Сините искат главата на Десислава Танева от ГЕРБ

Бойко Борисов: Няма да й дам оставката!
15 юли 2010 12:45,
110
Сините искат главата на Десислава Танева от ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Само ден след като парламентът отстрани трима гербаджии от ръководни постове и сложи други свои на тяхно място, депутатите от „Синята коалиция” решиха да размътят водата допълнително. И то със същите аргументи.

Заради лобизъм трябвало да бъде отстранена от председателското място в земеделската комисия Десислава Танева от ГЕРБ. Иван Иванов и Михаил Михайлов уточниха, че са засекли 4-5 поправки в законите, инициирани от нея, които са все в полза на арендаторите.

По-конкретно народните представители визираха последната промяна в закона за земеделската собственост, който задължава собствениците да предлагат за продажба своята земя първо на арендаторите.

Този текст предизвика много остри дебати в Народното събрание. Опозицията и десницата бяха категорични, че се отнема Конституционното право на българските граждани да разполагат свободно със своята собственост.

Затова на Десислава Танева и Димитър Аврамов от ГЕРБ оттеглиха предложението си. Причината, която Аврамов изтъкна, е, че не е намерен текст, който да е „юридически издържан”.

Десислава Танева беше искрено учудена от упреците в лобизъм. Тя е убедена, че отпадането на текста е голяма грешка. Танева каза, че не би подала оставка по искане на „Синята коалиция”, защото не те са я избрали на този пост.

Още по темата

Малко след като приключи интервюто на Танева с парламентарните журналисти, тя се изправи пред по-тежко предизвикателство. Изненадващо в Народното събрание се появи премиерът Бойко Борисов, който я привика в кабинета на Цецка Цачева.

След срещата министър-председателят даде кратък и недвусмислен отговор за оставането на  Танева на шефския пост: „Няма да й дам оставката”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: лобизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Да се маха, мястото и не беше там... още от самото начало... единственото нещо от което разбираше на времето... сега ми е неудобно да го кажа тук... но вече и за това не я бива...... че и за Земеделски министър я цанеха....
28
4
 
10
 
! Отговори
History#1 преди 13 години
Десислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в Сливен. Завършила е икономика в УНСС и право в Бургаския свободен университет. На 23 години започва работа в "Мел инвест холдинг" (Fzz-Melinvest), а две години по-късно става изпълнителен директор на компанията. Компаниите, в чиито управителни съвети участва, осъществяват своята дейност в мелничната, фуражната, пивоварната, машиностроителната промишленост, животновъдството, хлебопроизводството и хотелиерството.
27
10
 
4
 
! Отговори
IND преди 13 години
Ама, че сте кухи - става дума за нейното ПРЕДЛОЖЕНИЕ. И какво като първо на арендатора го предложиш за продажба? Парите са си пари ако може да ти ги даде какъв е проблема?
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая да се маха.Не чадър,а парашут е отворила над безчинставата на Лечков.
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лобистки интерес е това: УМИШЛЕНО не декриминализират притежанието на наркотици, това води до загуби от страна на организираната престъпност и по-силна държава. Държавата предпочита всички да сме арестувани, единствените ни права да са да плащаме данъци. И да пееме песни на веселин маринов, разбира се.
24
2
 
11
 
! Отговори
XxX преди 13 години
Mahnete tova prase ottam.Celia Sliven ia znaem sto za stoka e,kak li i ot kade ne se opita da vleze v politikata i nakraia uspia.Tia ne raboti za Bulgaria , a za MEL INVEST i zastitava tiahnite interesi
23
4
 
14
 
! Отговори
Избирател преди 13 години
СДС и ДСБ са партии с принципи, а не ветропоказатели. Затова имат гласа и уважението ми. Хайде ***, блъскайте минуси !
22
1
 
17
 
! Отговори
! преди 13 години
а аз искам откраднатите от нея и холдинга и пари!
21
1
 
15
 
! Отговори
тома неверни преди 13 години
този закон,за арендаторите и съгласието им е ЧИСТА ПРОБА лобизъм закрепостяване,и окончателното комасиране на земята от шепа НОВОИЗЛЮПЕНИ фермери(не потомствени,със свои много земи).Все едно тази кукла да има жилище което е решила да продава,да е задължена да го продаде на последният си наемател???колкото и да е парадоксално,в примера има повече логика,защото наемателят на жилище е в ложил средства за ремонт,освежаване,а някои да е чувал арендатор на чужда земя да сади ябълки и лозе на нея??
20
10
 
10
 
! Отговори
по-спокойно,бе преди 13 години
Да продадеш земята ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на арендатора е едно,а да я ПРЕДЛОЖИШ първо на него е съвсем друго!Къв е проблема!?
19
1
 
23
 
! Отговори
мами преди 13 години
Ако това не е лобизъм здраве му кажи .Такива ката тази трябва веднага да бъдат гонени не от комисията а от парламента .Бойко ела на себе виж какви ги вършат нашите хора излагаме се създаваме материал за приказки.
18
0
 
1
 
! Отговори
До 17 преди 13 години
Имаш впредвид вувузелата.
17
3
 
4
 
! Отговори
Интерпретация преди 13 години
до 18 - Именно. Трябваше да пише препоръчва, а не задължава, за да не могат арендаторите да изнудват дребните собственици с ниски цени и/или неприемливи условия.
16
12
 
5
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Добре де обвиняват я в лобизъм, сигурно е така ама текста все пак не е гласуван, т.е. оттеглен е явно не са взети пари.Класически лобизъм е това на БСП лидерката Татяна Дончева - безочливо нагъл текст приет от мнозинството-БСП и ДПС май и част от НДСВ, за "Ванко 1" говоря!!!!!!!! Сега казали са , че е лобистки и го оттеглят, ако беше лобиски какъв щеше да е проблема да го гласуват, имат си мнозинство и го приемат?Ама сега видяхте,че Бойко чисти и за най-малкото рев, а преди къде бяхте?
15
2
 
28
 
! Отговори
Коментарче преди 13 години
Цялата партия ГЕРБ се оказа съставена от бизнесмени. Съвсем логично е да гледат бизнес интересите си на първо място. Настоящи или бъдещи, разбира се. Така че те реално лобират за собственият си бизнес. Спестиха си момента да плащат на политици и самите те станаха такива. Няма лошо в това, ако за една година бяха направили нужните промени. Но се оказа, че променят само нужното на тях.
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
къде го прочете "препоръчва" бе симпатяга? Написано е: "промяна в закона за земеделската собственост, който ЗАДЪЛЖАВА собствениците да предлагат за продажба своята земя първо на арендаторите" аз имам земеделска земя... и мен лично ме касае тоя закон и не искам евентуално да си продам земята на арендаторите, щото се възползват и дават стотинки. На тая Синята коалиция не само трябва да и иска "главата" ама директно в затвора... Знаеш ли колко обикновени хора ги засяга това? Това е РЕКЕТ!
13
1
 
19
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Премиера може да приеме оставка "Няма да идам оставката" значи ли това че всички гербери като заемат даден пост предварително пишат оставки и ги дават на шефа
12
4
 
5
 
! Отговори
Бунак преди 13 години
Едните комунисти крадат по-приятно от другите.
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
nqmat smelos da premaxnat dogan i maslarova
10
1
 
19
 
! Отговори
Констатация преди 13 години
Защо пък да ми "препоръчва"! Със законите се определят ПРАВА и ЗАДЪЛЖЕНИЯ! Препоръчителните и пожелателни текстове в законите затрудняват изпълнението им и създават възможности за "врътки" при прилагането им. Да ти "препоръча" някой, да предложиш апартамента си за продажба първо на общината, с цел създаване на общински ЖИЛфонд за нуждаещи. Съгласен ли си?