Борисов по спешност в НС. Спря лобистки текст

Депутатите спориха дали областните управители да продават апетитни имоти
15 юли 2010 14:05,
94
Борисов по спешност в НС. Спря лобистки текст
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов дойде на крака в парламента да поправи вече приет на първо четене лобистки текст в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол.

Спорният текст беше одобрен само от депутати на ГЕРБ и предизвика остри спорове в пленарната зала. 

Преди появата на премиера парламентът прие на първо четене  изменения, внесени от депутати от ГЕРБ, които предвиждат възможност областните управители да продават имоти – частна държавна собственост, до 500 000 лева. Преди поправката продажбите се извършваха от Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол.

По повод законопроекта  депутати от Коалиция за България обвиниха управляващите в лобизъм.

"С тази промяна даваме право най-ценната държавна собственост да се приватизира от 28 чиновници на ГЕРБ", скочи от трибуната ексминистърът на икономиката Петър Димитров. По този начин прокарвате политическа корупция, обяви той.

Мая Манолова обвини ГЕРБ, че са се поддали на натиск на местните бизнес лобита. "В момента наистина става дума за децентрализация, но не управленска, а корупционна", каза тя.

ГЕРБ категорично отхвърлиха обвиненията на опозицията, че прокарват лобистки текстове. Предложенията имали за цел улесняването на продажбите на държавни имоти.

След скандала Бойко Борисов дойде в парламента и обяви, че ще бъде внесена поправка между първо и второ четене областните управители да могат да продават имоти до 10 хил. лева, а не до 500 000 лв., както беше прието няколко часа по-рано.

„От сутринта направих бърза консултация с областните управители, всъщност до 10 хиляди лева са масовите случаи, които се бавят през Агенцията за приватизация“, посочи премиерът.

Борисов отбеляза, че правителството ползва експертната помощ на медиите и на обществото, и реагира в рамките на един ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: Бойко Борисовлобизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
4
 
! Отговори
смешници преди 13 години
Не ми харесва ББ, но го поздравявам, че дава поне малки симптоми на правилно управление. Герб е по-малкото зло, но не едоброто което чакам. Но с тази случка е ясно, че и герберчетата искат да крадат. И сигурно го правят далеч от нашите очи и уши. Сполай ви, прекарани българи за пореден път!
48
2
 
2
 
! Отговори
Dan до doomchant преди 13 години
А теб да не са те оставили дежурен? В поста си казваш..."Ама на Хитлер мнозинството не му е викало Тиква, Пожарникар, Мутра, Некадърник, Мафиот на 11ия месец от вземането на властта...", кое е това "мнозинство" това което изрита крадливата тройна коалиция в ъгъла на парламента ли, или си искал да напишеш малцинство но си се объркал???
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко, време е БЪЛГАРИЯ ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА !!!! Референдум и народът да решава !!!
46
1
 
1
 
! Отговори
Dan до Д-р Куин преди 13 години
Личи си ,че не си от многониковите, те явно са на съвещание каква тактика да предприемат във войната във форума, това ме кара да гледам с уважение към твоето мнение , защото то наистина си е твое а не е "спуснато от горе". Казваш да ги изгониме с камъни от парламента вече опитахме един път и те пак се върнаха за БСП говоря, трябва да има друг начин, и това е начина според мен казваш открито този има конфликт на интереси не е чист и го доказваш останалото си е работа на лидера-да го маха!
45
2
 
0
 
! Отговори
N преди 13 години
Ei, sukalche cherveno, na taq deto te e rajdala v kriviq!
44
0
 
0
 
! Отговори
az преди 13 години
pi6e se samoUbivat, a ne s O...
43
1
 
1
 
! Отговори
bravo преди 13 години
boiko, bravo! tova se kazva izpalnitelna vlast i darjavnost!
42
4
 
8
 
! Отговори
doomchant преди 13 години
"ТОВА Е ТО ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА!...ХИТЛЕР НЕ БЕШЕ ЛИ ЗАПОЧНАЛ ТАКА?ЧЕСТИТА ВИ ДИКТАТУРА... "Ама на Хитлер мнозинството не му е викало Тиква, Пожарникар, Мутра, Некадърник, Мафиот на 11ия месец от вземането на властта...Така че спокойно, Дон Боко и зимата едва ли ще избута, камо ли за диктатор да стане.
41
2
 
1
 
! Отговори
Dan до l1 преди 13 години
Хитлер не е бил премиер на малка слаба държава в Обединена Европа. Всъщност така е и в САЩ и в Русия, де факто Русия я бяха взели на подбив от всякъде докато не дойде Путин на власт, нищо, че го плюят, то има ли някой неоплют! Както вече на няколко пъти в постовете си казвам, кога за последно е идвал вицепремиер на мощна Русия на крака при Български премиер, за да преговаря за нещо с което държи цяла Европа в ръцете си? На мен ми е приятно да защитава някой националните ни интереси!
40
0
 
8
 
! Отговори
Д-р Куин преди 13 години
И как точно трябва да се прави?!Да се оттегли кандидатурата на Танева за земеделски минискър, защото имало съмнения за конфликт на интереси. После същата дама да бъде назначена за председател на комисията по земеделие....и после, разчитайки на късата памет на хората да се тръби, че аджеба, около Танева няма и не може да има никакъв конфликт на интереси?! Доста тъпо и съшито с бели конци! И моля ви, сложете си ръка на сърцето и си признайте, не ви ли смущава това?! Не ви ли се струва, че пак ви правят на маймуни?!
39
6
 
16
 
! Отговори
l1 преди 13 години
ТОВА Е ТО ПАРЛАМЕНТАРНА РЕПУБЛИКА!...ХИТЛЕР НЕ БЕШЕ ЛИ ЗАПОЧНАЛ ТАКА?ЧЕСТИТА ВИ ДИКТАТУРА...
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А казват, че една птичка пролет не правела...
37
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Думи като Адвокат, Доктор, Знахар нямат женски род.
36
17
 
16
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Аз съм привърженик на ГЕРБ никога не съм го криел ,защото смятам, че те правят за пръв път прозрачна политика и колкото и да се опитват да умаловажават постигнатото като морал в политиката, бившите без изключение, не могат и на малкият пръст да им стъпят! Разбира се правят и грешки, но си ги признават и ги оправят, за разлика от всички предишни! Това ми дава правото да твърдя, че избора ми е бил правилен, надявам се да не ме разочароват! И никога вече БСП на власт тя е вредна за България!
35
4
 
9
 
! Отговори
София преди 13 години
Бедна ми докторке,точно така трябва,така се прави на тоя етап,след време ще е друго.Работата на премиера в тия времена е много по-сложна,отколкото една знахарка може да си представи.
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Супер Боко долетя до парламента и спаси БГ.
33
3
 
10
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Борисов да си върне партийната книжка защото не си е плащал членския внос от 1990г.и БКП ще фалира.
32
7
 
12
 
! Отговори
! преди 13 години
Е точно по времето на БСП и дружинка се заграбиха най-много земи, сега не е ли прекалено нагло да говорят за корупция?
31
6
 
8
 
! Отговори
Д-р Куин преди 13 години
Верно е "смех" цялата работа!Още повече "смех" става, като се замисли човек, че май наистина си вярвате!Значи, всички некадърни и корумпирани, само Боко бял и добър!Колкото до корумпираните, че то и сега няма такъв случай! Нито един корумпиран не е махнат! Всички си останаха депутати! Още три години, или поне докато не се хванем ние, да ги изгоним с камъни, ще си лапат....
30
14
 
15
 
! Отговори
Смех преди 13 години
*** парчета сме ние българите. За 20г ни окрадоха, обраха, нищо не остана и никои не надигна глас. Сега дойде човек който иска да оправи нещата и се опитва да огрее навсякъде и всеки плюва... Че откъде да вземе кадърни и некорумпирани политици за партията си. Да не е да виреят в оранжерия? Ясно е че ще е така, но има ли воля отгоре нещата бавно и постепенно ще се нормализират. Само си спомнете имало ли е случай досега премиер да маха корумпирани - че и под натиск не го правеха даже.