Борисов по спешност в НС. Спря лобистки текст

Депутатите спориха дали областните управители да продават апетитни имоти
15 юли 2010 14:05,
94
Борисов по спешност в НС. Спря лобистки текст
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов дойде на крака в парламента да поправи вече приет на първо четене лобистки текст в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол.

Спорният текст беше одобрен само от депутати на ГЕРБ и предизвика остри спорове в пленарната зала. 

Преди появата на премиера парламентът прие на първо четене  изменения, внесени от депутати от ГЕРБ, които предвиждат възможност областните управители да продават имоти – частна държавна собственост, до 500 000 лева. Преди поправката продажбите се извършваха от Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол.

По повод законопроекта  депутати от Коалиция за България обвиниха управляващите в лобизъм.

"С тази промяна даваме право най-ценната държавна собственост да се приватизира от 28 чиновници на ГЕРБ", скочи от трибуната ексминистърът на икономиката Петър Димитров. По този начин прокарвате политическа корупция, обяви той.

Мая Манолова обвини ГЕРБ, че са се поддали на натиск на местните бизнес лобита. "В момента наистина става дума за децентрализация, но не управленска, а корупционна", каза тя.

ГЕРБ категорично отхвърлиха обвиненията на опозицията, че прокарват лобистки текстове. Предложенията имали за цел улесняването на продажбите на държавни имоти.

След скандала Бойко Борисов дойде в парламента и обяви, че ще бъде внесена поправка между първо и второ четене областните управители да могат да продават имоти до 10 хил. лева, а не до 500 000 лв., както беше прието няколко часа по-рано.

„От сутринта направих бърза консултация с областните управители, всъщност до 10 хиляди лева са масовите случаи, които се бавят през Агенцията за приватизация“, посочи премиерът.

Борисов отбеляза, че правителството ползва експертната помощ на медиите и на обществото, и реагира в рамките на един ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: Бойко Борисовлобизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ се дънят вече всеки ден, тези се самообиват.
28
7
 
25
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Бате Бойко добър си народен човек си ама си само един за съжаление
27
9
 
16
 
! Отговори
doomchant преди 13 години
Като четеш какви ги вършат ГЕРБаджиите, имаш чувството, че Борисов е в пълно неведение какви закони правят неговите депутати. Те скришом от него подготвят закони от които държавни чиновници могат да бръкнат дълбоко в кацата, а той горкия честен човечец в последния момент я усети, че нещо гнило има в текста, я не усети!А комунистите все на проблем го правят!
26
3
 
26
 
! Отговори
гъбчо преди 13 години
Г-н Борисов, как си ги избрахте тези депутати? ще кажете че са създатели на ГЕРБ с Вас. как можахте да си учредявате партия с мошеници, изгонени и отлюспили се от партии, дето са крали и на всичко отгоре да ги слагате за депутати. Ама какво да се чудим - те си платиха доста тлъсти суми, за да са на избираеми места и да бъдат в НС. А Вие ни говорите, че политиците трябвало да имат морал и да не бъдат милионери. Много добре ни го доказвате с ГЕРБ.
25
21
 
6
 
! Отговори
БКП преди 13 години
ИСКАМЕ СИ ВОЖДА! ИСКАМЕ ТКЗС! ИСКАМЕ СИ СТАНИШЕВ! ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВОСТ!
24
4
 
7
 
! Отговори
Станишев преди 13 години
Въх мале, *** много си силен в изказа, ама ако беше и прочел повече цена нямаше да имаш. Лошото е, че тогава нямаше да можеш да защитиш ГЕРБ. Така, че по-добре не четете, така ще сте по силен в аргументите. :)
23
0
 
7
 
! Отговори
до 22 преди 13 години
Споко, отдавна е продадена.
22
2
 
30
 
! Отговори
мами преди 13 години
Бойко заради десететина самозабравили се герберчета ще загубиш голямата цел. Почнаха да си показват рогцата алчни новоизлюпени пикли ипикльовци.
21
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тия некадърници ще ни разпродадат държавата!!
20
18
 
14
 
! Отговори
Тикви преди 13 години
Айде като сте толкова отворени направете партия и ръководете държавата по-добре. Щото сте големи мозъци и отворковци. Дърава опелетена от червен октопод от 60 години, разпродадена до последния пирон, с милиарди кредити и застаряващо 6 милионно населени с 40% неграмотни *** и турци. Батман да дойде, все тая. Борисов се старе, виждам го. Айде със здраве
19
6
 
20
 
! Отговори
Д-р Куин преди 13 години
Къде го Антон, сега да ми обясни, как няма авторитаризъм при Боко и как никога не е нареждал на депутатите си как да гласуват! Бедни ми герберчета!!! Как само ви съчувствам! Какви простотии трябва да търпите от собствените си лидери! Цяла сутрин един се пъна да убеждава, как боковото управление нямало нищо общо с авторитарното, пък Боко, сякаш на пук, днес изака точно две огромни авторитарни ...яйца! Промяната на закона и Няма да й дам оставката :))))))))))))))))))))))))))))))
18
4
 
19
 
! Отговори
коко преди 13 години
Това е добре обмислен сценарий.Първо-ако мине тихомълком ще си напълнят гушките.Второ ако се вдигне дандания идва бат Боко в ролята на доброто ченге и оправя работата.Демек при мен далавера нема.Аз съм за народа/слава/.Така си вдиге рейтинга.Тва е то.
17
1
 
7
 
! Отговори
nane преди 13 години
taja balgaria ne ja li razprodadaha ve4e ja iskam iskustven ostrov krai nesebar
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ми да върнеме трудовите лагери поне, тогава ще има работа за всички.
15
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко, нещо да не те е хванал редкия джо, че така гледаш
14
5
 
13
 
! Отговори
до 13 преди 13 години
Демокрация с балкански тикви не се прави. По нашите ширини обществото трябва да е комнадвано от милиция, инче не става.
13
2
 
19
 
! Отговори
БиБи преди 13 години
"Борисов отбеляза, че правителството ползва експертната помощ на медиите и на обществото, и реагира в рамките на един ден."Хахахахахахахахахаха! Така и аз мога!...............
12
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Странното е, че дупетатите от ГЕРБ са като стадо - гласуват стадно, после идва Пастира и им казва какво точно и как да гласуват и всички заедно са "ЗА". Евала, те това е Демокрация.
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
боко, кво прай цветито има още хляб в нея :)
10
10
 
23
 
! Отговори
Една_от_БГ преди 13 години
С такова поведение ББ и Герб Холиууд Ентъртейнмънт ООД никога няма да изградят авторитет. Никога.