За година от ДНСК хванали 1600 незаконни палати

Плевнелиев иска наказания за кметове, допуснали строежа им
26 окт 2010 13:46,
43
За година от ДНСК хванали 1600 незаконни палати
Един от проверяваните палати край яз. "Ивайловград". Снимка: Булфото

ДНСК е издала 1600 заповеди за премахване на незаконни постройки през 2009 - 2010 година.

"Има издадени 83 акта и в момента се очаква една част от тях да бъдат обжалвани във връзка с констатираните незаконни къщи при яз. "Ивайловград", обяви строителният министър Росен Плевнелиев.

Още по темата
Той допълни, че се подготвят промени в Закона за устройството на територията във връзка с констатираните незаконни строежи.

"Общините, а не РДНСК, ще носят отговорност за незаконните строежи", каза той.

Министърът посочи, че съвместно със строителния контрол трябва да се изясни къде е отговорността за различните обекти.

"В основата на чашката на язовир Ивайловград има 45 къщи на земя - държавна собственост. Това вече е тотална наглост", каза Плевнелиев.

"Как се наказва един кмет, който е на избираема длъжност – тепърва трябва да се измисли, но ще стане", отново повтори тезата си министърът и посочи, че тук трябва да си каже мнението Министерство на правосъдието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
Защо само кметове, бе момче? Ами т.н. "областни управители"? Те какви са ги вършили? А тези "инспектори" от Министерството на околната вода и водите?
42
0
 
2
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
трябва да се погледне и от другата страна! например си собственик на терен или имш стара къща, която искаш да надградиш за децата например но съответните служби не ти дават разрешително! може би искат подкуп или незнам какво...ето и по времето на соца бе така! не можеш да пристрояваш достроаваш и надстрояваш на собствения си бащин терен! как е във Франция напромер..за строеж до 150м2 много облекчен режим и никаква бумащина!Явно че нещо куца на нашата администрация!или това е пътя да се плаща ..
41
0
 
3
 
! Отговори
poohy преди 13 години
Много ми е интересно - хем незаконно, хем на държавна земя пък ОБЖАЛВА!!!!! И не ги бутат! А и бутането трябва да стане със средствата на нарушителя, не с държавна пара.
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На инспекторите от ДНСКА да се разследват имоти и на родата,те са като митничарите!Щом видят дупка за строеж проверяват,много добре знаят,дали е законно или не и започват да изнудват,алчни са и са червиви от рекет!Повечето са за затвора!
39
0
 
6
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
А на бас, че там няма да се пипне с пръст нищо!!!Както не се пипна и Догановата ограда и барбекюто му!В тази държава всеки гледа НИЩО ДА НЕ РАБОТИ,когато е на държавна или изборна работа, защото ако си отвори устенцата и много приказва-ще му се наложи без време да си плаща сам осигуровките като физическо лице.Същото важи и за профсъюзите-голям го извадиха, ама мек...Няма да подпишем промените в закона за осигуряване, а го подписаха.Всички на държавната хранилка са разбойници или безгръбначни.
38
0
 
6
 
! Отговори
ataka преди 13 години
Гн Плевнелиев е много прав всички кметове които са допуснали незаконни строителства трябва да бъдат наказани,защото 100пр са взели пари за това деяние о те са много одговорни,защото са били на най одговорна и избираема длъжност.България много бързо ще забогатее но ако има страшни закони,даси прибере заграбените зами и пари.
37
1
 
3
 
! Отговори
Pras4o преди 13 години
Hodil sam na brega na Chernomoretc-tam e ediniq ot 7 doma na plevneliev.Nqma da vi stigne 1 jivot ot rabota da si postroite takav skromen dom.Koito ne vqrva da pita nqkoi mesten.Drugite sa 2 ka6ti Sofiq,edna Grece,edna Bansko i t. n.Kradetca 6te hva6ta kradcite-tova nikoga ne moje da stane
36
6
 
5
 
! Отговори
monke преди 13 години
Абе това ли ни е най-голям проблем??? Защо вярвате на глупостите на тиквите??? Най-голям проблем ни е, че *** станаха над милион, че ГЕРБ досмачка родното производство, че читавите българи продължават да бягат от БГ и го правят не от любов към чужбина, а от омраза към МАМКА България, че след 10 години тук ще има само хайлази, пенсионери и ***, че не знаем къде отиват събраните от държавен рекет пари, че на всяка пълна дупка-все Б.Б. д пет телевизии и т.н. и т.н.
35
0
 
4
 
! Отговори
цоню от водене преди 13 години
1600 НЕЗАКОННИ ПОСТРОЙКИ, А КОЛКО са съборените,щом са незаконни ,Я ДА КАЖЕ РДНСК-то ,ама си мълчиииииииииииииииииииииии
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що между 2009-2010 бе !А предишните години къде бяхте?Стискахте очите и лапахте *** а ?Като структура да ви закрият,щото нищо не вършите!Само селски *** можете да съборите Вие!
33
0
 
0
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Все едно съм си в къщи-и там има един юрист - мисълта ми беше че не можеш публично да твърдиш за този или онзи че е мафиот , престъпник , убиец и тн - за това става дума под писанието ме че за останалото съм прав ... чао и лека вечер на всички - ще се видим утре - живи и здрави
32
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
До borokaroКакто писах по-долу, не искам да се намесвам във вашия спор. Но не е хубаво да си даваш сам оценка на собствените си твърдения от типа "като че ли съм прав". Когато твърдиш нещо, заставаш зад него и го отстояваш с аргументи. Доколкото обаче е налице спор с други хора, оценката за това кой е прав и кой не, трябва да бъде дадена от лица извън спора. Ако беше дал коментара под формата на въпрос отново щях да отговоря, че не желая да се намесвам.
31
2
 
0
 
! Отговори
izko finzi преди 13 години
tuk mai ste vse s uvrejdaniya.
30
0
 
0
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Добре, сбъркал съм - все пак не съм юрист - но като че ли съм прав за останалото
29
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
До borokaro.Без да искам да се намесвам във вашия спор искам да посоча:1. Пише се "презумпция", а не презумция - изпускаш "п";2. По нашата наказателноправна доктрина се казва "презумпция за невиновност", а не както си го написал "невинност". Най-вероятно в други правни системи се нарича "презумпция за невинност", но в българската се говори за "невиновност".
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какви са последствията за собствениците на "хванатите" 1600 незаконни палата, питам аз! Какво, какво? Май нищо, а? А дали въобще са хванали нещо друго освен на Бойко жезъла???
27
0
 
3
 
! Отговори
sk преди 13 години
така трябва. трябва да се потърси отговорност независимо от партината принадлежност.
26
0
 
0
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
Щом казваш ...
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какво ти е за завиждане. селянин в софия с апартамент на изплащане
24
2
 
0
 
! Отговори
borokaro преди 13 години
но като мен няма как да станеш - липсва ти един много важен орган-казва се мозък