Държавата пуснала тока на митничарското село

Къщите били включени преди приватизацията на ЕРП-тата
Обновена: 22 окт 2010 16:42 | 22 окт 2010 16:37,
58
Държавата пуснала тока на митничарското село
Една от митичните къщи, край яз. "Ивайловград". Снимка: Булфото

Митничарските палати край язовир „Ивайловград“ са били присъединени към електрическата мрежа още по времето, когато ЕРП-тата са били държавна собственост.

Това става ясно от съобщение на EVN, след като областният управител на Хасково Румен Данев поиска от дружеството информация за обектите от незаконното митничарско селище около язовира.

Още по темата

От компанията вече са предоставили подробна справка за регламентирано присъединените клиенти.

„В района на язовира дружеството има присъединени 19 клиенти с индивидуални партиди.

Всички, с изключение на един, са захранени с електроенергия преди приватизацията на дружеството“, се посочва в съобщението на EVN.

Скандалът със село Ставри Димитрово, което не съществува на картата на България, гръмна в началото на месеца.

Въпреки че митничарските къщи на брега на яз. „Ивайловград“ са незаконни, те са снабдени и с ток, и с вода.

Премиерът Бойко Борисов се закани, че незаконните палати ще бъдат съборени, и поиска оставката на шефа на митницата в Свиленград – Стефан Марашев, който също има къща в митичното село.

В четвъртък иначе стана ясно, че Марашев е преназначен на експертна длъжност в митницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: митничарско село
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
Не ги събаряйте, а конфискувайте и национализирайте! Вместо дембелите в тях да живеят примерно дечицата сираци! И да ги разбутате пак народни пари ще отидат на вятъра.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kakvo kato saim spreli toka te tiq palatki sa s generatori . ni6to nqma da se sabori a ste se postroqt novi .
55
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Заглавието ми звучи като оправдание, че нищо не може да се направи и че няма да има наказани. "Ми кво да направим, тя държавата пусна тока..". даа така ми звучи, и така и ще стане, ще се потули работата.
54
0
 
3
 
! Отговори
мен преди 13 години
СЪБАРЯЙТИ ГИ-всичко е строено с пари от далавери и крадени.
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А някой въобще съмнява ли се, че държавата е пуснала ток и вода на селището край този язовир и на всички други, показани по телевизията? Пуснала и забравила, че са незаконни. Хайде ние да се опитаме да си построим някъде нещо без разрешение. Сещате се, нали, какво ще стане.
52
0
 
8
 
! Отговори
БГ преди 13 години
А ОБВИНЯВАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ/ДНЕШНИ И ВЧЕРАШНИ ВСЕ ОТ ЕДИН КОРЕН/, ЧЕ НЕ СЕ СТРОЯТ НОВИ УЧИЛИЩА.ПОРЕДНА ЛЪЖА!!! А ТОВА НА СНИМКАТА КАКВО Е.ТУК Е ПОКАЗАНО И КЪДЕ СА ПАРИТЕ ЗА СОЦИАЛНА ДЕЙНОСТ,ЗДРАВЕОПАЗВА- НЕ,ОБРАЗОВАНИЕ,ОКОЛНА СРЕДА,НАУКА , КУЛТУРА И ТН. ПАРИ ИМА,НО НЕ ЗА ВСИЧКИ. ГОСПОДА РАЗПОЛАГАТЕ С НАЙ-ГОЛЯМИТЕ КОНСУЛТАНТИ ПО КРИМИНОГЕННА ОБСТАНОВКА.СЕГА Е ВРЕМЕ ДА ПРОВЕДЕТЕ АКЦИЯ "ПЪРВИ МИЛИОН". КОЙ ОТ ТЕЗИ "РАБОТЛИВИ" ХОРА КАКВО ИМА,ОТКЪДЕ И ПЛАТИЛ ЛИ СИ Е ДАНЪЦИТЕ ?
51
2
 
15
 
! Отговори
БГ преди 13 години
ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПРЕМЕНИЛ СЕ ИЛИЯ,ПОГЛЕДНАЛ СЕ ПАК В ТИЯ .............. ТЕ ВСИЧКИ БАРАБАР С НОВИТЕ СА ОТ ЕДНА КРАТУНА.ВЯРВАЙТЕ. ПАРТИЙКИ,КУФАРЧЕТА,ПАРИЧКИ,МНОГО ПАРЧКИ.....ДА ЖИВЕЕ БКП-ДС,ЗАЩОТО ВСИЧКИ СА ТЕХНИ ДЕРИВАТИ .ДОРИ ПРЕДСЕДАРЕЛЯТ НА НС Е ЧЛЕН НА БКП. НЕ КАЗВАМ БИВШ.НО ПЪК Е НАЗНАЧЕНА ОТ "ДЯСНА" ПАРТИЯ. НЕ ВЕРВАТЕ ЛИ ? ИНАЧЕ СПОРЕД ПРЕМИЕРА БЯЛГАРИЯ Е СТАБИЛНА.....В МИЗЕРИЯТА И НИЩЕТАТА НА ВЕРВАЩИТЕ.ТЕ ВЕРВАХА НА БКП-ДС,НА "ЦАР",НА ГЕРБ И НА гоце....
50
0
 
3
 
! Отговори
Една До 47 преди 13 години
И Вие и аз знаем, че язовир не прелива току така за 10-15 минути. Предполагам, че една статистика би показала вероятността да се препълни язовира и да залее точно тези къщи. Но нали все пак има и т.нар. "контролирано изпускане". А и мислите ли, че настоящите "собственици и ползватели" на къщите биха наляли толкова много пари в тях ако вероятността да бъдат потопени е реална?
49
1
 
12
 
! Отговори
Somebody преди 13 години
Поредният резил мама... - "Марашев е преназначен на експертна длъжност в митницата". А това, че "Марашев е преназначен на експертна длъжност в митницата" показва единствено и само, че в България всичко си е по старому! Дет ти Бат Бойко, там и Бат Сергей, Там и сички преди това знайни и незнайни герои... Нищо ново под слънцето Българско... Държавата с най-ниските заплати и най-високите цени...в Как да не му се иска на човек да тегли майната на всичко тук и да си купи еднопосочен билет...
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия Бойко ще ги събори, кога събори барбекюто на Доган :)) 15 месеца само приказки от тоя пръдльо който е явно *** на ДПС (половината му сегашни министри са бивши ДПС-ари)
47
1
 
7
 
! Отговори
комунист преди 13 години
Платили са си хората и са им пуснали тока.Парите не миришат.
46
2
 
2
 
! Отговори
до 20 преди 13 години
Не мислех да коментирам , но видях че вашия коментар и предизвикал множество положителни оценки . Като цяло подкрепям вашата логика , но за конкретния случай , това е неизпълнимо , защото тези постройки са построени в чашката на язовира и ако се припълни тези постройки ще бъдат заляти. Няма как да се рискува живота на хората . Това е и една от причините тези къщи да не са оспели да ги узаконят повече от 15 години.
45
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Eh, palati, eh mechti.Kaksi si mechtaq i az za edin takav.No kato znam samo, che posle moje i da mi go butnat, zashto da se potq da go stroq.
44
1
 
7
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
...днес нали гледахме по бтв-то какво събарят...колиби.../на слънчевия бряг/Кой ще ги бутне тия, те така са "нагушили" когото трябва, че чак са го задръстили...
43
1
 
8
 
! Отговори
8-ия ден преди 13 години
...сега не ми е ясно - къщите митични ли са/както пише под заглавието/, или митничарски......то все тая, ама да се изясним...
42
0
 
27
 
! Отговори
gogo преди 13 години
Aз от 10 години искам да си пусна ток, имам нотариален акт за къщата, но ЕОН ми казват, че земята не била в регулация и не може. А ето чудо, на митничарите пуснали ток.
41
1
 
3
 
! Отговори
Политолог преди 13 години
Ако така се изтърваш от яд и в ***, както се изтърваш от яд в сайта, ще запушиш канализацията.
40
0
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Tezi, koito sa im pusnali toka stoqt v narodnoto sabranie na levite skameiki.Partiqta na g-n Stanishev.A tozi Stefan Marashev/Tarashev/, che po mu hodi imeto ot nachalnik mitnici, prenaznachen na ekspertna dlajnost, oshte po sladka rabota.
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Събаряйте ги!
38
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как без акт 16 е пуснат ток... как без разрешително за строеж е пуснат промишлен ток.. Как въобще ако там не е квартал или вилна зона има трафопост.... Май и някои шеф от енергото има виличка там...