или някой си измисля и украсява нещата? 10 млн на месец правят 120 милиона на година. Ако целият кредит е 250, кой е тоя който подписва такива заеми и в кой затвор се намира?
395
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
малейй някой разбира ли за какво става дума, аз ли съм много умен другите ли са много не съм гласувал за този дето не знае какви ги приказва днес едно утре каквот му падне прости, ама аз
394
4
 
18
 
! Отговори
Мери преди 13 години
Този Бойко вече е толкова смешен, че нищо не му учудва, дори смехът ми става тъжен. Никога не сме живели по-зле отсега, нито при Костов, нито при Станишев. Каква комунистическа параноя ви гони. На кого беше бодигард Бойко? Той е с школата на Бай Тошо, ама се е главил при много господари...и не знае на кой господ служи.
393
1
 
14
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Верно, бе - тоя Боко е като Саакашвили. Скоро очаквам да захапе вратовръзката и той
392
5
 
11
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Белене и всички потоци ще се строят! Никой не мове да ги спре!
391
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пропаднали *** са тия в БиеСиеПие-то. На следващите избори ако вземат и 6%, ще требе да черпят. Заради *** сме на тоя хал 20 години. Белене ще стане, само е ако изгодно за България. Къммомента това е твърде съмнително.