Сините искат главата на Десислава Танева от ГЕРБ

Бойко Борисов: Няма да й дам оставката!
15 юли 2010 12:45,
110
Сините искат главата на Десислава Танева от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Само ден след като парламентът отстрани трима гербаджии от ръководни постове и сложи други свои на тяхно място, депутатите от „Синята коалиция” решиха да размътят водата допълнително. И то със същите аргументи.

Заради лобизъм трябвало да бъде отстранена от председателското място в земеделската комисия Десислава Танева от ГЕРБ. Иван Иванов и Михаил Михайлов уточниха, че са засекли 4-5 поправки в законите, инициирани от нея, които са все в полза на арендаторите.

По-конкретно народните представители визираха последната промяна в закона за земеделската собственост, който задължава собствениците да предлагат за продажба своята земя първо на арендаторите.

Този текст предизвика много остри дебати в Народното събрание. Опозицията и десницата бяха категорични, че се отнема Конституционното право на българските граждани да разполагат свободно със своята собственост.

Затова на Десислава Танева и Димитър Аврамов от ГЕРБ оттеглиха предложението си. Причината, която Аврамов изтъкна, е, че не е намерен текст, който да е „юридически издържан”.

Десислава Танева беше искрено учудена от упреците в лобизъм. Тя е убедена, че отпадането на текста е голяма грешка. Танева каза, че не би подала оставка по искане на „Синята коалиция”, защото не те са я избрали на този пост.

Още по темата

Малко след като приключи интервюто на Танева с парламентарните журналисти, тя се изправи пред по-тежко предизвикателство. Изненадващо в Народното събрание се появи премиерът Бойко Борисов, който я привика в кабинета на Цецка Цачева.

След срещата министър-председателят даде кратък и недвусмислен отговор за оставането на  Танева на шефския пост: „Няма да й дам оставката”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: лобизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
5
 
! Отговори
до 78 преди 13 години
Бг петел пази кокошчиците си, но все не който трябва.
68
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно Десислава е силна в други области на битието си като симпатична жена,щом Боко я пази така, както квачка пази пиленцата си...
67
1
 
6
 
! Отговори
OH na MAMA преди 13 години
LELE ,BOIKO KVI PICHKI EBEE,,a zvetelina neka si harchi parite za DILDO ot KITAI.
66
1
 
5
 
! Отговори
DESI i BOKO преди 13 години
TIA SA KATO BILL I MONIKA,ATAYA DALI GO LAPA ZELIO ili SAMO ZARVENATA GLAVA?
65
3
 
12
 
! Отговори
Gi40 преди 13 години
За една година тия комунисти не остана област която да не разсипят-такова чудо и през жан-виденовото време не е било.
64
5
 
14
 
! Отговори
Sin преди 13 години
Наистина тия *** и кланящите им се атакисти се оказаха много по-зле и от станишевци.
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тези от Мел инвест винаги са били измамници...някаква *** фамилия от сливен
62
2
 
10
 
! Отговори
присмехулник преди 13 години
Танева си остава агроном при Боце.
61
1
 
26
 
! Отговори
Foss преди 13 години
Крайно време е тази нахална безкрупулна марионетка Десислава Танева да си намери майстора.Разбира се ,че лобира в полза на големите арендатори-нали и нейния Мелинвест е голям арендатор.Отделно от това лично тя с капитали с неясен произход чрез Мел Инвест АДСИЦ закупи над 50000дка земя,но няма кой да разследва и да провери.А това ,че не е нищо особено и е посредствена спор няма,такава е.
60
2
 
30
 
! Отговори
жабето преди 13 години
А защо не се поинтересувате как тази госпожица като стана председател на Общинския съвет в Сливен, закупи веднага центъра на град Сливен за Мел инвест холдинг и ощети родния си град. Що не се разгледа тази сделка? Тази е крадла. Никога не е мислела за хората и доброто на съгражданите си. Принципа е : Граби за себе си, кръга Капитал или ***
59
3
 
27
 
! Отговори
гъбчо преди 13 години
Г-н Борисов, как си ги избрахте тези депутати? ще кажете че са създатели на ГЕРБ с Вас. как можахте да си учредявате партия с мошеници, изгонени и отлюспили се от партии, дето са крали и на всичко отгоре да ги слагате за депутати. Ама какво да се чудим - те си платиха доста тлъсти суми, за да са на избираеми места и да бъдат в НС. А Вие ни говорите, че политиците трябвало да имат морал и да не бъдат милионери. Много добре ни го доказвате с ГЕРБ.
58
4
 
6
 
! Отговори
VQRA преди 13 години
to ostanaha o6te 3,4 ocapani ot GERB I ako BOIKO gi iz4isti,to GERB naistina togava 6te ima i b1di6te.BOIKO vzemi glavite na DESISLAVA i EMIL DIMITROV,reformatora v GORITE,po to4no kadrovika na GORITE.
57
2
 
11
 
! Отговори
до анонимен#56 преди 13 години
АЗ МОГА ДА ИЗЧАКАМ 15 ДНИ И СЛЕД ТОВА ДА ПРОДАМ-не си наясно със селс.земя,просто ЗАМЪЛЧИ.КВИ 15 ДНИ,КВИ 5 ЛВ?арендатор се сменя есента,преди сеитба(старият да си прибере реколта,новият да засее).ти къде живееш.?колега по-долу е написал умно-месец да ти отговори,2 мес да обжалва,и си изтървал купувача(или онзи наново засял,и кои луд ще му плаща разходите които арендатора поиска)
56
3
 
10
 
! Отговори
Arendatorcheto преди 13 години
то си личи по лицето какво излъчва госпожата - ако си излекува акнето, сигурно ще стане по-добър член на обществото
55
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поне да беше някоя красавица, а то погледнете я на какво прилича и да беше умна но за жалост нищоооо подобно.
54
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕИИИИИИИИ, ВСЕ СЕ ГОВОРИ В ПЪРВО ЛИЦЕ ЕД. ЧИСЛО! ТОЙ БОГ ЛИ Е КОЙ Е? ТАЯ СМРЪДЛА Е СИЛНО НЕГОВ ЧОВЕК НЕ СЕ НАПЪВАЙТЕ
53
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Крайно време е тази госпожица да се сложи на естественото и място и да се махне от всички позиции, които заема сега.Законите които твори и предлага са абсолютно вредни за съсипаното ни земеделие. Питам се какво изобщо разбира тя от земеделие? Нека Бойко Борисов да се вслуша и този път и Танева да бъде отстранена, защото тя е голямата лобистка за Лечков и е много отговорна за всичката бъркотия в Сливен от където е тръгнала.Жална ни майка от такива като тая ненаядницааа
52
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всяка хиена си пази мършата
51
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е нужно да и даваш оставката, само я поискай, г-н Борисов.
50
3
 
2
 
! Отговори
Интерпретация преди 13 години
до 12 - Констатация"...Със законите се определят ПРАВА и ЗАДЪЛЖЕНИЯ! Препоръчителните и пожелателни текстове в законите затрудняват изпълнението им и създават възможности за "врътки" при прилагането им... "А при подобни ПРАВА и ЗАДЪЛЖЕНИЯ няма ама никакви "врътки", никакви.