Премиерът Vs престъпността: Предстои тежка битка

Борисов втори ден коментира освободените "Килъри"
4 авг 2010 13:04,
1071
Премиерът Vs престъпността: Предстои тежка битка
Снимка: БГНЕС

„Ще видим какво е недостатъчно и ще го поправим“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод решението на Апелативния съд, който пусна от ареста задържаните при операциите „Всичко коз” и „Килърите”.

Той обяви, че доказателствата ще се преведат на английски език и ще бъдат изпратени до Европол и ФБР.

„Ще питаме как те биха реагирали и дали биха осъществили операция. За мен е важно да има обективна оценка“, каза още Борисов.

Според него е нормално вътрешният министър да реагира малко по-емоционално по случая.

„Разбирам и Цветанов, защото той е сега сред колегите и трябва да се направи всичко възможно те да не се разколебават и да са още по-активни“, каза той.

„Обръщам се към наблюдаващите прокурори и полицаи, да не униват, предстои една тежка битка на този фронт и се надявам, че ще бъде успешна, защото трябва да се победи престъпността, категоричен е Борисов.

Той добави, че освобождаването им от ареста все пак не означава оправдателна присъда.

"В много от изказванията на адвокати и в коментарите имаше политическа атака и към МВР, и в частност към мен. Нека само да напомня, че ВСС в този му вид е конструиран от трите партии – ДПС, БСП и НДСВ и може би Красьо Черния да добавим в пазарлъците”, коментира Борисов. 

"Бях прочел, че има нагласа да се бойкотират дела, но дали е така или не, оставям на съвестта на съдиите“, добави той.

Премиерът каза още, че най-голямата му грешка е, че не е обявил всички договори на предишните управляващи и огромният дефицит от тях още през октомври.

Още по темата

Борисов съобщи, че са вършени безобразия в разузнаването от предишните управляващи, но не конкретизира, за да не се налага и той да разговаря с главния прокурор за разкриване на класифицирана информация.

Относно появилата се в медиите информация, че американският посланик лобирал Ваньо Танов да бъде сменен с Красимир Катев на поста директор на Агенция „Митници“, Борисов беше категоричен, че до този момент нито един посланик не е идвал при него да кадрува или да му предлага човек. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1071
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
963
5
 
8
 
! Отговори
до 998 преди 13 години
Висшият съдебен съвет (ВСС) в този му вид е конструиран от трите партии - ДПС, БСП и НДСВ и може би Красьо Черния да добавим в пазарлъците, които са правени", каза премиерът Бойко Борисов на пресконференция. Просто гениално откритие на човек, който е слугувал наред на всички, докато се докопа до премиерският връх. То пък един връх, даже не е пик, ама майната му... Та Борисов прави кардинални разкрития, както ги прави сега последователя мъ Цецко, назначен от Бате си Бойко за вътрешен министър. Хем дасе учи да управлява, хем да пердаши бившите другарчета на патрона си. Така и простия народ има зрелища, за да не мрънка, че е гладен, хем враговете на биг-боса си отиват един по един. Прелест!Само тези твърдоглави съдии не вдяват, че трябва да играят по свирката на политиците. Били независими - дръжки! От кого са независими? От правото ли? Оказа се, че колкото и да ги натискат от Европата дасе реформират, то ще гго направят като прависти в правото, а не под напора на пожарникарския маркуч или със силовите упражнения на физкултурника.Та да си дойдем на думата за това кой от кого и от какви екземпляри бил сфоирмиран. Ами да погледнем в партията на Бойко, що за птици има там - бивши пребоядисани депутати, бивши доносници на милицията, станали област ни управители, бивчи ченгета и съратници на Бойко от бор1еските му години и апапи от улицата. Все отбор юнбаци, тръгнали да изтупат брашняния чувал, наречен България, който отдавна е опразнен от господарите им, пратили ги на последен тараш. За заслуги към някогашното им служене и слугуване.А приказки от рода как щял да пребори престъпността са само за наивници, котио не познават хищника. Той добре си е направил сметката и никак не го боли толкова за Иван и баба Марийка от Горна Диканя, а танцува по тънката струна на народното доверие и си върти играта. А българина е доверчив до глупост. Показват го 20 години преход, през които не се научи да разпознава лъжливите от читавите полититци. Поомгнаха му за това и продажните медии. Затова сега им е хак, че Бойко ги неглижира и не сипва нищо в копанката им. Така се отнасят диктаторите към всички службогонци и подмазвачи. Така се отнасяха и мутрите към продажните ченгета и бюрократи. Ето откъде е наследил отнощението си, но медиите го заслужават. Еле тези най-първите с баниците по пантофи и другите със среднощни метани в Бояна.Та, лошо е Борисив, много лошо. С такава халтура и такива, които само да се огънеш и ще почнат един след друг да те колят като добиче. И без жал ще ти припомнят този или друг случай, когато си ги пренебрегнал, недолюбил или невъзмездил. Затова не гледай в паничката на магистратите. Те са друго тесто и все пак са независими. Виж в товоята копанка, дето вече взеха да мърсят и да плюят върху коматчето, което им подхвърляш. А това е ло знак, много лош. Да знаеш!
962
3
 
8
 
! Отговори
д-р преди 13 години
Като гледам пациента на снимката, той или взема прекалено много хапчета, или взема прекалено малко хапчета!
961
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Помощ , помощ , помощ правораздават ми съдийте на Красьо Черничкия и Гоце .
960
2
 
4
 
! Отговори
да бъде забранен преди 13 години
Т.н. герб трябва да бъде забранен, защото е срещу конституционния ред в България и разпространява религиозна и национална омраза.
959
3
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
след година ще грабнеш пушката и ще хукнеш в гората да се бориш срещу напредващата диктатура- фашизам ,сега съдиите с тоги се мъчат да го спрат.Събудете се братя това ли е демокрация за това ли вдигахме двата пръста ,на ли искахме ред и законост свобода на словото ,а сегашните десни ги подкрепят защото са гузни ,и с полицейски диктат да връщат татово то време ,Събудете се братя от 50-60 годишни чийто живот премина в диктатура поне децата ни да са щасливи
958
1
 
1
 
! Отговори
строго секретно преди 13 години
не не е партиен кадър казвам ти. след още по внимателен анализ се оказва че парите от амбалажа няма да влязат в бюджета а щял да си купува футболна топка.
957
1
 
3
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
983, Трудно ми е да повярвам. Аз не съм гласувал персонално за Костов, защото нямаме мажоритарна изборна система и защото гласувам за кауза и програма. Най доброто което определяш е планина от мускули с малък потенциал като управленец. Този човек е ръководил силова структура , като ВИС и СИК. Той е "застраховал" насила хората. Луканов измисли паравоенните формирования за да е подчинен народа. Санта семплисита. Няма какво друго да ти кажа. Аз пак ще гласувам тъмно синьо. БОГ ДА НИ ПАЗИ.
956
3
 
7
 
! Отговори
до 989 преди 13 години
Какво би се случило с министър-председателя на една нормална европейска държава примерно Франция или Германия ако би обявил едно влязло в сила съдебно решение за провокация към държавата и към управлението ни? Каква би била съдбата на един вътрешен министър, ако би решил да квалифицира едно решение на независимия съд с думи като безотговорно и обидно за всички, които се стремят да правят честен бизнес в България и за всички българи, които плащат данъци на държавата?Отговорът е елементарен: няма как да знаем какво би се случило, защото в нормалните европейски страни не е имало, няма и няма да има подобен прецедент. В тези страни функцията на съда е да гарантира обществената справедливост и тази гаранция е една от дефинициите за съществуването на нормална и цивилизована държава. Когато самият премиер заявява на всеслушание, че такава гаранция липсва и че решенията на съда не са свободни и безпристрастни, тогава е безпощадно ясно, че въпросната страна не е нито нормална, нито цивилизована, нито пък отговаря на понятието държава.
955
0
 
5
 
! Отговори
САМ преди 13 години
ВЕЧЕ НЕ ВЯРВЯМ НА НИКОЙ В ТАЗИ ДЪРЖАВА !!!
954
0
 
1
 
! Отговори
ТОНИ преди 13 години
ПРАВ СИ ПИЧ МНОГО
953
1
 
5
 
! Отговори
Флоки преди 13 години
до ИвоКостов не се е обидил на народа, че не го е избрал - обиди му се, че сам се набутва в *** не избирайки гоНа такъв народ как да не му се обидиш, че сам върви против себе си
952
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СЪД.СИСТЕМА Е МЕКО КАЗАНО СБЪРКАНА.ЗАЩО НЕ Е ДАДЕНО ХОД НА ДЕЛОТО С/У АЛИЗАН ЯХОВА бивш шеф на фонд ЗЕМЕДЕЛИЕ е записвала тайно разговор в агенцията с представители на ОЛАФ и2 прокурори за съмнение за злоупотреби на 86 фирми по САПАРД .Естествено г-а АЛИЗАН ЯХОВА ги е предупредила и естествено следите са заметени.Това са милиони евро,излагация за правителството на СТАНИШЕВ.
951
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всъщност , това е голата истина , съда е главата на мафиотския октопод в България , престъпниците в тоги , от тях започва всичко .
950
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
П омощ , помощ , помощ правораздават ми съдийте на Красьо Черничкия .
949
2
 
2
 
! Отговори
Иво преди 13 години
А да не би някой висш партиен кадър, да не е могъл да стигне до фонтана?
948
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много простотия има в България.Като се замисля евала на една чалга певица , че се усети и се махна.Още се боря да забравя някои насаждани ми простотии
947
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бЪЛГАРСКИЯ СЪД ИЛИ СЪДА НА КРАСЬО ЧЕРНИЧКИЯ , ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА НОМЕР 1 В ДЪРЖАВАТА .
946
4
 
4
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Някога съм гласувал за Костов. Сещаш ли се защо, само след един мандат ми стана антипатичен? Смятам, че за момента ББ е най-доброто и щом *** така пълнят гащите, като го видят и хвърлят кал по него, значи си струва да му се даде шанс. А ти това не правиш.
945
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ти като седнеш на тоалетната чиния , обикновено нещо ти влиза отзат нали другарю серГЕЙ .
944
9
 
11
 
! Отговори
на снимката преди 13 години
Имам чувството,че ББ е седнал на тоалетната чиния и се мъчи нещо да изкара...Нещастна история!