Коалицията с ГЕРБ – затворена врата за Костов

Сините: Първанов оглави прокомунистическа партия
Обновена: 1 ное 2010 14:09 | 1 ное 2010 13:46,
176
Коалицията с ГЕРБ – затворена врата за Костов
Снимка: БГНЕС

Лидерите на "Синята коалиция" Мартин Димитров и Иван Костов коментираха политическия проект на президента Георги Първанов.

Според тях е добре, че Първанов е излязъл на светло.

"Предпочитаме да ги прави тези неща явно. Да застане начело на прокомунистическата лява партия, да си води там олигарсите", заяви Димитров, който е убеден, че АБВ не може да бъде алтернатива на сините на изборите догодина.

Иван Костов пък посочи, че Георги Първанов е участвал дори и на последния парламентарен вот чрез подставените формации – "Лидер" и РЗС. Втората, съставена от ДАНС.

Представители на ръководството на партиите в "Синята коалиция" взеха решение, че на изборите догодина ще участват отново заедно.

"Догодина ще бъдем единствената дясна алтернатива на всичко, което става в България", посочи Димитров. Иван Костов пък смята, че целта на правителството на Бойко Борисов е да издържи до президентските избори.

Командира абсолютно отрече и призова журналистите да не правят спекулации, че критиките на десните целят някой ден Бойко Борисов да ги покани за коалиционно управление.

Костов е убеден, че такова нещо няма да бъде предложено, защото Борисов бил "недиалогичен и неспособен на такива решения".

Евентуален ремонт би целял единствено да се премахнат най-провалилите се министри. Сред тях – Тотю Младенов, който по думите на Мартин Димитров е основният генератор на левите идеи.

"Ние предложихме коалиция след парламентарните избори. Тогава това предложение не беше прието от ГЕРБ. Оттогава не сме правили и подчертавам – не смятаме да правим", беше становището на лидера на СДС за бъдещето развитие на отношенията с партията на Борисов.

"Това е затворена врата за нас", категоричен беше и Костов.

Позицията на им по Бюджет 2011 охлажда допълнително уж партньорските отношения с ГЕРБ.

Десните ще гласуват "въздържал се" по републиканския бюджет и "против" по тези на здравната каса и общественото осигуряване.

Още по темата

"Ясно показваме увеличаване на дистанцията от ГЕРБ. Ние тази икономическа и бюджетна политика не я подкрепяме", обясни Димитров.

Той очаква дефицит от над 3% догодина.

Костов пък сметна, че пенсиите ще бъдат намалени със 7%.

"Обезценяването на парите ни през 2010-та година е било с 3.5% още толкова ще бъде и догодина, а парите за най-възрастните са замразени. Това прави реално 7% по-малко средства за пенсионерите за празниците догодина", посочи Иван Костов.

Тук Мартин Димитров се включи, че в най-тежката криза, когато правителството на ОДС управлява след това на Жан Виденов – пенсиите били увеличавани спрямо инфлацията.

"Затова казваме, че дясната политика е най-ефикасната", каза Димитров.

"Синята коалиция" се противопостави и на увеличаването на средствата за социално подпомагане със 152 милиона лева. Според лидерите тези пари ще бъдат похарчени за купуване на гласове догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: бюджетМартин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов, теб пък кой те брои за жив бе, комунист нагъл и ненаситен. Ти, СДС, БСП, ДПС, НДСВ, БЗНС разсипахте България. Всички, които ни управляваха от 1989 до 2009 г. се съдраха от крадене и корупция. Мястото им е в затвора и да им конфискуват заграбеното. Никога няма да се доберете до властта.
123
3
 
12
 
! Отговори
стг преди 13 години
Бих се радвал наистина да зарежат напълно ГЕРБ, въпреки заръките на ЕНП , които вече може и да не актуални. Това че 90 процента от хората в България слушат чалга няма да ме направи чалгар,както и ниския резултат на истинските десни формации няма да ме направи ляв
122
13
 
11
 
! Отговори
Мунчовци преди 13 години
Гаргамел каза га-га-га и всички *** се активизираха.Мумията се завръща!Да ама не.Черният е политически труп завинаги,а тъпанарите ще си останат такива.
121
3
 
9
 
! Отговори
Беатриче преди 13 години
Впрочем, защо ли толкова много ги боли гербоваците когато стане дума за мнимите достойнства, за реалните качества и за действителната, а не мнимата роля на техния кумир Борисов? Защо в същото време са толкова уязвени и толкова роптаят срещу Костов, който, впрочем, не дава мира и спокойствие и на самия Борисов?! Това дали пък не е израз на някакъв хем крещящ, хем явен (непрекъснато демонстриран) комплекс за личностна малоценност у самия Борисов?!
120
1
 
7
 
! Отговори
Kaква е политиката н преди 13 години
Преди изборите беше НЕясна,а сега ощеповече! ДА МУ МИСЛИ ОШАШАВЕНИЯ БЪЛГАРСКИ Н А Р О Д !
119
1
 
9
 
! Отговори
FOX преди 13 години
Накратко казано : В ПОТЪВАНЕТО надолуГоце и Боце ще вървят заедно, вместе..Ще си правят и компания .. ) И ще спорят до дълбока старост : КОЙ е бил по- близък с Путин ...: ))))
118
5
 
17
 
! Отговори
FOX преди 13 години
При Костов държавата гонеше мафията, а сега мафията си има държава в лицето на Гоце,БОЦЕ и БСП(ДС).
117
8
 
27
 
! Отговори
чичо преди 13 години
КОСТОВ Е НАЙ-УМНИЯТ НИ ПОЛИТИК КОЙТО СМЕ ИМАЛИ..КОЛКОТО И ДА ДРЪНКАТ ГЛУПОСТИ ДРАСКАЧИТЕ НА БСП--ТОВА Е ИСТИНАТА И ТЕ ГО ЗНАЯТ МНОГО ДОБРЕ
116
6
 
29
 
! Отговори
Сава преди 13 години
Костов е прав ГЕРБ са тотално некадърни.
115
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на синята коалиция са сини само знамената.Кухи, корумпирани ***.
114
13
 
7
 
! Отговори
лусифер преди 13 години
костов изгаря
113
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сега също ви управляват комунисти - осъзвайте се!и гласувайте само за синята коалиция, както ще направя аз
112
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и аз се надявам това да бъде последното комунистическо управление на гербавите комунисти и *** им атакистии най-после на народа да му дойде акъла
111
4
 
19
 
! Отговори
Прост пожарникар преди 13 години
Костов е единствената алтернатива на всички ***-не само на Герб!Бойко Борисов е най-простият министър-председател,а аз не понасям прости и елементарни чалгаджии!Но пък последните не понасят интелигентен и истински човек и политик,като Иван Костов!Ей,да знаете,че "един ***" е на висоти от вас-и по интелект и по всичко друго!Само дето не е крал,както вие бихте направили!Един човек се разбира,дали е интелигентен и си заслужава само,като видиш отношението му към Костов!
110
5
 
7
 
! Отговори
да сколасат до 2 % преди 13 години
Е да де, ама сега нема кво да се приватизира, нема кво да се крадне...97 година налапаха 27 млрд. а сега от къде, а и кой ша ги пусне повече до кацата.... те да сколасат до 2 % пак шя добре...
109
12
 
8
 
! Отговори
MEN♂ преди 13 години
/ Лидерите на "Синята коалиция"/. Тия лидери имат общо 15 / ПЕТНАДЕСЕТ / депутата..ВСЕКИ СИН ДЕПУТАТ МИНИСТЪР..костоф - министърпредседател..мартин - министър на вероисповеданията..............................
108
34
 
17
 
! Отговори
Валентин преди 13 години
Тея двамата,що не си погледнат канчето,че им бие на кухо/като урната им/,пък после да бабуват на Гоце.
107
23
 
11
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Сектантчето Мартинчо е право, ама я някой да ми каже, какво търсеше това човече на конференцията на турската терористична организация СИВИТЕ ВЪЛЦИ през лятото на тази година в София?
106
10
 
33
 
! Отговори
sedesar преди 13 години
Браво, Иване! Никакви коалиции с бившите комунисти. Гледай им само сеира-те сами ще се провалят. Комунист кожата мени си-но нрава никога
105
10
 
30
 
! Отговори
Ben преди 13 години
Навярно седесарите пак ще ни спасяват от разрухата, както през 1997 г. след жанвиденовото комунистическо управление и разсипия