Бой срещу властта, бой срещу партньорите

Волен Сидеров веднага "захапа"
1 сеп 2010 11:06,
418
Бой срещу властта, бой срещу партньорите
Снимка: БГНЕС

Започна се отново. Малко след като Цецка Цачева покани медиите да включат техниката си, за да запишат декларациите на парламентарни групи, от трибуната започнаха не изявления, а битка на няколко фронта.

Първите две речи бяха по очаквания сценарий – депутатът от ГЕРБ Тодор Димитров изчете приоритетите за новата сесия, а председателят на БСП Сергей Станишев остро критикува управлението.

Тогава излезе Лютви Местан от ДПС, който приложи тактиката „разделяй и владей”, видимо успешно.

Местан се обърна не към ГЕРБ, а към „Синята коалиция”, и попита докога десницата ще легитимира участието на „Атака” в управлението на страната.

„Политиката е достатъчно жестока, за да позволява дълго състоянието на неопределеност”, каза от трибуната Местан. Според него нормалните партии трябва да насочат потенциала си за алтернатива на настоящото управление, защото то не било „нито силно, нито покрива критериите за адекватност, за да заслужава това състояние на безалтернативност”.

Волен Сидеров веднага „захапа”. Националистът обяви, че е готов да започне „партизанска война”, ако бъде допуснато „грабителите на България“ да влязат отново в управлението.

Сидеров посочи няколко пъти като главен виновник за краха на държавата Иван Костов – заради него нямало средна класа, образование и здравеопазване.

„Няма да допуснем връщането на червено-турската мафия”, извика от трибуната Волен Сидеров.

„Не видяхме в затвора нито един от супернаглите грабители на България”, заяви Сидеров и уточни, че има предвид Иван Костов и Ахмед Доган.

Страната ни, според националиста, е като „след ядрена война” и само „Атака” е гарант за това, че в управлението няма да бъдат допускани хора, участвали в „грабежа на народа“.

Десните пък били „паразити” и Сидеров попита ГЕРБ „докога ще премълчаваме това нещо и ще се правим, че са коректни партньори?”

Иван Костов не отговори на Сидеров. Думата от името на „Синята коалиция” взе Мартин Димитров, който нито веднъж не спомена името на лидера на „Атака”, но започна речта си с удар и по двата фронта.

„От последното изказване виждам, че здравната криза се задълбочава и става трудна за преодоляване. Определени хора искат да станат партизани, пожелавам им успех”, заяви лидерът на СДС.

Иначе призова управляващите да не си затварят очите за истинските проблеми и да си дадат сметка, че предстои най-трудният бюджет – този за 2011 година.

На този фон иначе острото изказване на Сергей Станишев, остана на заден план.

Председателят на БСП направи преглед на „целия материал” и прогнозира, че доходите ни няма да мръднат през следващите няколко години.

„Очевидно е, че няма да има увеличаване на доходите и пенсиите до 2013 година. Въпреки че думата "замразяване" беше забранена – разрешихте си я”.

И оставайки на лексикална тема, заяви, че от много акции творческият заряд в МВР се е изтощил, така че преминали към човешката анатомия с операция „дупетата”.

„Върху коя част на тялото ще кацне PR-а на министър Цветанов следващия път”.

„Стилът – това е човекът”, завърши Станишев и определи този на ГЕРБ като такъв на арогантността и двойния стандарт. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
401
3
 
2
 
! Отговори
ГЕРБер преди 13 години
Волен Сидеров е прав!
400
3
 
8
 
! Отговори
уфсъ преди 13 години
браво братле ти си от нашите.а "гласоподавателите"да знаят, "гербер" е "мутирала роза"
399
7
 
4
 
! Отговори
arhar преди 13 години
' Масларова, изплюй дъвката ! 'Премиерът попита къде е тоалетната и след това излезе от залата ...Културните хора уринират в писоари, а не във фонтани ! Но очевидно *** и това не знаят !?
398
4
 
7
 
! Отговори
партизан за бой.... преди 13 години
Ах,този Волен,ех, този Сидеров.Мамка му и прасе.И като партизанин взе да се изживява.Тъй като го гледам сякаш туй си е неговото призвание.За друго не става.
397
4
 
4
 
! Отговори
PATRIOT преди 13 години
Ivan Kostov i Ahmet Dogan ebaha maikata na darjavata i naroda. Prav e Volen kato kazva 4e tyka e kato sled qdrena voina. Proektut Run-ut e v pulna sila - totalno sasipvane na Bg. Ako mislite 4e tova e dunoto iz4akaite o6te 2 godini da vidite togava !!!! HORA SABUDETE SE OT TAZI LETARGIQ !!!!!!
396
6
 
4
 
! Отговори
MBMD преди 13 години
ИЛИ СИ КОСТОВИСТ,ИЛИ ***.
395
3
 
6
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Трябва да си ужасно наивен за да вярваш на ГЕРБ. Колкото до сините, има само три формации -ССД,СДС и ДСБ. СДС го разби Петър Стоянов. Той легитимира ББ като представител на дясното. За съжаление от милиционер десен политик не става.
394
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нае съм оптимист за страната, след като ни управляват ГЕРБ и партията на Болен. Една очаквано НЕ-добра комбинация.....
393
3
 
15
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Сидеров, *** - не се прави на ударен и си спомни защо те вкарахме в парламента !!! България издъхва под *** набези и *** терор, а ти се правиш на ударен и се чудиш с какво да се занимаваш !!!Как може да твърдиш, че ще гониш грабителите, а в същото време да си *** на бандита Борисов?
392
0
 
5
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Само ще добавя ,че статията е написана от репортер на 24"часа" ,занимаващ се с проблемите на здравеопазването. Така ,че не знам кои са наивниците !
391
1
 
5
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Жалко ,че сте слепи и без сърца !!!!! Но през розови очила светът е прекрасен!
390
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като нямал 250 лева за лекарствопосле как намерил 2500 за ампутацияи ти му повярва :))
389
6
 
4
 
! Отговори
Женя преди 13 години
Хайде моля те, остава и да ти повярвамтези на някое дете може да ги разправяш, как нямал 250 лв и му отрязали крака.колкото на *** ще повярвам дето плаче "дай левче за хляб бате, гладна съм" - пък я гледам с цигара Боро в ръката и 3 златни пръстена на всяка ръка.на толкова наивна ли ти изглеждам ?
388
2
 
13
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Жени, понеже пишеш ,че всичко е наред , прочети това .Аз няма какво да коментирам . Оставам безмълвна. Hеотдавна качихме на автостоп мъж, отиваше към Пловдив. Работел в дърводобива, но при злополука пострадал кракът му. Оперирали го, сложили пирони, обаче тръгнала гангрена. В болницата казали, че трябват около 250 лв. за лекарство, за да я спрат. Мъжът обаче нямал и го изписали.Инфекцията напреднала и след като се разбрало, че за крака няма спасение, му дали направление - да го отрежат. Човекът пътуваше за болницата, отиваше на ампутация. За 250 лв. да ти режат крака! Примерът е потресаващ и за съжаление не е изключение в здравната ни система, където доминира финансовата логика.
387
4
 
4
 
! Отговори
Xelian преди 13 години
Офф. Всеки път като видя някаква таква статия си казвам че няма да чета коментарите понеже ми омръзна от разбирачи и членове на партиийни организации които само плюят по другите и никои не гледа обективно на нещата. Всеки разбира, не разбира - плюе - щото така е модерно. Правителството на Борисов прави каквтото може с средставата с които има. Пое държавата в период на криза, от правитеслвто което знаеше че ще загуби следващите избори. Не може да се очаква, че ще щракнат с пръсти и всичко ще е ОК
386
7
 
5
 
! Отговори
Женя преди 13 години
Да ти кажа и аз бях за Костов преди, винаги съм гласувала за сините още от Великото народно събрание.Но се разочаровах, знаеш ли защо?първо заради безкрайните им цепения на СДС-та с тирета и вечни спорове кой да кара влака, и още заради това че Костов не направи нищо против корупцията в редовете на сините. Помниш министър 10% Ал.Божков, дето беше пословичен с подкупността си - е Костов не го махна.а Бойко се чисти от такива веднага, дори първия си приятел Лъчо изгони заради далавери.Ей затова зарязах сините и минах към ГЕРБ, засега не са ме разочаровалиако ме разочароват ще зарежа и тях.
385
3
 
8
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
В този сайт 34% от анкетираните декларират, че са ходили на почивка. Поне 1/3 от тях са финансирани от родители. Това означава, че у нас не повече от 20% от населението може да си позволи почивка. Фалитите са факт. Неработещата икономика също. Бездарното управление на Държавата ни води към дъното. Аз съм привърженик на ДСБ. Доволен съм, че Костов най-сетне каза истината на правителството. Желая успех на Сините и дано по-скоро има избори.
384
5
 
4
 
! Отговори
Женя преди 13 години
хах :) мерси за квалификацията, трогната съмтипично за всички плюещи против правителството, като нямате аргументи, почвате с обиди и псувни. български синдром, нормално.все пак разумните сме мнозинство и това ме радва, пролича си на изборите и на следващите ще си проличи отново.
383
4
 
9
 
! Отговори
Колев преди 13 години
Като чета твоите коментари имам усещането , че си или Румяна Коларова или Мира Радева. Не мисля, че има по големи *** от тях на това правителство. Ако не си една от двете значи , че си уличен *** на свободна практика.
382
5
 
10
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Жени , аз не пътувам толкова много ,но живея на морето. Имаше туристи -да ,беше пълно. Всичко това го виждам ,но не виждам потреблението да се е вдигнало ,не виждам хората да са спокойни , не виждам хората да работят ,защото няма къде. А, виждам огромните дупки по пътищата и потрошените автомобили. Както и не виждам работеща икономика. Това ,че хората са заделили някой лев за почивка не означава ,че сме цъфнали . Има стаганция ,има и инфлация , породена от завишените акцизи , има контрабанда.