Сините искат главата на Десислава Танева от ГЕРБ

Бойко Борисов: Няма да й дам оставката!
15 юли 2010 12:45,
110
Сините искат главата на Десислава Танева от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Само ден след като парламентът отстрани трима гербаджии от ръководни постове и сложи други свои на тяхно място, депутатите от „Синята коалиция” решиха да размътят водата допълнително. И то със същите аргументи.

Заради лобизъм трябвало да бъде отстранена от председателското място в земеделската комисия Десислава Танева от ГЕРБ. Иван Иванов и Михаил Михайлов уточниха, че са засекли 4-5 поправки в законите, инициирани от нея, които са все в полза на арендаторите.

По-конкретно народните представители визираха последната промяна в закона за земеделската собственост, който задължава собствениците да предлагат за продажба своята земя първо на арендаторите.

Този текст предизвика много остри дебати в Народното събрание. Опозицията и десницата бяха категорични, че се отнема Конституционното право на българските граждани да разполагат свободно със своята собственост.

Затова на Десислава Танева и Димитър Аврамов от ГЕРБ оттеглиха предложението си. Причината, която Аврамов изтъкна, е, че не е намерен текст, който да е „юридически издържан”.

Десислава Танева беше искрено учудена от упреците в лобизъм. Тя е убедена, че отпадането на текста е голяма грешка. Танева каза, че не би подала оставка по искане на „Синята коалиция”, защото не те са я избрали на този пост.

Още по темата

Малко след като приключи интервюто на Танева с парламентарните журналисти, тя се изправи пред по-тежко предизвикателство. Изненадващо в Народното събрание се появи премиерът Бойко Борисов, който я привика в кабинета на Цецка Цачева.

След срещата министър-председателят даде кратък и недвусмислен отговор за оставането на  Танева на шефския пост: „Няма да й дам оставката”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: лобизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
много се държи на правото да продаваш свободнода да ама несобственик на етаж от къща е длъжен да покани съседа си и да определи ценаединственото неудобство е ,че неможеш да продадеш на по-ниска цена от предложената на съседа.ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ НЯМА ДА ОГРАНИЧИ МОЕТО ПРАВО АКО ПРЕДЛОЖА НА АРЕНДАТОРА ДА ЗАКУПИ МОЙТЕ 10 ДКА ЗА ПРИМЕРНО 5000ЛВ.АЗ МОГА ДА ИЗЧАКАМ 15 ДНИ И СЛЕД ТОВА ДА ПРОДАМ ЗА 5000 ИЛИ 6000 НО НЕ ЗА 4000ЛВ.ПРОДАЖБИТЕ НЕ СТАВАТ ОТ ДНЕС ЗА УТРЕ .
48
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По добре ГЕРБЕРИТЕ да си играят: тука има, тука нема. Кой ли ще печели?
47
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако това не е лобизъм здраве му кажи .Такива ката тази трябва веднага да бъдат гонени не от комисията а от парламента .Бойко ела на себе виж какви ги вършат нашите хора излагаме се създаваме материал за приказки.
46
3
 
19
 
! Отговори
kukoto преди 13 години
Е как Боко до и даде оставката,като тя идва от средите на любимците от ***!
45
1
 
24
 
! Отговори
Стоянова преди 13 години
Била искрено учудена!Чуди се какво против крепостното право имаме ?Що де не се чуди.Тя идва от един град ,в който феодализмът отдавна е победил,и сега остава само крепостни селяни да имаме,за да станем европейци.
44
2
 
28
 
! Отговори
ТОДОР преди 13 години
Разбира се,че подкрепям отстраняването на Танева като председател на аграрната комисия,защото предлага действително и само лобистки-на крупните арендатори законодателни промени.Много са прави от Синята коалиция да и искат оставката.ГЕРБ дойдоха с обещания за съвсем нов морал,а виждаме какво е правил Лъчо мозъка и как е покровителствал контрабандните канали по митниците.Оказва се,че цялата партия на Боко тиквата е популистка,клиентелистка и временно явление,събрано на котериен принцип от кол и въ
43
2
 
22
 
! Отговори
Д-р Куин преди 13 години
Не обслужвала интереси...бла блла бла...Въобще, това герберите станахте по големи демагози от комунистите напоследък, когато се напъвает да защитатвате собствените си провали и да ги представяте като успехи! Хайде, по вашия начин, приемаме, че не обслужва ничии интереси! В такъв случай, не си е дала сметка за последствията, които ще предизвика нейното предложение, ако се приеме! Това означава само едно, или е *** или некопетентна по въпроса! Което пак е достатъчно основание да си заминава!
42
1
 
11
 
! Отговори
History преди 13 години
Предложениeтo e нейнo респ. на ГЕРБ и следователно има предистория. И за да не се чудят и маят хората, защо не се препоръчва продажба, а се задължава продажба, трябва да се изяснят някои неща.
41
10
 
4
 
! Отговори
IND преди 13 години
41добавен от: Анонимен преди 1 минута до: INDпроблема е, че не може да ти ги даде. И ако си мислиш, че намирайки си купувач, той ще те чака 1 месец, докато ти отговори арендатора,че не иска да ти я купи, грешиш. А арендатора ще те мота толкова, че да си загубиш купувача и да ти вземе земята на по-ниска цена. ===Може би не е удачно да се направи точно такава поправка, но това не означава че е лобист и обслюжва нечии интереси и трябва веднага да бъде изгонена, както се опитват да ни внушат
40
1
 
11
 
! Отговори
Декарчо преди 13 години
Естествено, че този текст ще предизвика много остри дебати в НС. Той ще предизвика и много остри дебати сред обществото. Става въпрос за огромно количество дребни собственици. Всъщност, те дори не решават реално съществуващите проблеми, а кърпят на парче.
39
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тея мекерета от СДС, с тези мижави 5% не ги ли е срам всеки ден да ни заливат с уж градивните си предложения и критики!Видяхме ги колко могат и те. И е най-добре вече Костов да се скрие, както направиха всички от неговото крадливо правителство и си гледат живота и милионите!
38
3
 
3
 
! Отговори
Зачуден ?? преди 13 години
Ти с тези информациии защитаваш ли я или я обвиняваш.... нямам спомен някой да е попитал за нейното житие и битие към момента ? Ако не я оневиняваш имаш право, ама напиши книга по този въпрос и я издай... Темата не е коя е Танева и има ли тя почва у нас, макар тъй като я гледам да заема доста голяма площ...
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
проблема е, че не може да ти ги даде. И ако си мислиш, че намирайки си купувач, той ще те чака 1 месец, докато ти отговори арендатора,че не иска да ти я купи, грешиш. А арендатора ще те мота толкова, че да си загубиш купувача и да ти вземе земята на по-ниска цена.
36
24
 
6
 
! Отговори
IND преди 13 години
НЯКОЙ ВСЕ ПАК МОЖЕ ЛИ ДА МИ КАЖЕ КАКВО МУ Е ЛОБИСТКОТО НА НЕЙНОТО ПРЕДЛОЖЕНИЕ ?!? ЗА КОЙ ТОЧНО ЛОБИРА ?!? ИЛИ САМО ЗНАЕТЕ ДА ПЛЮЕТЕ БЕЗ ДА МИСЛИТЕ ?!?
35
2
 
10
 
! Отговори
sidi преди 13 години
Ние не сме закрепостени,че чрез закон да ни налагат първо на арендаторите да предлагаме земите си.Като свободни граждани/според конституцията/,предлага ме и намираме купувачи по собствено усмотрение.
34
1
 
7
 
! Отговори
Констатация преди 13 години
всички, които защитават "препоръките", просто да прочетат чл. 19 от Конституцията на Република България.
33
0
 
3
 
! Отговори
.... преди 13 години
като си толкова наясно, като каква и при кого започна в тази компания ... ?
32
0
 
10
 
! Отговори
до по-спокойно,бе преди 13 години
не си наясно,така щеше да е направен закона,че трябва да го предложишПЪРВО НА НЕГО(предполага се под наториална форма,онзи ще има месец срок да ти отговори,2 да обжалва),И ТИ НАЯСНО ЛИ СИ ,ЧЕ ИЗПУСКАШ СТОПАНСКАТА ГОДИНА?след това си изпуснал купувача(щото арендатора се е направил на луд,и пак ти е засял земята),и си завинаги негов,схващаш ли?
31
2
 
5
 
! Отговори
History#2 преди 13 години
Била е в управителните съвети на ЗАД "Мел Инс" и ИП "Евро Гарант" АД - и двете компании са контролирани от холдинговото дружество. Танева влезе в политиката през 2007 г., когато стана председател на Общинския съвет в града. От учредяването на партия ГЕРБ е областен координатор за Сливен.
30
2
 
19
 
! Отговори
Д-р Куин преди 13 години
Преди няколко часа, в една друга тема, разни герерчета се дърляха с мен, какво му било авторитарното на Боко! Ето на! Повече от ясно потвърждение на думите ми! Няма да й дам оставката т.е. един министър-председател, който е назначен на поста си по волята на парламента, решава вместо депутат, т.е. вместо началника си, човекът който го е назначил и който има власт да го свали (поне според нормите на Конституцията) дали същия този началник да остане или да си подаде оставката. И най жалкото е, че в герберскита очи това изглежда нормално! Такова брутално поругаване на всички норми на Конституцията, такова изкривяване на цялата политическа система, такова незачитане на основните принципи на демокрацията и на разделението на властите, България не помни!!!