Цирк "РЗС" с ново представление

Янев провокира скандал със системата за гласуване, Цачева го изгони
1 юли 2010 14:01,
73
Цирк "РЗС" с ново представление
Снимка: БГНЕС

За втори път депутатът Яне Янев си изпросва изгонване от пленарно заседание. В началото на годината, малко преди да се разпадне групата на РЗС, Цецка Цачева го отстрани от залата, защото в свое изявление обидил президента Георги Първанов.

Този път го изгони, защото Янев реши да усили ефекта от разкритието, което направи пред медиите, че непробиваемата система срещу гласуването с чужди карти е пробита.

В почивката председателят на РЗС се похвали пред репортери, че със съпартиеца му Емил Василев са надхитрили скъпоструващата система, която работи с пръстови отпечатъци – ако пръстът се задържи по-дълго, гласуването се отчита за редовно, дори да е с чужда карта.

За доказателство четири пъти поред Емил Василев гласувал с картата на Янев при приемането на текстове от Закона за движение по пътищата.

След почивката Янев поиска думата в пленарната зала, за да се оплаче от начина на водене на заседанието преди почивката. По думите му е било допуснато депутатски вот да бъде анулиран от техническо лице – оператора, който следи за гласуването в залата.

Цецка Цачева внимателно го изслуша и му каза, че вече е постигнал целта си – да влезе в новинарските емисии, но му отнема думата.

„Времето ви свърши”, рязко го прекъсна Цачева. „Моето време не е свършило, но...”, не довърши мисълта си Янев.

След това председателката на парламента обясни и в залата, че системата не е пробита, а депутатите само опитали да гласуват с чужди карти. Емил Василев и Яне Янев я репликираха от място.

Заради шума в залата Мартин Димитров 10 минути не можа да започне доклада си по закона за енергетиката.

Емил Василев поиска да се гласува прегласуване на всички текстове от тази сутрин, защото по думите му вече е доказано, че системата е компрометирана. Депутатите натиснаха копчетата и отхвърлиха предложението на Василев.

Още по темата

Скандирането от място обаче продължи, което предизвика гнева на Цецка Цачева. Тя накара квесторите да изгонят Яне Янев от залата, защото с поведението си пречи на провеждането на нормално заседание.

В крайна сметка Цачева показа готовност да реши проблема, но не пред телевизионните камери. Затова покани Яне Янев и Емил Василев да разкажат за случилото се, но в кабинета й.

Междувременно независимите депутати от РЗС опитаха да повторят гласуването с „независим” пръст, но се оказа, че системата е коригирана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
7
 
15
 
! Отговори
neron преди 13 години
Върху Янев да се прилага правилото"убий простака с мълчание" и той сам ще се самоизолира.Вреден за обществото ***.
45
3
 
12
 
! Отговори
realist преди 13 години
тоя бил ли оня ден на парада ?
44
3
 
13
 
! Отговори
пипер преди 13 години
яне, ти и твоята партия сте ми по-интересни, от всяка пиеса, театрална постановка, екшънфилм или трагедия то филмите. С всяко твое блесване по новините, ставаш все по-интересен и все повече се доближаваш до максимата: Храни куче, да те лае! Отлично се справяш стези великолепни изпълнения. Ех, защо нямам камера и достъп до събранието, такъв филм щях да спретна, че "Оскар" не ми мърда на следващата селекция? Когато откри пропуска в системата, защо не гласува вота си с един пръст и многотгочие?
43
1
 
14
 
! Отговори
XYZ преди 13 години
Абе тез няма ли да свършат някоя работа вместо да са разправят за глупости.... *** мръсни !!!
42
5
 
23
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Сега е враг на ГЕРБ и дружка на Първанов, абе общо взето политическа ку***рва
41
5
 
9
 
! Отговори
Коко преди 13 години
И какво като отзоваха посланиците от Турция и САЩ, по нататък нямаше последствия. 4/ Яне Янев спаси президента от импийчмънт. Гоце е една от най-мерзките фигури в системата БСП/ДПС/клонинги/държавна корупция/игра с власт.
40
6
 
6
 
! Отговори
Яне Враг на БСП преди 13 години
Яне беше най-големия враг на БСП и пръв приятел на ГЕРБ.
39
1
 
8
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
Всичките са маскари . Правят театър колкото да покажат че извършват някаква "дейност" в парламента . Циркаджии и маскари ей тва са - червени,сини ,жълти, турско сини, ВСИЧКИ. Българина нали е с безкраен предел на търпение и ето докъде сме я стигнали ...... стига да има зрелища другото не е важно .
38
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига бее, не се излагай, Яне е клоун, лъжец и вдигни пушилка, некадърен е и неспособен, само мърмори и вика, но не може и обувките да си върже, тоя няма място и в цирка, камо ли в парламента.
37
3
 
12
 
! Отговори
mind twist преди 13 години
Г-н Янев трябва да е в пандиза или лудницата.
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе що не инталирате и една видеокамера към всеки пулт за гласуване, както е с банковите терминали. Ще ги ... и бандитите нагли, дето са в парламента. Трябва да се следят като опасни за обществото престъпници. Около парламента трябва да се построят вишки с картечни и ограда с ток и бодлива тел, че да не могат да щъкат много, когато има заседание на парламента.
35
3
 
10
 
! Отговори
Янев - циркаджия преди 13 години
Яне Янев циркаджия.Една *** от цирка има повече мозък от тоя ***.
34
3
 
5
 
! Отговори
mind twist преди 13 години
За "Разпуснатост Золуми и Сополовост" (РЗС) си струва инвестицията която БКП направи за да ги вкара в парламента. Сега генерира фалшиви скандали, ако върже народа, добре дошло.
33
1
 
5
 
! Отговори
л.л. преди 13 години
И от дясно и от ляво и в центъра на този цирк наречен народно събрание са МАСКАРИ всеки е отишъл там за КЕЛЕПИР , много го е еня за народа. Нека си припомним Ал. Константинов и да видим има ли промяна за последните 110- 120 г.
32
2
 
7
 
! Отговори
asdfasd преди 13 години
Яне комбайнеро ше изведе българия от древността и ще ни вкара в модерния свят.С орбазование от университета по трактори и комбайни.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в крайна сметка всеки има право на мнение :P
30
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ не са тези за които ги мислите!ТЕ СА МОШЕНИЦИ И ЛЪЖЦИ!Г-н Янев е този, който трябва да е държавен глава!САМО ТОЙ ще направи,така че България да ЦЪВТИ!
29
6
 
14
 
! Отговори
Антон преди 13 години
"но се оказа, че системата е коригирана..." Хахахахаха ако наистина е била компрометирана, такова нещо не може да се отстрани/поправи за 15 минути докато трае почивката между две заседания. За пореден път Яне вдига пушилка. Тотален циркаджия... как му повярва толкова народ, че да го вкарат в парламента !?!? Не са му повярвали, купил си ги е.
28
4
 
8
 
! Отговори
Тман преди 13 години
е какво, открили са леко бъгче в системата, ще го оправят.. не е станало кой знае какво
27
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A какво, да остави тоя *** да си прави, каквото иска в НС ли?Пълен клоун. Откакто затвориха Ал. Петров, направо не може да си намери място.И защо не подкрепя акциите на МВР, нали той беше най-големия противник на злоупотребите и на корупцията по високите етажи! Май завъртя г..за на 180градуса!От такива политици като него...никой няма полза. Само номера от селски вечеринки. И той незнае какво иска! Като марионетка с отрязани конци е!