Борисов по спешност в НС. Спря лобистки текст

Депутатите спориха дали областните управители да продават апетитни имоти
15 юли 2010 14:05,
94
Борисов по спешност в НС. Спря лобистки текст
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов дойде на крака в парламента да поправи вече приет на първо четене лобистки текст в Закона за приватизацията и следприватизационния контрол.

Спорният текст беше одобрен само от депутати на ГЕРБ и предизвика остри спорове в пленарната зала. 

Преди появата на премиера парламентът прие на първо четене  изменения, внесени от депутати от ГЕРБ, които предвиждат възможност областните управители да продават имоти – частна държавна собственост, до 500 000 лева. Преди поправката продажбите се извършваха от Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол.

По повод законопроекта  депутати от Коалиция за България обвиниха управляващите в лобизъм.

"С тази промяна даваме право най-ценната държавна собственост да се приватизира от 28 чиновници на ГЕРБ", скочи от трибуната ексминистърът на икономиката Петър Димитров. По този начин прокарвате политическа корупция, обяви той.

Мая Манолова обвини ГЕРБ, че са се поддали на натиск на местните бизнес лобита. "В момента наистина става дума за децентрализация, но не управленска, а корупционна", каза тя.

ГЕРБ категорично отхвърлиха обвиненията на опозицията, че прокарват лобистки текстове. Предложенията имали за цел улесняването на продажбите на държавни имоти.

След скандала Бойко Борисов дойде в парламента и обяви, че ще бъде внесена поправка между първо и второ четене областните управители да могат да продават имоти до 10 хил. лева, а не до 500 000 лв., както беше прието няколко часа по-рано.

„От сутринта направих бърза консултация с областните управители, всъщност до 10 хиляди лева са масовите случаи, които се бавят през Агенцията за приватизация“, посочи премиерът.

Борисов отбеляза, че правителството ползва експертната помощ на медиите и на обществото, и реагира в рамките на един ден.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: Бойко Борисовлобизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
5
 
! Отговори
Dan до Д-р Куин преди 13 години
Аз съм един от многото които искат, новите от ГЕРБ да не са като предишните, за които това да звъннеш на някой за да уредиш работа на приятел си беше ходатайстване в смисъл нещо съвсееем безобидно, и това, че се реагира и то веднага ме радва. Надявам се да се вземат мерки за всеки който макар и малко се доближава до наглоста и безморалноста на предишните, и като казвам ,че съм привърженик на ГЕРБ искам да уточня един от многото видяли възможноста крадците от БСП ДПС и НДСВ да не са на власт!!!
68
2
 
3
 
! Отговори
Калин преди 13 години
та какво говори боко за лошият материал.. що не се поогледа сред партийците си? какво по различни предлагат?общините и областните управи феодални владения ли са.. с достъп само за партийните бизнесмени!какви са тези комунистически приоми.. нали с ново тръгнахте ..уж различни, а все едни и същи практики пробутват!
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И това ако е правилно управление здраве му кажи.Лявата ръка не знае какво прави дясната.За този текст на закона ,както и за лобиският текст в закона за земеделските зели се знае и говори от седмици.И това си е чиста смехория днес говорил с областните управители -айде холан.Това показва пълна управленческа немощ.
66
1
 
1
 
! Отговори
Калин преди 13 години
гърбави що не щете 6-те района на планиране? докато не разпределите между функционерите на партията майка ... няма да се спрете нали?
65
0
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
Любопитно ми е:Кой ще прави оценките на имотите?Ще има ли наддаване "на живо" или не?Какво правим, ако цената на обекта при наддаването "на живо" надскочи границата от 10 бона?Каква ще е процедурата при подобен случай?
64
2
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
не им се връзвайте!тази страна се управлява от /бсп/герб.. т.е бкп, гърбавите не могът да реформират и леха с брюкселско зеле .. правят въжможното да поднасят стари практики в нови опаковки.. защо гърбавите, отмениха и и след това връщат този и подобни текстове? що за управление е това .. или просто лицемерничат.
63
0
 
2
 
! Отговори
Dan до Д-р Куин преди 13 години
Още веднъж казвам, според мен това е начина, някой достатъчно авторитетен човек да излезе и да каже този човек е корумпиран и да го докаже, и би трябвало лидера в случая Борисов, да вземе мерки. Не искам да съм адвокат на Лъчезар Иванов, още повече,че на мен не ми е симпатичен като човек, но той беше отстранен заради опита си да повлияе на ТВ репортаж, и за назначаване на въпросният митничар на длъжност шеф на митница, не за корупция и както виждаш беше махнат от всички постове,да депутат е но!
62
1
 
4
 
! Отговори
ъ? преди 13 години
О, боже, дошъл на крака ? Според канона ако извърши още две чудеса, ще може да бъде обявен за светец :))
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Станишката си признал за Газпром...сега остава и всичко да си кажеш и ще има сеир за народа...Ако ги вкарат всичките в Пазарджишкия, ще може да се изкарат и пари, като се организират екскурзии за туристи, които да хранят известните затворници..Първа килия- Станишката и азер, двамата руменовци, Първанката и Димитров, Корнелия и Мая...а кутев в лудницата..болни хора не лежат в пандиза
60
2
 
8
 
! Отговори
ПЛАМЕН преди 13 години
! НЯКОЙ ЩЕ МИ КАЖЕ ЛИ ОТ 20 ГИДИНИ НАСАМ ЕДИН ЗАКОН, КОЙТО ДА НЕ Е ЛОБИСТКИ? НЯКОЙ ЩЕ МИ КАЖЕ ЛИ КАК СЕ СТАВА БОГАТ КОГАТО ВЛЕЗЕШ В ПАРЛАМЕНТА? НЯКОЙ ЩЕ МИ КАЖЕ ЛИ ЗАЩО СЕ НАТИСКАТ ДА СТАВАТ ПОЛИТИЦИ? ОСТАВЕТЕ, БАТ БОЙКО НА МИРА! МОЖЕ ДА НЕ Е НАЙ-ВЕЛИКИЯ, АМА ЧОВЕКЪТ СЕ НАПЪВА ДА ПРАВИ НЕЩО. АМАН ОТ ***-КРАДЦИ И ЛИЦЕМЕРИ. БОЖЕ, КАКВИ МОРАЛИСТИ СТАНАХА!!!
59
0
 
0
 
! Отговори
мина преди 13 години
Така е научеха се множко да крадат разсипаха я тая ДЪРЖАВА .Срама нямат тия всички са такива от един дол дренки.Бойко трябва да внимава че туко виж че го провалят тези маскари.Ама тез депотати,областни управители много са нагли бе.Такива винаги ще има защото няма наказани .БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ТЕЗИ ИЗЕДНИЦИ.
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя Гоце е навсякъде бе, ония ден май си беше уредил посещение в някво селце на границата, нали никъде не го канят, и веднага на лов..Последно нямало да прави партия, защото искали да го бият в България и не щели да чуят за него тъпите българи...Така е ревал на Путин, които заради услугите му го назначил като чиновник в Газпром, ама щял да работи в малък град на север..Нашият пък иска внимание, столицата, малки момиченца и лов...Ама Путин не искал доносници в Москва, ако е бил редови агент бива.
57
1
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
гърбавите страдат от липси.. от липси на интелектуален потенциал.. на виждания и принципи.. с една дума ортодоксални комунисти!И сайтчето защо ми изтрихте комента за Д. Танева, какво нередно има... да кажа, че гърбавите не смислят адеквактно.. може ли точно танева да предлага подобни промени за земите? тя която е обвързана с едри арендодатели.. нали и за това не я посочиха за министър!Сайтчето не може да ме заблудите въпреки това:)
56
0
 
0
 
! Отговори
xxx преди 13 години
da,da do 10 000lv,imota i da struva 40-50 000lv kazvat 4e e ocenen na 10 hil i pak se prodava.
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази поправка за областните управители е направена заради Пловдив и Гергов. Нали Гоце му подари така панаира..а Каназирева трябваше да го уреди и с болница...Поправката е насочена срещу Гоце Параванов, затова Бсп скочи като ужилена...Никога не трябва да казваш нещо лошо за комунизма, братският съветски народ или да разваляш партийна далавера..Това мисля че е 2 чл. ал 3 от кодекса на другаря както го наричат в средите на Бкп(бсп)
54
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герб са зле, но в сравнение с тройната коалиция са цвете...най-важното, че ония си заминаха, а като измрат и последните зомбирани комунисти, чак тогава ще се оправим. Според НСИ към 2025 няма да има живи комунисти в България, освен тези които ще са в затвора, но и те ще са малко...Двамата Руменовци, като на единият затвора ще му спаси черният дроб и оттам живота..Станишката, които щял да каже че остатъка от живота му в пандиза са най-готините му годиниза което благодари на държавата.
53
1
 
7
 
! Отговори
Д-р Куин преди 13 години
Аз нищо не казвам!Просто имам добра памет!Много добре си спомням, че въпросната дама беше предложена за министър на земеделието и после оттеглена, заради конфликт на интереси! Мисълта ми беше, че след като няма качества за министър, защо после стана председател на същата ресорна комисия?! Така че, аз не трябва нищо да доказвам. Мисля, че лидерът на партията Герб трябва да обясни на обществото, как е възможен този парадокс и има ли някъв лимит на конфликтаа на интереси, някаква допустима толерантост към това от страна на партията му!? Къде минава границата, според която един човек може да заема председателско място в комисия, пък не може да заема министерско кресло?!?! Или, казано с други думи, до колко е допустимо да е корумпиран един министър, един депутат, един председател на градска организация... нещо като длъжностен класификатор да се издаде! Малко корумпиран - става за депутат, още по малко корумпиран - става за председател на комисия в НС и т.н.... Защото досегашните действия на герб показват точно такива критерии! Примерно, Лъчезар Иванов е достатъчно корумпиран за да бъде свален от шефския стол на градската организация, но не достатъчно, за да престане да бъде депутат... Явно в герб има някаква стройна система, и не е зле цялото ни общество да се запознае с това!
52
0
 
4
 
! Отговори
11111 преди 13 години
ББ.ЕООД
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
колко ли са подмолните депутати!!!!!!!!!!Трудно ще се оправи тазидържава?
50
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко много сгреши ката постави Ц. Цачева за председател на парламента...