Не можело да се излъже системата, а?

Депутат гласувал вместо Яне Янев. Цецка Цачева твърди, че няма пробив в системата на НС
1 юли 2010 11:36,
96
Не можело да се излъже системата, а?
Снимка: БГНЕС

Има начин депутатите да гласуват с чужда карта. За пробива в скъпо струващата система на Народното събрание съобщиха представителите на РЗС в парламента.

"Тайната" им била подшушната от депутат от управляващата партия ГЕРБ, но хората на Яне Янев не пожелаха да издадат името му.

Системата за гласуване в пленарната зала е с пръстови отпечатъци, но ако се задържи достатъчно дълго време пръстът върху пулта, независимо че се поставя чужда карта, гласуването се отчита за редовно, обясниха от РЗС.

Нещо повече – четири поредни пъти депутатът от РЗС Емил Василев е гласувал с картата на лидера на партията Яне Янев. Това е станало днес при гледането на текстове от Закона за движение по пътищата.

Двамата се били уговорили да направят тест, за да проверят достоверността на подадената им от ГЕРБ информация.

РЗС определи случая като скандален. Депутатите попитаха колко от законите в 41-вото НС са приети в нарушения на правилника заради тази съзнателна или не техническа неизправност или пробив.

Потърсена за коментар, председателката на парламента Цецка Цачева бе категорична, че няма пробив в системата и гласуване с чужди карти.

Думите на депутатите от РЗС тя си обясни с желанието на лидера Яне Янев да влезе в новините.

Все пак, по преценка на председателстващия заседанието в този момент – Лъчезар Иванов, гласуването на Яне Янев и Емил Василев е отменено.

Цачева не коментира изказването на Янев, че е разбрал за трика с "лъгането" на системата от депутат от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
10
 
! Отговори
ради преди 13 години
за всичко са виновни ЦАЧЕВА и ФИДОСОВА
68
2
 
2
 
! Отговори
хакер преди 13 години
Пробвайте системата на днес .... дори и нищо да не пишете ще имате триъгълниче...
67
0
 
8
 
! Отговори
петър попов преди 13 години
така е в Бг
66
3
 
9
 
! Отговори
ники преди 13 години
Убеден съм че това не е пробив в системата а съзнателна пробойна.
65
9
 
9
 
! Отговори
Хакер Янко преди 13 години
Хакер Янко пак се подава от политическото фекално пространство. Тъкмо го бях позабравил и пак ревна. Като е разбрал за бъга в системата що не е уведомил Цецката и да се отстрани, а реве по медиите, че някой от ГЕРБ му бил казал, ама няма да каже кой. Ми да каже като е голям отворко! Вместо да се работи, се занимават с глупости. После що законите ни са калпави!? Аман от мушенници! Кой знае колко са мамели до сега и си мълчат!
64
0
 
12
 
! Отговори
а преди 13 години
А твърдят че хората са най -лошите щото криели данъци и обороти. Ми вижте управляващите , кво народа ли да е честен очакват. Щото те хитри в парламента а народа на тръстиката да се пече
63
0
 
3
 
! Отговори
АБВ преди 13 години
Е голямата работа....все 1 в България се спазват тези закони които ги гласуват! Аз още се чудя защо вместо да се купуват някакви скъпи системи за да се научи депутата да не лъже не се закупиха няколко кувиоза например за да спрем да ослепяваме децата!
62
0
 
4
 
! Отговори
atanas преди 13 години
Навсякъде се търси далавера. Тези депутати дето искат да излъжат системата - кого лъжат или избиват комплексите си.Какво ще спечелят от тези бай ганьовски дребни хитринки. Може би ще се почустват много умни - най-после. Това в цивилизованите държави не може да се случи, защото там хората приемат правилата, каквито и да са и ги спазват. А тези нашенски депутати - би трябвало да са тези които са най-стриктни в спазването на правилата, се държат като пуберитети
61
5
 
17
 
! Отговори
Нереалист преди 13 години
Леле, тая Тетка Татева, Цачева де и с камера да и го заснемат пак ще твърди, че системата е наред, това се нарича герболетска слепота. Оди се прегледай бе явно очилата ти са за смяна. Нещастна ***!
60
0
 
13
 
! Отговори
гого преди 13 години
Кое е важно - че РЗС са "пробили" системата, или че ГЕРБ са ЗНАЕЛИ че това е възможно и са лъгали всички нас до сега, като са гласували с чужди карти?
59
1
 
12
 
! Отговори
Старшимир Калашников преди 13 години
Някои хора май не са в парламента да ни представляват, а да мамят и лъжат, да спленичат и интригантстват.ДОКОГА?
58
6
 
1
 
! Отговори
norm преди 13 години
Позабравения Яне отново се опитва да напомни за себе си.Чакам следващия път да хвърли димка в парламента,че тогава и най-*** да разберат за кого са гласували.
57
1
 
10
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Най-късно февруари месец ,като изядат и изпият и последния лев от резерва, и най-накрая осъзнаят, че само с внос и препродажба, с дигане на данъци и акцизи, с постни пици и други мурафети държава не може да съществува, ще се наложи да ходим пак на избори.Призовавам всички тогава, дайте да гласуваме или за малка партия, която никога не е била във властта, и шефовете и се самоиздържат с труд, или въобще да не ходим да гласуваме.Писна ми от 89-та насам едни и същи маймуни да гледам на клончето!
56
1
 
5
 
! Отговори
... преди 13 години
Тия на колко години са?!? Не разбрах, че не ТРЯБВА да се лъже системата, а не че НЕ МОЖЕ!
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** и баща ти откъбе бяха??
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като си знаещ, кажи ти ли прави системата в НС? Защото няма система, която при определени искания и залагане на "мини" да не може да бъде манипулирана. Да се направи тест с камери и да го покажат по телевизията. Май ще излязат кирливите ризки на ГЕРБ (по правилно е ГРОБ).
53
0
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
ХА ЧЕ ТО ЦЯЛАТА СИСТЕМА Е ЛЪЖА
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
** *** i hakerite
51
2
 
9
 
! Отговори
селянин преди 13 години
СЕЛСКО *** ????А ТИ СИ СИГУРНО ГРАДСКА ***!!!Защо обиждаш на село бе ***,кой те храни
50
0
 
8
 
! Отговори
програмист преди 13 години
Мърфи е казал, че не може една система да се направи напълно ***-устойчива - те са толкова изобретателни :)