Коалицията с ГЕРБ – затворена врата за Костов

Сините: Първанов оглави прокомунистическа партия
Обновена: 1 ное 2010 14:09 | 1 ное 2010 13:46,
176
Коалицията с ГЕРБ – затворена врата за Костов
Снимка: БГНЕС

Лидерите на "Синята коалиция" Мартин Димитров и Иван Костов коментираха политическия проект на президента Георги Първанов.

Според тях е добре, че Първанов е излязъл на светло.

"Предпочитаме да ги прави тези неща явно. Да застане начело на прокомунистическата лява партия, да си води там олигарсите", заяви Димитров, който е убеден, че АБВ не може да бъде алтернатива на сините на изборите догодина.

Иван Костов пък посочи, че Георги Първанов е участвал дори и на последния парламентарен вот чрез подставените формации – "Лидер" и РЗС. Втората, съставена от ДАНС.

Представители на ръководството на партиите в "Синята коалиция" взеха решение, че на изборите догодина ще участват отново заедно.

"Догодина ще бъдем единствената дясна алтернатива на всичко, което става в България", посочи Димитров. Иван Костов пък смята, че целта на правителството на Бойко Борисов е да издържи до президентските избори.

Командира абсолютно отрече и призова журналистите да не правят спекулации, че критиките на десните целят някой ден Бойко Борисов да ги покани за коалиционно управление.

Костов е убеден, че такова нещо няма да бъде предложено, защото Борисов бил "недиалогичен и неспособен на такива решения".

Евентуален ремонт би целял единствено да се премахнат най-провалилите се министри. Сред тях – Тотю Младенов, който по думите на Мартин Димитров е основният генератор на левите идеи.

"Ние предложихме коалиция след парламентарните избори. Тогава това предложение не беше прието от ГЕРБ. Оттогава не сме правили и подчертавам – не смятаме да правим", беше становището на лидера на СДС за бъдещето развитие на отношенията с партията на Борисов.

"Това е затворена врата за нас", категоричен беше и Костов.

Позицията на им по Бюджет 2011 охлажда допълнително уж партньорските отношения с ГЕРБ.

Десните ще гласуват "въздържал се" по републиканския бюджет и "против" по тези на здравната каса и общественото осигуряване.

Още по темата

"Ясно показваме увеличаване на дистанцията от ГЕРБ. Ние тази икономическа и бюджетна политика не я подкрепяме", обясни Димитров.

Той очаква дефицит от над 3% догодина.

Костов пък сметна, че пенсиите ще бъдат намалени със 7%.

"Обезценяването на парите ни през 2010-та година е било с 3.5% още толкова ще бъде и догодина, а парите за най-възрастните са замразени. Това прави реално 7% по-малко средства за пенсионерите за празниците догодина", посочи Иван Костов.

Тук Мартин Димитров се включи, че в най-тежката криза, когато правителството на ОДС управлява след това на Жан Виденов – пенсиите били увеличавани спрямо инфлацията.

"Затова казваме, че дясната политика е най-ефикасната", каза Димитров.

"Синята коалиция" се противопостави и на увеличаването на средствата за социално подпомагане със 152 милиона лева. Според лидерите тези пари ще бъдат похарчени за купуване на гласове догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: бюджетМартин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
5
 
2
 
! Отговори
somebody преди 13 години
костов и бойко са заедно и никой неможе да ги раздели
143
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя шииб..як докога ще с бута в политиката?А Мартинчо как роболепно му сеусмихва....,направо ми се драйфа.Срамувам се,че съм българин и че живея сред тази заспала овча ***,търпяща да я управляват такива наглеци и ***.
142
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Долу Герб и БСП
141
2
 
6
 
! Отговори
До 137 преди 13 години
Мазничкото се пръкна от Отворено общество на Сорос.
140
13
 
4
 
! Отговори
До 144 преди 13 години
Класата на Костов видяхме на изборите. Следващият път няма да види парламента. Бегай за надницата при Костов, че няма да е задълго.
139
1
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
do 66 ti si za le4enie na glavata ela da vidi6 kyde wive div6i. kmet v blok koito e postroen predi 30.g toi e mnogo skromen i nrama prom.v na4inam na bitie pomagal e na vseki s kakvoto mowe razbrali mrysen dolen 4erven boklyk azm ot plovdiv
138
9
 
7
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Г-н Костов, притеснявайте се как ще влезете в следващия парламент. СДС също вече е бита карта, дано малко останали пенсионери, които гласуватза тях, го разбрат накрая. Не сте по-различен от крадците отляво, вие сте просто крадци отдясно. А в центъра ви чака св. Дедовия, който ще ви е*е и вас и тях.Жалко само за излъганите хора през '90-те г. от вас и тогавашното СДС.
137
1
 
4
 
! Отговори
kolekcionera преди 13 години
Кирил и Методий и брат му АБВ.................... ТИКВИ
136
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Д.Г,Д. герберасти!И. Костов, като премиер, е няколко класи над ББ!
135
3
 
5
 
! Отговори
Kostovica преди 13 години
Правите каквото правите, но фондацию "Бъдеще за мен" да има! Айде бе, простаци, дайте още...
134
3
 
14
 
! Отговори
МЕGI преди 13 години
Ако Б.Борисов има намерение да управлява държавата по начина, по който навремето е управлявал "застрахователно-охранителната", т.е. рекетьорската си фирма, трябва да знае, че ще има едно много здраве от мен - и от всички българи като мен. Няма да му позволим да прави така. И Европа няма да му позволи. Все пак България се намира не в Средна Азия, а в Европа, пък макар и Югоизточна.ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ЕДИНСТВЕНАТА ДЕМОКРАТИЧНА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ СК!
133
2
 
0
 
! Отговори
стрела преди 13 години
Ей Меги как си ;)
132
2
 
4
 
! Отговори
Карина преди 13 години
не сме ги избрали да мирясват и си вършат работата, ако не ви харесва се обърнете към своите представители, тези изобщо не са длъжни да вършат това което на вас ви се иска.
131
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
129добавен от: Мунчовци преди 1 час Гаргамел каза га-га-га и всички *** се активизираха.Мумията се завръща!Да ама не.Черният е политически труп завинаги,а тъпанарите ще си останат такива.МНОГО ТОЧНО!Баш така си е.
130
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов го знаем, добър или лош, си е политик. Ами това мазнчкото до него от къде се пръкна.
129
5
 
2
 
! Отговори
sostin преди 13 години
ае тия пък двамата що неземат да ми рясат , че от жалката им партиика остана само спомен и на следващите избори верно ще гледат НС само по телевизията......
128
4
 
5
 
! Отговори
vandal преди 13 години
Много ясно че Герб трябва и ще издържи до догодина. Нали Гоцце пречи всички престъпници да бъдат опандизени аламинут. Съда=Гоце
127
19
 
11
 
! Отговори
Имигрант преди 13 години
Като Костов е най-умната личност в България и управлява 4 години, защо България не се превърна в една приятна и хубава европейска страна, в която да ти се иска да живееш, в която има възможности за всички, която привлича чужденци? Като Костов е най-добрият български политик, защо ми се налага да имигрирам, за да дам нормални условия на децата ми? Я ми отговорете господа костовисти? Искам да уточня, че досега винаги съм гласувал за Костов, (СДС-та, ДСБ-та, Сини Коалиции), но следващият път не.
126
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** пак ламти за власт,но се е объркал.С Мартинчо двамцата няма да минат осемте процента на следващите избори.
125
1
 
17
 
! Отговори
MEGI преди 13 години
Сладури,НИКОГА повече НЕ гласувайте за "бивш" комунист(ДС) - Н И К О Г А !Все са си същите(ДС) и надежда да станат поне малко по-други няма и не може да има...