Премиерът Vs престъпността: Предстои тежка битка

Борисов втори ден коментира освободените "Килъри"
4 авг 2010 13:04,
1071
Премиерът Vs престъпността: Предстои тежка битка
Снимка: БГНЕС

„Ще видим какво е недостатъчно и ще го поправим“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод решението на Апелативния съд, който пусна от ареста задържаните при операциите „Всичко коз” и „Килърите”.

Той обяви, че доказателствата ще се преведат на английски език и ще бъдат изпратени до Европол и ФБР.

„Ще питаме как те биха реагирали и дали биха осъществили операция. За мен е важно да има обективна оценка“, каза още Борисов.

Според него е нормално вътрешният министър да реагира малко по-емоционално по случая.

„Разбирам и Цветанов, защото той е сега сред колегите и трябва да се направи всичко възможно те да не се разколебават и да са още по-активни“, каза той.

„Обръщам се към наблюдаващите прокурори и полицаи, да не униват, предстои една тежка битка на този фронт и се надявам, че ще бъде успешна, защото трябва да се победи престъпността, категоричен е Борисов.

Той добави, че освобождаването им от ареста все пак не означава оправдателна присъда.

"В много от изказванията на адвокати и в коментарите имаше политическа атака и към МВР, и в частност към мен. Нека само да напомня, че ВСС в този му вид е конструиран от трите партии – ДПС, БСП и НДСВ и може би Красьо Черния да добавим в пазарлъците”, коментира Борисов. 

"Бях прочел, че има нагласа да се бойкотират дела, но дали е така или не, оставям на съвестта на съдиите“, добави той.

Премиерът каза още, че най-голямата му грешка е, че не е обявил всички договори на предишните управляващи и огромният дефицит от тях още през октомври.

Още по темата

Борисов съобщи, че са вършени безобразия в разузнаването от предишните управляващи, но не конкретизира, за да не се налага и той да разговаря с главния прокурор за разкриване на класифицирана информация.

Относно появилата се в медиите информация, че американският посланик лобирал Ваньо Танов да бъде сменен с Красимир Катев на поста директор на Агенция „Митници“, Борисов беше категоричен, че до този момент нито един посланик не е идвал при него да кадрува или да му предлага човек. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1071
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
943
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предлагам на целокупното българско население да си закупи автомат калашников и да започне да избива съдийте и техните фамилий до 99 коляно . Да видим тогаз , дали ще има достатъчно доказателства да осъдят , някой .
942
4
 
2
 
! Отговори
строго секретно преди 13 години
тихо тихо... да не ме разберат. изнасям класифицирана информация от кухнята.службата за наблюдение съобщава че се забелязва рязко повишение на нивото на реката в Банкя (не знам има ли такава или сега се е създала). В същото време ББ е забелязан да се прибира с две торби пълни с лимонада. След внимателен анализ на събраната информация и доказателствен материал, се смята че лимонадата е изпита и изпикана в рамките на половин час и предстои амбалажа да се предостави за нуждите на бюджета.
941
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предлагам на целокупното българско население да си закупи автомат калашников и да започне да избива съдийте и техните фамилий до 99 коляно . Да видим тогаз , дали ще има достатъчно доказателства да осъдят , някой .
940
4
 
5
 
! Отговори
NEWS преди 13 години
Проф. Юлиан Вучков: Иван Костов е най-добрият ни политик!ТОЧНО ТАКА Е!
939
6
 
4
 
! Отговори
пак питам преди 13 години
Трима съдии си направили вили край морето. А мутрите приятели на ББ застроиха останалото черноморие. Е, кой е по-престъпник? Доган получил 1 милион лв. Сем. Борисови прибрали 2 МИЛИАРДА лв. Е, кой е по-престъпник?
938
1
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Хайде дойдохме си на думата. :)))) Понеже съм демократ, ще се съглася частично с теб. Тъй като ми стана почти симпатичен и защото знам, че ти е беден речника ще сменя определението на темерутщина. Сериозно - това, че съм привърженик на ДСБ съвсем не значи, че харесвам всички черти на лидера на тази партия. Прагматично погледнато разглеждам само потенциалът му. За твоят любимец не намирам потенциално добри качества. Може би е добър по душа. Дай Боже, ама не вярвам мутра да е добра.
937
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гледайте Марко нещо искат да ни кажат
936
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иво, Костов каза че е останал неразбран, не се е сърдил че не е бил избран! Тогава ако не се беше появил мадридския сурлупурлек Костов си печелеше изборите без проблеми, а до колко спечели народа от Дедо - сами разбрахме....
935
2
 
5
 
! Отговори
тъпанар преди 13 години
Ти от собствен опит ли говориш, бе кратуно такава?Ние да не сме като вас *** да чакаме само облаги от партията!
934
4
 
7
 
! Отговори
ИВАНЧО преди 13 години
Няма нищо в тая държава Ех Пиночет Пиночет Къде си
933
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами браво на 447 аз други неща си мисля
932
3
 
4
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Що не ги извадиш в един свой пост. Сещам се, като Костов изгуби изборите и се обиди на народа, че не го е избрал, това също е простащина.
931
5
 
6
 
! Отговори
нмкйуииоп преди 13 години
Герберските *** къпят яко по форумите.Друго е да ти плащат за да сърфираш в нета.
930
2
 
5
 
! Отговори
др.Станишев преди 13 години
Боже, с тая наша правосъдна система кога най-после ще ме пратят при манафиозите в централния?
929
5
 
8
 
! Отговори
Ченгета на мезета преди 13 години
Бойко и Цецо защо не коментират до колко е справедливо да осъдиш две ченгета застреляли случаен човек на глоби от под 1000 лв! Защо не протестираха когато арестатнт умря след като бе вързан в ембрионална поза и съдът пусна Ушев-ците със подписка? Къде бяха тогава да ревът че няма правосъдие? Защо когато съдът оттървава ченгенцата е справедлив, а когато не стане Бойковата е лош? Защо България е най осъжданата страна за полицейски произвол в Страсбург? И там ли са корумпирани съдиите? Нека не забравяме че Бойко е от една година на власт, има закон според които може да се подслушва на воля (+ доста солиден бюджет за СРС), също и може да се клепа анонимно.... До сега можеше да събере и мнозинство и да свика Велико Народно Събрание и дори да променя конституцията за да си изпълнява обещанието за борба с престъпноста! Но май му оттърва да бъде вечния ревльо на които другите му са виновни.... Да съдиите не са "чисти паници", но нека да признаем че и при ченгенцата има доста корупция.. Отделно че модерна полиция по европейски стандарти не се прави с бивши социалистически (да не кажа комунистически)милиционери, и възпитаници на комунистическата милиционерска школа. До някъде е прав Бойко че ще иска помощ от чужди служби, може това да е пътя - да си внесем полицаи отвън и покрай тях да обучаваме наши! И задължително новите да нямат роднини до 3то коляно служили в системата на МВР преди тях, също и да нямат роднини до 3то коляно с картончета в ДС или членове на БКП..
928
1
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Ти си Бойко, не можеш да ни излъжеш. Приключих спора, ако изобщо е имало такъв. Поне 10 души ти казаха това което твърдя аз. За съжаление тази позиция която ти защитаваш "бялото е черно" е позицията на ... както и да е. Бъди здрав както на снимките.ПП. С милиционер не се спори.
927
0
 
3
 
! Отговори
Do 941 ot Varnenec преди 13 години
Procheti kakvo si napisal i sam shte si otgovorish na vaprosa zashto nqma drug izbor!"kakavto naroda takiva i politicite""vsqka naciq si zaslujava politicite"GERB i BORISOV za momenta sa nai-dobroto, koeto moje da imame i gi predpochitam pred drugata paplach, koqto dovede Balgariq do tazi ANARHIQ !
926
2
 
0
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Хубаво е да губиш с усмивка. Явно ти е ежедневие. А за писането, тъкмо пих кафе.
925
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доказателствата,които бяха отхвърлени от българските мафиотски съдии,че се разгледат от Интерполи експертите им ще се произнесат за мафиотските ни съдии.
924
0
 
1
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Ще ме задавиш от смях.