Сините искат главата на Десислава Танева от ГЕРБ

Бойко Борисов: Няма да й дам оставката!
15 юли 2010 12:45,
110
Сините искат главата на Десислава Танева от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Само ден след като парламентът отстрани трима гербаджии от ръководни постове и сложи други свои на тяхно място, депутатите от „Синята коалиция” решиха да размътят водата допълнително. И то със същите аргументи.

Заради лобизъм трябвало да бъде отстранена от председателското място в земеделската комисия Десислава Танева от ГЕРБ. Иван Иванов и Михаил Михайлов уточниха, че са засекли 4-5 поправки в законите, инициирани от нея, които са все в полза на арендаторите.

По-конкретно народните представители визираха последната промяна в закона за земеделската собственост, който задължава собствениците да предлагат за продажба своята земя първо на арендаторите.

Този текст предизвика много остри дебати в Народното събрание. Опозицията и десницата бяха категорични, че се отнема Конституционното право на българските граждани да разполагат свободно със своята собственост.

Затова на Десислава Танева и Димитър Аврамов от ГЕРБ оттеглиха предложението си. Причината, която Аврамов изтъкна, е, че не е намерен текст, който да е „юридически издържан”.

Десислава Танева беше искрено учудена от упреците в лобизъм. Тя е убедена, че отпадането на текста е голяма грешка. Танева каза, че не би подала оставка по искане на „Синята коалиция”, защото не те са я избрали на този пост.

Още по темата

Малко след като приключи интервюто на Танева с парламентарните журналисти, тя се изправи пред по-тежко предизвикателство. Изненадващо в Народното събрание се появи премиерът Бойко Борисов, който я привика в кабинета на Цецка Цачева.

След срещата министър-председателят даде кратък и недвусмислен отговор за оставането на  Танева на шефския пост: „Няма да й дам оставката”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: лобизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
2
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Струва ми се,че тази особа Генералът я беше предложил за министър на земеде-лието,но заради конфликт на интереси тя се отказа от министърския пост. Сега май успешно "реализира" лобизъм в Комисията по земеделието в НС. Отчитайки, че заместник й е Ем.Димитров - този с 900 дка гори,които не били негови, а на майка му Елеонора,чичо му и първия му братовчед,картинката става пълна. Г-н премиер, откъде ги намерихте тези?
88
0
 
3
 
! Отговори
George преди 13 години
Генерале,престанете да назначавате на отговорни постове жени.Ясно е,че са из-пълнителни и послушни, но не и инициативни,поради което се налага този,който ги е назначил по десетина пъти да им обяснява какво трябва да правят и как да го направят, а след това още толкова пъти да проверява дали работата е изпъл-нена както трябва.Резултатът е,че като се обградиш със жени,се налага да тичаш като конник без глава и не можеш да си изпълняваш собствената работа. Успешно тичане, Генерале!
87
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дай си главата че още в понеделник излизаме на протести пред парламента и министерски съвет
86
0
 
3
 
! Отговори
Боза преди 13 години
Тази "дама" няма ли да се сниши или е поредната скрита лимонка.Само чака подходящ момент, за да си "оплете кошницата" за десетилетия напред.
85
0
 
1
 
! Отговори
Вълев преди 13 години
Тая сливенска ''лоясъла красавица'' е живата клетка на ''Гоце Първанов'' плътно до Бойко и Цветанов ,заради нейното лобиране Сливенокръг се досъсипва във всяко еднно отнушение и всички местни институции гъмжащи от ''Класови Престъпници'', не са побарвани с години благодарение на нея и ''ИКОНОМИЧЕСКИЯ КРИМИНАЛЕН КРЪГ В КОЙТО ЗАЕМА МЯСТО'' !!!
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма да й дам оставката????!!!! Ето как и от кого се дават оставки. Демокрация в действие!
83
0
 
6
 
! Отговори
Наско преди 13 години
Ами тази Г-жа, нека да си каже прегрешенията в МЕЛ ИНВЕСТ?:)))Дали би имала куража???Разпитайте потърпевшите, пък после..., дали ще има и санкция на "Бащицата"?:))))))))))))))
82
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз за Герб повече няма да гласувам
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а Фидосова кога
80
3
 
0
 
! Отговори
Атакист преди 13 години
Също да допълня и по темата за жените че не трябва да работят заедно с мъжете тъй като смущават работата на колектива.Не трябва да бъдат и учителки щото все момчетата ще са виновни.Не им е мястото и в полицията и армията.
79
1
 
6
 
! Отговори
Атакист преди 13 години
Тия от ГЕРБ не се ли научиха най после че политиката не е професия за жени.Жена за да успее не като политик а само да се задържи като такъв трябва да знае да мълчи.Румяна Желева не знаеше да мълчи и за това стана така,а Кунева се задържа щото трае като пън и мъжете са радват поне на едно дупе и облекло.Същото и при Първанова.Няма ли да спре да се спекулира с тая тема-разберете го бе хора-управлението на нещо голямо в политиката не е по силата и възможностите на жена.Дано Цецо ги измете всичките
78
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДЕСИ НЕ СИ ПОДАВАИ ОСТАВКАТА
77
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KOLKO DE puTAtki IMA V GERB
76
0
 
1
 
! Отговори
Кокошчица преди 13 години
Не тумбата, а стадото.
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТАЯ МИ ПРИЛИЧА НА ИЗАУРА А ВОЖДА СИ Е ВОЖД И ВСИЧКИ ЖЕНИ В ТУМБАТА СА НЕГОВИ !!
74
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След срещата министър-председателят даде кратък и недвусмислен отговор за оставането на Танева на шефския пост: Няма да й дам оставката. БОИКО ти няма да я дадеш ама Десито ще я подаде а ако я приемеш ЛОШООООООООООООО
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая да не е от ромски произход ?
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако Десито си тръгне тръгва си и 50% от герб
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на мен Десито ми харесва като жена става за масажистка
70
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами то още от началото си беше ясно ГЕРБерите що за стока са, но явно българинът трудно ще се намисли да мисли и само ще се лашка от трън на глог.