Първанов подреди азбуката

Проектът му АБВ официално стартира
Обновена: 13 авг 2011 07:41 | 29 окт 2010 14:27, Красимир Ангелов
315
Първанов подреди азбуката
Снимка: БГНЕС

Президентът Георги Първанов най-после потвърди, че на 11 ноември ще бъде създадена нова гражданска инициатива. 

“Има една широка гражданска инициатива, която е в ход и която вероятно скоро ще стартира в публичното пространство. Това не значи все още учредяване”, посочи държавният глава, помолен да коментира дали готви свой политически проект.

Първанов допълни, че в тази гражданска инициатива има представители на различни гилдии и слоеве -  учители, лекари, преподаватели, кметове, представители на неправителствени организации, политици, които участват като граждани, специалисти, професионалисти, без ангажиране на политическата им партия.

“Повече ще се разбере, когато се съберем”, категоричен бе президентът и потвърди, че срещата на новата формация ще е на 11 ноември.

Още по темата
29 окт 2010 07:01
355

Макар да не потвърди нищо за име, по всяка вероятност политическият проект на президента ще носи името АБВ - "Алтернатива за българско Възраждане".

Избраната дата 11 ноември не е случайна – на нея преди 9 години Първанов поведе пред Петър Стоянов на първия тур на президентските избори, а седмица по-късно бе избран за президент на България.

Сред спряганите имена за движещи сили в новия политически проект на президента са бившият вицепремиер от кабинета "Станишев" Меглена Плугчиева, актьорът Стефан Данаилов и настоящите кметове на Пловдив и Благоевград Славчо Атанасов и Костадин Паскалев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
1
 
0
 
! Отговори
Виолета преди 13 години
Нашата българска гордост-братята Кирил и Методий сигурно ще се обърнат в гроба заради политическата наглост да се използва българската азбука за създаване на партия,което значи-пак разделение ...А азбуката е създадена да обедини всички нас,българите!!!Не трябва да допускаме това кощунство от някой,който забрави за какво е избран-точно за обединение.И при това- е историк...
271
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце Седефчов ведно с балона си ще се продъни с гръм и трясък :)
270
3
 
0
 
! Отговори
Teodor преди 13 години
Не се залъгвайте,този нов проект се създава за да се вземе електорат от където и да е за да може да се подсили изнемощялата столетница.Това е поредната заблуда,вижда се ,че никий от бсп не се тревожи от първановата партиика,а напротив о1акват го и на изборите пак заедно.Народееее.....
269
4
 
1
 
! Отговори
genadi преди 13 години
Гоце- жалка ***, продукт на ТКЗС-рският комунизъм... Най-голямото постижение като "държавен глава" беше да назначи любовницата на сина си в През. администрация, да открадне 500-600 млн. лева, и да хване трипер от 15г. ***.Да уволнява журналисти, да им праща биячи, да заплашва всяка медия да не пишат "лоши работи" за геният от Сирищник... Те това са постиженията на тая ***!
268
3
 
1
 
! Отговори
genadi преди 13 години
Гоце, Трактора, Капон, Калфин... Воините на Израел доста са се разшавали напоследък!
267
3
 
1
 
! Отговори
genadi преди 13 години
Гоце, Трактора, Капон, Калфин- все хора "специалисти", "капацитети"... Банда наследствени *** и престъпници!
266
1
 
2
 
! Отговори
roki преди 13 години
kato istinski balgari da podkrepim georgi parvanov i da mu pojelaeme uspeh.sega vremeto e nashe i badeshteto e nashe uspeh georgi parvanov ti si roden da pobejdavash. ciala balgaria sega na teb se nadiava i v tebe viarva bog da te blagoslovi.
265
3
 
3
 
! Отговори
генади преди 13 години
Гоце, селски брус ла***н, най-добре отиди преподавател в Пернишкият Университет по Телекомуникации, Компютри и Архитектура /П.У.Т.К.А./ .Тая длъжност най-ще ти приляга и е подходяща за селяндурският ти манталитет, *** комунистическо!
264
4
 
7
 
! Отговори
пфф преди 13 години
Тоз *** не разбра ли, че след мандата умира политически. Това са жалки опити да остане в политиката, но просто ще се провалят гръмко.. АБ..ВГЗ
263
3
 
2
 
! Отговори
? преди 13 години
az bih napravil slednoto. Bih pokanil vsichki komunisti na eksurziq v Evropa. Am da e s vlak, za po avtentichno, da napomnq tqhnoto vreme. Ot tam - vlakcheto - Polsha - Auswiz - gazovata kamera i sled 20 minuti priblemite izchezvat. Ako ne za evreite, pone mechtata na *** komunistite da izcheznat da se sbudne
262
2
 
1
 
! Отговори
кн преди 13 години
азбуката те завършва с ю,я. трябва да се започне накрая с ц. и т.н. и ще се получат едни работи, ама не милиционерски
261
6
 
17
 
! Отговори
11.. преди 13 години
Гоце е бита карта...Да се наливат пари в него е чиста загуба. Да тръгнеш след него в този момент - окончателно отписване от сериозна политическа дейност за в бъдеще. Ако на него разчита тракторчето и кликата около него, спали са на течение.
260
2
 
25
 
! Отговори
СПОМЕНИ преди 13 години
Баба ми беше много права жената. Казваше ми: "Най-големите лъжци са сладкадумци и много обещават на думи за да ти вземат и последния грош." Тоя народ не разбра ли, че комуниста не може да бъде човек - тази партия е забранена със закон.
259
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце - падението на един народ и държава
258
4
 
17
 
! Отговори
? преди 13 години
Абе хора, президента по контитуция нали беше аполитичен именно защото е президент? Какви движения, какви партии, какви чудеса ще прави тоя човек? И защо ни излага пред целия свят?! Разбрахме, че иска да покаже приемственост дори и с избора на дата за обявяването на движението си - 11 ноември, ден след годишнината от "дворцовия пуч", но не зная дали ще го разберат колегите му политици в Европа...
257
2
 
5
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
281, не е ясно кой е глупакът. Чети внимателно, Желев е отгледан десидент от ДС. Виктор, легитимира ББ като"десен" политик. Отказа да изтегли ченгето Герджиков от надпреварата за кмет и десните от София останаха на няколко стотни зад комунистите.За благодарност ББ направи брат му на Виктор евродепутат. Гоце е ясен. Раозбирам, че ДС не иска всичко това да се афишира, но истината е това.
256
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце поне знае азбуката,а ония Тиквата още числата не мое да оправи...все няма пари,все нещо не излиза,все некви милиони милиарди липсват
255
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И защо трябва да остане Гоце в политиката?-Защото написа писмо на Милошевич като на приятел, който е заплашен НАТО? От органицзацията в която членува държавата ни докато Гоце президентства?-Заради далаверата с иракския петрол?-Затова, че награди с ордени Манджуков, Славков, Доган и т.н?-Затова, че първо беше говорител на националисти, а после бетонира Доган в управлението?-Затова, че лъга, че не е агент от ДС?-Заради незаконния лов в неподходящи моменти?-Заради уволнения Иво Инджев?
254
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***, Петър Стоянов НИКОГА не е бил агент Виктор!!! Това беше измислено, дори и името Виктор дойде от там, че Виктор Калев имитираше президента Петър Стоянов! Както и Жельо Желев не е имал нищо общо с ДС!!! Единственият агент-президент е Гоце Седефчов! Срам и подор за България!!! Човекът, който държеше в кабинета си портрета на Георги Димитров!
253
4
 
3
 
! Отговори
. преди 13 години
zaslujavasi.bg/ - май, че това е проекта на комунистите