Борисов по спешност в НС. Спря лобистки текст

Депутатите спориха дали областните управители да продават апетитни имоти
15 юли 2010 14:05,
94
Борисов по спешност в НС. Спря лобистки текст
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов дойде на крака в парламента да поправи вече приет на първо четене лобистки текст в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол.

Спорният текст беше одобрен само от депутати на ГЕРБ и предизвика остри спорове в пленарната зала. 

Преди появата на премиера парламентът прие на първо четене  изменения, внесени от депутати от ГЕРБ, които предвиждат възможност областните управители да продават имоти – частна държавна собственост, до 500 000 лева. Преди поправката продажбите се извършваха от Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол.

По повод законопроекта  депутати от Коалиция за България обвиниха управляващите в лобизъм.

"С тази промяна даваме право най-ценната държавна собственост да се приватизира от 28 чиновници на ГЕРБ", скочи от трибуната ексминистърът на икономиката Петър Димитров. По този начин прокарвате политическа корупция, обяви той.

Мая Манолова обвини ГЕРБ, че са се поддали на натиск на местните бизнес лобита. "В момента наистина става дума за децентрализация, но не управленска, а корупционна", каза тя.

ГЕРБ категорично отхвърлиха обвиненията на опозицията, че прокарват лобистки текстове. Предложенията имали за цел улесняването на продажбите на държавни имоти.

След скандала Бойко Борисов дойде в парламента и обяви, че ще бъде внесена поправка между първо и второ четене областните управители да могат да продават имоти до 10 хил. лева, а не до 500 000 лв., както беше прието няколко часа по-рано.

„От сутринта направих бърза консултация с областните управители, всъщност до 10 хиляди лева са масовите случаи, които се бавят през Агенцията за приватизация“, посочи премиерът.

Борисов отбеляза, че правителството ползва експертната помощ на медиите и на обществото, и реагира в рамките на един ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: Бойко Борисовлобизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Безпрецедентно разграбване на държавата в огромни размери от мафията около мафиота бойко. Искам си БСПто. Даже и ДПСто.
8
10
 
10
 
! Отговори
ТОВА БЕШЕ 12 ГОДИНИ преди 13 години
ХАХАХАХХАХ АБРУТАЛНА МАНИПУЛАЦИЯ! Тоя ТЕКСТ беше 12 години бе днес?????12 години областните управители можеха да продават до 500 000 лева! ТОГАВА НЕ БЕШЕ ЛОБИСТКИ ИНИКОЙ НЕ ПИСКАШЕ! ГЕРБ го промени преди 3 месеца видя че не работи и върна стария ТЕКСТ!
7
24
 
14
 
! Отговори
БРАВО! преди 13 години
Борисов за пореден път доказа, че е пич! И че мисли за нацията! Този човек е осъзнал едно много важно нещо. Това, че живота е само един и няма смисъл да ламтиш за милиарди. Много по-добре е да знаеш, че след като си отидеш от този свят децата, братовчедите и нацията ти ще се чувстват добре. Много малко хора в политиката имат такова виждане за жалост. Адмирация за Борисов!
6
3
 
16
 
! Отговори
някой преди 13 години
Професията му идва от полза - ако не е той да гаси лобистките пожари на съпартийците си, ГЕРБ ще се окаже най-алчната управляваща партия. Ми досега няма нито един закон, за който да няма съмнения за лобизъм, лични интереси и пр. Много алчни тия млади лъвчета, бе. Едва дочакаха властта и бързат да се налапат. Споко, имате още 3 г. или ви е страх, че както е тръгнало, май няма да ги изкарате докрай.
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бокооооо! тия само лобистки текстове прокарват бе!скоро ще ти вземат сиренцето, май. къде ги намери такива ***!?
4
1
 
14
 
! Отговори
fcuk преди 13 години
Ei ne naqdoha se teq be!
3
3
 
16
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Аз го .....изпратих,защото областният на Кривунделово си точеше зъбите да миотчужди тиквената....градина;много съм печелел и съм станал средна....класа.
2
3
 
23
 
! Отговори
Бравооо .... !!!!!! преди 13 години
Батман е навсякъде ! (: (: (:
1
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОЙКО Е КАТО БАТМАН!