Не можело да се излъже системата, а?

Депутат гласувал вместо Яне Янев. Цецка Цачева твърди, че няма пробив в системата на НС
1 юли 2010 11:36,
96
Не можело да се излъже системата, а?
Снимка: БГНЕС

Има начин депутатите да гласуват с чужда карта. За пробива в скъпо струващата система на Народното събрание съобщиха представителите на РЗС в парламента.

"Тайната" им била подшушната от депутат от управляващата партия ГЕРБ, но хората на Яне Янев не пожелаха да издадат името му.

Системата за гласуване в пленарната зала е с пръстови отпечатъци, но ако се задържи достатъчно дълго време пръстът върху пулта, независимо че се поставя чужда карта, гласуването се отчита за редовно, обясниха от РЗС.

Нещо повече – четири поредни пъти депутатът от РЗС Емил Василев е гласувал с картата на лидера на партията Яне Янев. Това е станало днес при гледането на текстове от Закона за движение по пътищата.

Двамата се били уговорили да направят тест, за да проверят достоверността на подадената им от ГЕРБ информация.

РЗС определи случая като скандален. Депутатите попитаха колко от законите в 41-вото НС са приети в нарушения на правилника заради тази съзнателна или не техническа неизправност или пробив.

Потърсена за коментар, председателката на парламента Цецка Цачева бе категорична, че няма пробив в системата и гласуване с чужди карти.

Думите на депутатите от РЗС тя си обясни с желанието на лидера Яне Янев да влезе в новините.

Все пак, по преценка на председателстващия заседанието в този момент – Лъчезар Иванов, гласуването на Яне Янев и Емил Василев е отменено.

Цачева не коментира изказването на Янев, че е разбрал за трика с "лъгането" на системата от депутат от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
10
 
! Отговори
вах вах преди 13 години
*** сте ВИЕ,които гласувате за такива ***.СПРИ КОРУПЦИЯТА -кво става сега,къде са предизборните обещания.Идват избори обаче пак
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като се има предвид, че в тази *** наречена парламент, има само мошенници, няма непробиваема система...Българския депутат е едно селско *** - тарикат.
47
1
 
8
 
! Отговори
Иван Иванов преди 13 години
Не ми се вярва Яне да си измисля неща, които могат да се доказват веднага. Едва ли играе толкова на дребно. Веднага всеки в парламента може да провери дали този номер става или не. И тогава ще се разбере кой прав и кой крив
46
1
 
4
 
! Отговори
гуньо преди 13 години
Прав е преждепоствалия, тъпо е да твърдиш че като задържаш пръст лъжеш скенера, но ако искаш да го преметнеш не е толкова трудно да си направиш латексов отпечатък.
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мен ме интересува. Тия не сме ги пратили там за да ни лъжат а за да работят.
44
2
 
11
 
! Отговори
лестат преди 13 години
А бе кой го интересува кой е гласувал с картата на другия ... Това от което се интересува народа е резултати ! А такива няма !
43
3
 
18
 
! Отговори
ЦЕЦКА ЦАЧЕВА преди 13 години
Лошо! Хванаха ми далаверката, разбиха ми единствения парламентарен успех /спирането на гласуването с чужди карти/, за който платих 500 000лв народна пара!
42
8
 
5
 
! Отговори
Пич преди 13 години
"но ако се задържи достатъчно дълго време пръстът върху пулта, независимо че се поставя чужда карта, гласуването се отчита за редовно"Пълни глупости ! Яне пак вдига пушилка.
41
7
 
8
 
! Отговори
ДДД преди 13 години
Яне Янев не разбра ли вече че е излишен на политическата сцена. Що не си ходи да се скрие в дупката си и там да прави каквото ще. Такава скучна личност - просто няма на къде.Плюйте ме и коментирайте колкото искате. НЕ МИ ПУКА. Това е мойто мнение, споделено от още много хора.
40
10
 
9
 
! Отговори
знаещ преди 13 години
Тва са глупости, няма разлика дали задържаш пръста дълго. Занимавам се с такива системи от 6 години, Яне си измисля тъпотии за да има за кво да лае мазника грозен
39
0
 
10
 
! Отговори
Джери преди 13 години
Срам и резил.Що не приемат закон,който да те изправя като обвиняем пред НПК,ако злоупотребяваш с неизправни уреди с цел лична облага,да ти наложат санкция,която по право си се полага.А те,наще 'убавци,вместо да сигнализират за неизправност,се втурват да вилнеят , щото скоро може да отстранят техническата неизправност и няма да могат да злоупотребяват с нея.Колко жалко ,за такива като вас, на които народа сляпо вярва.Толкова сте нагли,че ми се повдига.
38
6
 
15
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Тези *** от РЗС защо не вземат да се саморазпуснат..
37
6
 
16
 
! Отговори
ritci преди 13 години
Лудото Яне пак търси под вола теле. Преди да вкарат тази система за гласуване,в предния парламент беше пълна анархия.Всеки гласуваше с по 10-15 депутатски карти.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и оная неината приятелка едрогабаритната -забравих и името
35
1
 
20
 
! Отговори
Избирател преди 13 години
нали всички, поне веднъж сме гледали парламентарния контрол! В залата я има стотина души, я не - пък на таблото "гласували 201"Ни срам, ни Очи!
34
0
 
21
 
! Отговори
виж ги преди 13 години
Виж ги на снимката-колко плужека са там,къде са другите търтей??? Да ги изчакаме да се съберат всички,па....!
33
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за всичко е виновна цочка-хубавицата
32
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да българина (от няколко века) е един селски хитрец,който гледа само как да си угоди,а иначе да недоволства и псува управниците в кръчмата-няма равен!
31
0
 
13
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
Държавата ни е една илюзия. Всичко се контролира отвън от чужди хора. Всички депутати в парламента само изпълняват каквото им се поръча отвън ,така че кво ги боли че системата за гласуване не работи. А народа само клепа с очи и се озърта да му хвълят някой оглозган кокал .
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мда, тоя бъг прилича на стария виц как китайците хакнали сървъра на Пентагона - един след друг започнали да въвеждат парола за достъп "Маодзедун". След 1 956 843-тия опит компютърът се съгласил, че паролата е именно "Маодзедун"