Не можело да се излъже системата, а?

Депутат гласувал вместо Яне Янев. Цецка Цачева твърди, че няма пробив в системата на НС
1 юли 2010 11:36,
96
Не можело да се излъже системата, а?
Снимка: БГНЕС

Има начин депутатите да гласуват с чужда карта. За пробива в скъпо струващата система на Народното събрание съобщиха представителите на РЗС в парламента.

"Тайната" им била подшушната от депутат от управляващата партия ГЕРБ, но хората на Яне Янев не пожелаха да издадат името му.

Системата за гласуване в пленарната зала е с пръстови отпечатъци, но ако се задържи достатъчно дълго време пръстът върху пулта, независимо че се поставя чужда карта, гласуването се отчита за редовно, обясниха от РЗС.

Нещо повече – четири поредни пъти депутатът от РЗС Емил Василев е гласувал с картата на лидера на партията Яне Янев. Това е станало днес при гледането на текстове от Закона за движение по пътищата.

Двамата се били уговорили да направят тест, за да проверят достоверността на подадената им от ГЕРБ информация.

РЗС определи случая като скандален. Депутатите попитаха колко от законите в 41-вото НС са приети в нарушения на правилника заради тази съзнателна или не техническа неизправност или пробив.

Потърсена за коментар, председателката на парламента Цецка Цачева бе категорична, че няма пробив в системата и гласуване с чужди карти.

Думите на депутатите от РЗС тя си обясни с желанието на лидера Яне Янев да влезе в новините.

Все пак, по преценка на председателстващия заседанието в този момент – Лъчезар Иванов, гласуването на Яне Янев и Емил Василев е отменено.

Цачева не коментира изказването на Янев, че е разбрал за трика с "лъгането" на системата от депутат от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смях в залата...
88
0
 
3
 
! Отговори
краси преди 13 години
Вече се уморих, който и да дойде гледа да лъже и да ***. Всичко се манипулира, народа е лашкан напред-назад от шепа мошеници и края му не се вижда. Явно не съм съвсем наред, че стоя още тук...
87
0
 
0
 
! Отговори
стг преди 13 години
мисля че това е още едно доказателство че Яне е продукт на разузнавателните служби нашите де, вклюително и бившите , винаги му се подава удобна информация
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами тя система та е интелигентна и не ги различава като нас и просто си ги таксува от един дол дренки депутатите. Какъвто и пръст да сложи там на копчето, все среден.
85
0
 
3
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
ПРАВ СИ НО КАКВО ПРАВИМ..ОБЕДИНИХМЕ ЛИ СЕ ХОРАТА ОТ НЕТА ДА НАПРАВИМ НЕЩО..ЯВНО НЕЩО НИ КУЦА ИДВАТ ИЗБОРИ ЗАЩО ДА НЯМАМЕ ПАРТИЯ НА ХОРАТА ОТ НЕТА НАПРИМЕРХАЙДЕ ДА ПОКАЖЕМ ЧЕ МОЖЕМ НЕЩО..ДА РАЗБИЕМ системата на червените и мутрите от преходаприятна вечер
84
0
 
6
 
! Отговори
размисляващия преди 13 години
За какво ли ни са тези ЦИРКАДЖИИ ? Измъдрят някоя глупост-закон ,а след 2 дена или е отменена,или преработена,пък ако заработи само носи главаболия на хората.В съшото време,когато българинът изнемогва в кризата,те си получават тлъстите заплати и комисионни и се чудят как да се скатаят от заседания.Обаче трябва да са там,иначе глоба.Намерили му цаката-чуждата карта.
83
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Което от човек е направено, от човек се разбива. Язък за парите ни, дето ги трошат всекидневно...
82
0
 
6
 
! Отговори
народен преди 13 години
време е и там да започнат акциите на цъ цъ
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой внедри тази система? Кой лапна паричките на данъкоплатеца? Вчера реваха ,че хакери хакват касови апарати,пък то какво излезе? Всичко хакнато още отгоре.
80
0
 
4
 
! Отговори
-A. преди 13 години
Цирк и циркаджии!
79
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А какво прави картата на Яне Янев, в ръцете на Емил Василев? Тия депутати друга работа нямат ли си, освен да колекционират чужди карти и да се опитват да гласуват с тях?
78
0
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
Болният и криминален мозък на депутата винаги ще измисли начин да излъже системата.....За милиарден начин ни се показва наяве, но когато ние дължим 5 лв данък ти съдират кожата..
77
0
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Прав си Джери. И аз се цувствам така. И сигурно 90% от нормалните хора, които ги е грижа за страната. Всичко изглежда пропаднало, изпълнено с лъжи и корупция и без надежда за оправяне. Нещо трябва да разтърси тоя народ. Да се събуди от апатията и отчаянието. Нищо не е загубено, докато не е загубено окончателно. Може пак някои да бягат от задния вход парламента под щитовете на полицаите!
76
0
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Добре де, толкова ли е сложно, щом като някой депутат излъже да го махат от там. Щом лъже при гласуването или както Доган изобщо да не се вясва на работа - вън!!! Той не е сложен там да яде кюфтета. Той е сложен на най-важната работа в държавата - да прави закони. Щом като не може да му се вярва за едно толкова просто нещо като правилата за гласуване или щом няма съвсест да се явява на работа, как може да му се вярва при създаването на закони - когато ще бъде поставен пред далеч по-високи цели.
75
0
 
15
 
! Отговори
Джери преди 13 години
Всичко старо се случва и отново и отново.Всички роптаеме всеки ден и всеки час.Няма никаква промяна.Това се случва вече повече от 20 години и става все по-зле и по-зле.Чувствам се адски безпомощен и изтощен.Не мога да проумея , това, което се случва.Всеки път си казвам, че това ще отмине и ще има последствия.Но уви, нищо не се случва и нищо не се променя.Все по-дълбоко отиват нещата.Затънали сме до дъното и копаеме дупки в дъното ,за да отидем по-дълбоко.Не им вярвам дори и 1 %.Само лъжи и лъжи.
74
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kostow ?????
73
11
 
1
 
! Отговори
ishmael преди 13 години
Е тия от РЗС са *** лъжливите интриганти просто нямам думи
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
неможе бългрския депутат може всичко стига да има далавера и няма проблем та те никога не са наумени да работят само *** може да прави такива неща няма думи евалата депутатчета все така да ни гласувате законите бравооооооооооо
71
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** ! а седнали да управляват хора те себеси трябва да оправят пък после да ми гласуват закони безхаберници,то затова ни е такава държавата. все да изкелефирчат нещо вместо да си сплескат тлъстите *** там и да си зароботят 1000000 заплата която взимат
70
0
 
0
 
! Отговори
до хакер преди 13 години
еми в такъв случай смятам да те докладвам:)къде е празният коментар ?