Цирк "РЗС" с ново представление

Янев провокира скандал със системата за гласуване, Цачева го изгони
1 юли 2010 14:01,
73
Цирк "РЗС" с ново представление
Снимка: БГНЕС

За втори път депутатът Яне Янев си изпросва изгонване от пленарно заседание. В началото на годината, малко преди да се разпадне групата на РЗС, Цецка Цачева го отстрани от залата, защото в свое изявление обидил президента Георги Първанов.

Този път го изгони, защото Янев реши да усили ефекта от разкритието, което направи пред медиите, че непробиваемата система срещу гласуването с чужди карти е пробита.

В почивката председателят на РЗС се похвали пред репортери, че със съпартиеца му Емил Василев са надхитрили скъпоструващата система, която работи с пръстови отпечатъци – ако пръстът се задържи по-дълго, гласуването се отчита за редовно, дори да е с чужда карта.

За доказателство четири пъти поред Емил Василев гласувал с картата на Янев при приемането на текстове от Закона за движение по пътищата.

След почивката Янев поиска думата в пленарната зала, за да се оплаче от начина на водене на заседанието преди почивката. По думите му е било допуснато депутатски вот да бъде анулиран от техническо лице – оператора, който следи за гласуването в залата.

Цецка Цачева внимателно го изслуша и му каза, че вече е постигнал целта си – да влезе в новинарските емисии, но му отнема думата.

„Времето ви свърши”, рязко го прекъсна Цачева. „Моето време не е свършило, но...”, не довърши мисълта си Янев.

След това председателката на парламента обясни и в залата, че системата не е пробита, а депутатите само опитали да гласуват с чужди карти. Емил Василев и Яне Янев я репликираха от място.

Заради шума в залата Мартин Димитров 10 минути не можа да започне доклада си по закона за енергетиката.

Емил Василев поиска да се гласува прегласуване на всички текстове от тази сутрин, защото по думите му вече е доказано, че системата е компрометирана. Депутатите натиснаха копчетата и отхвърлиха предложението на Василев.

Още по темата

Скандирането от място обаче продължи, което предизвика гнева на Цецка Цачева. Тя накара квесторите да изгонят Яне Янев от залата, защото с поведението си пречи на провеждането на нормално заседание.

В крайна сметка Цачева показа готовност да реши проблема, но не пред телевизионните камери. Затова покани Яне Янев и Емил Василев да разкажат за случилото се, но в кабинета й.

Междувременно независимите депутати от РЗС опитаха да повторят гласуването с „независим” пръст, но се оказа, че системата е коригирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До номер 10 (Гого)Напълно съм съгласен с теб приятел!Г-н Янев мисли позитивно!Гласувах за него,и пак ще гласувам за него!
25
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази *** Цачева много си позволява !!!!
24
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ са цирка ....
23
7
 
9
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Едно време в израз на келешлък и ние си просехме гонене от Другарката да се покажем ,че сме "мъже"... явно Янето е останал там някъде в началните класове...
22
6
 
7
 
! Отговори
Джери преди 13 години
За пореден път, но не и за последен,представителите на Република България се подиграват с гласуваното им доверие,като се представят както подобаващо.Яне Янев е с ниска култура и е доста несдържан в изказванията си.Ако беше с всичкия си щеше да се засрами от това , което казва или предстои да каже.Нямам против коалицията, но Яне Янев е жалка картинка.Всеки в тоя парламент вика - "Дръжте крадеца".Това обикновено е репликата на крадеца.
21
4
 
8
 
! Отговори
хах преди 13 години
"Яне единствено е истинска опозиция и е абсолютно прав ..."Май ти си от платените, а не другите. Или може би познаваш мнооого бегло историята на БГ не последните 1300 ами последните 15 години.
20
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герб в да се махат, лъжци и простаци.
19
4
 
17
 
! Отговори
Язе преди 13 години
Циркаджииииииии!
18
5
 
25
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Яне ле, фурнаджийска лопато :)))) Утре ще се коалираш с НДСВ, за да вкарате 2 депутата :))))
17
5
 
30
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Яне беше най-яростния противник на ДПС , БСП, Станишев, ГОце и Сие... обаче кво стана след като Бойко го изрита от властта? Спаси главата на ГОЦЕ като излезе от гласуването, приглася на БСП-арския вой и стана най-големия враг на ГЕРБ! Яне, яне.... разкрит си!
16
5
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 13 години
Те децата в първи клас знаят че се гласува с чужди карти и че системата не работи, само тея в парламента не знаят. Те може да си го обиждат Янев, може и да е смотан, ама поне им го казва в очите .. а пък те сега "не бе не ни е пробита системата" .. ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ е пробита !!!!!! За нищо не става .... и за *** не става .. защото е пробита!!!!
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пич, кой му даваше на Яне данно от ДАНС и го ползваше за марионетка.Яне е една ***, която и спряха кранчето и сега се чуди как да си завърти зад..ка и какъв маймунджолък да направи за да го азбеляжат.А относно системата за картите.Би трябвало изобщо да няма такава и всеки да си гласува съвестно.А това, че има пропуск и може по някакъв начин да се заобиколи не означава, че е кой знае каква новина!Това ми прилича...видяло детето, че може да избяга от час без отсъствие и вече голяма радост!
14
4
 
10
 
! Отговори
mind twist преди 13 години
Заглавието е супер :)партията трябва да открие ге-скандал-цирк-парад, и да направят една колационна тройка със Гей Стани Шеф и Ехбет Д.Ухан.
13
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Луд умора няма.
12
11
 
9
 
! Отговори
123 преди 13 години
За мутрата-премиер мнението ми е еднозначно - след 2-3 год в затвора.За Дянков обаче смятам, че не е толкова *** и некомпетентен колкото изглежда. От информацията събрана за него мисля, че е доста способен финансист. Въпросът е дали не обслужва интересите на СВ и МВФ и ако го прави...в каква степен и докъде ще ни докара това.
11
8
 
12
 
! Отговори
anitta преди 13 години
Янето е ***, тоя път цецка колкото и да я плюя се е показала 100 % пич и се е държала адекватно!! Пълен позьор
10
1
 
6
 
! Отговори
?!? преди 13 години
Ей, каза ми един познат преди време: " Влизат няколко картечари в парламента, заключват го с вериги и никакво излизане докато не се оправим!"Смях...
9
8
 
14
 
! Отговори
Гого преди 13 години
1/Яне даде Мургина на прокуратурата ..и в момента тече ДЕЛОТО..2/Яне разкри изборните машинации в Турция и САЩ И ОТЗОВАХА ПОСЛАННИЦИТЕ ...3/ Яне ИСКА НОВА КОНСТИТУЦИЯ И НАМАЛЯВАНЕ БРОЯ НА ДЕПУТАТИТЕ НА 100.. !!! ПОД ВСИЧКО ТОВА С ДВЕ РЪЦЕ СЕ ПОДПИСВАМ И АЗ ..КАКВО ИСКАТЕ ВИЕ ТУК ,КОИТО ГО ПЛЮЕТЕ и ми кажете ЕДИН ,КОЙТО Е НАПРАВИЛ ПОВЕЧЕ ОТ НЕГО В ПАРЛАМЕНТА ..
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Яне е пич от кърпич,прави ги на луди ..ама той поне на работа оди а тия от крадливата партия дпс и на работа не ходят..тях Цецка дали ги гони .
7
0
 
13
 
! Отговори
мънки бизнис преди 13 години
ха-ха-ха, българското Народно събрание! поне банани да растяха отпред!!!