БСП иска етичната комисия да смъмри Цецка Цачева

В НС няма място за фатмашки порядки, обявиха червените
14 юли 2010 11:20,
142
БСП иска етичната комисия да смъмри Цецка Цачева
Снимка: БГНЕС

Точно преди една година 227 депутати от току-що избраното 41-во народно събрание натиснаха копчето „за”, когато им беше предложен за председател плевенският юрист Цецка Цачева. Сред тях – и тези от „Коалиция за България”. Година по-късно депутатите от опозицията вече горчиво съжаляват.

Благодарение на Цецка Цачева от над 400 въпроса, които групата на Сергей Станишев е искала да зададе на парламентарен контрол, са отклонени 58.

Още по-любопитна е статистиката, когато става въпрос за премиера Бойко Борисов. От 25 въпроса към него 14 са отклонени, тоест повече от половината. Обяснението обикновено е собствена преценка на председателя, липса на аргументираност на въпроса или некомпетентност при задаването му.

Според депутатите от „Коалиция за България” по този начин Цачева нарушава Конституцията на България.

Именно затова поведението й трябва да получи санкцията на комисията по етика в Народното събрание, заяви Петър Курумбашев от БСП от парламентарната трибуна.

Председател на етичната комисия е Димо Гяуров от „Синята коалиция”. Веднага след като той встъпи в длъжност, избухна скандал, че депутатски отрочета са получили работа в администрацията на парламента.

Комисията трябва да разгледа многобройните, според левицата, случаи на нарушаване на парламентарния правилник.

Това се случвало всеки път, когато от трибуната се заговори за „кифтаци и вибратори”, а Цецка Цачева не санкционира тона на съответния депутат.

В същото време била много назидателна и менторски настроена към народните представители отляво.

Курумбашев дори цитира обръщение на Цачева към колегата му Михаил Миков: „Седнете си на мястото, г-н Миков, помнете си мисълта, когато излизате на трибуната”.

На някои заседание на парламента е имало 45 възражения по начина на водене. „Да приемем, че половината са основателни”, предложи Курумбашев.

Според него подобно нещо не е можело да се случи на предшествениците на Цачева на поста като Йордан Соколов, Огнян Герджиков и Георги Пирински.

Очевидно, за да провокира Цецка Цачева, Курумбашев завърши изявлението си в залата: „Тук е свято място, тук е българският парламент и няма място за фатмашки порядки”.

Цачева обаче отговори кратко: „Друго изявление на народен представител? Не виждам желаещи, преминаваме нататък по нашата програма”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още по темата: НС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Комунист да ми говори за етика!Това е оксиморон!Каквито и да са ГЕРГ, много по-добри са от комунистите!Азз пък искам етичната комисия да смъмри цялото БСП заради уникалната им наглост!
78
2
 
1
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Ех,Стилян,Дан, както и да си мениш ника,все си си гъзолизец,хахахаБраво!Цецка цапа,а ти се храниш със нейното цапало,хаха
77
1
 
2
 
! Отговори
Бербер преди 13 години
Вашият словоред и правопис са показателни. Вие се имъчвате. Притеснявате и тези които Ви четат. Искайте от родителите си да плащат на частен учител още дълги години. Ако и тогава не успеете, идете в подходящо учебно заведение. В училище за умствено изостанали, например. Има и специализирани болнични заведения. Така близките Ви ще се орахатят. И спрете да пикаете в шапката си.
76
5
 
7
 
! Отговори
ася преди 13 години
Цецка трябва да е следващата поданала оставка, с нейната некомпетентност и арогатност е поредното петно в редиците на ГЕРБ.
75
1
 
1
 
! Отговори
KRIMENA ST ZAG преди 13 години
Shi Ti dam As idin KURaj ,utivai piklio da si igraish saz ditcata na ulitcata......Tcetcka i AS Ni sam i fen,uba4i Nikuga taka NIkolturno Ni bih sa Podigravala sas NIdustatatciti na Jinata......FUTUgraF---fzimi sa f ratce-4titi Istetika i Etika-okoltori sa i sa pu -ubrazovay....Na 16g-triabva da Ti e iasnu t4i ne samu sas Kukli mojish da si igraesh---usven tuva Ni si slagai MAKE-UP-momt4e si,eeeiii....
74
1
 
2
 
! Отговори
ooooo преди 13 години
Виж ,какво Бербер!Дали се бръсне или не няма нищо общо с темата!А и ти май трябва да отидеш да се явиш пред тази комисия както се вижда....
73
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко ни е наред, само малко етиката в парламента куца.
72
1
 
4
 
! Отговори
Друг Фотограф преди 13 години
Колега, защо само една снимка ? И защо трите заедно ? Направете фотосесия с всяка поотделно. Ще се намерят спонсори и за билбордове. Така ще им се радват повече хора. Успех !
71
2
 
1
 
! Отговори
KRIMENA ST ZAG преди 13 години
Postink-Fekalia--Prostu -privashodin Kumintar--ZLUBAR-ta ZLUBAR....Tva shto tas BG e nakazana s takiva BERBERi..??!!! USA imat CHRIS BARBER-mozikandt-BG si ima svolo4 katu tos Driskatel BERBER....Fsiakagva moje da e Tcetcka-uba4i takava PODLA i GROZNA Ataka-spriamu Vanshniat i vit e BisNrafstvinost i Gadno utnushenie kam BG-jinite faf 4astnus.....BERBER,,sajiliavam TA....l
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Националните интереси ги защитава овчарина , не бери грижа.
69
2
 
6
 
! Отговори
Фотограф преди 13 години
Искам да снимам Цецка, Искра и Анна-Мария. Трите заедно. Мислите ли , че снимката ми ще има успех ? Очаквам да ми дадете кураж.
68
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като ви слушам как обсъждате красотата на Цачева и това дали се бръсне или не, ми се изяснява че не знаете що е етика.
67
2
 
1
 
! Отговори
XXXX преди 13 години
Цецке, защо отиваш в парламента, при полжение, че няма да се стремиш да защитаваш национални интереси....не знаеше ли, че ще опетниш и ти името си в тази *** - "Парламент"
66
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЦЦ - едно недоразумение
65
2
 
6
 
! Отговори
vodniq преди 13 години
До 72 : Това е жестоко , ххаххаахха режисьор е Стивън Кинг- Боко БойкорисовСамо че То щи се уплаши от Цецка... ))))))
64
6
 
4
 
! Отговори
Бербер преди 13 години
Защо изобщо се занимавате с Цецка ? Това, че тази сутрин си е обръснала мустаците не означава, че трябва да и обръщате внимание.
63
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Аз туй същество Ц.Цачева съм я кръстила ТО.Мисля, че най и приляга.
62
1
 
4
 
! Отговори
НЯМА СРАМ преди 13 години
Не може по цял ден да играеш карти на компютъра и да чакаш уволнение след 4години.Трябва да се управлява Държава.
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а ако някой от герберогъзолизците ми каже, че хер флик не е герой от комедия :)))а?мистър пицкин :)
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
че фидосова се оплака, че и изяли `кифтаците` от опозицията :))като акъла и е само във манджа и далавери кой е виновен - този, който го вижда това, или тя самата?