Коалицията с ГЕРБ – затворена врата за Костов

Сините: Първанов оглави прокомунистическа партия
Обновена: 1 ное 2010 14:09 | 1 ное 2010 13:46,
176
Коалицията с ГЕРБ – затворена врата за Костов
Снимка: БГНЕС

Лидерите на "Синята коалиция" Мартин Димитров и Иван Костов коментираха политическия проект на президента Георги Първанов.

Според тях е добре, че Първанов е излязъл на светло.

"Предпочитаме да ги прави тези неща явно. Да застане начело на прокомунистическата лява партия, да си води там олигарсите", заяви Димитров, който е убеден, че АБВ не може да бъде алтернатива на сините на изборите догодина.

Иван Костов пък посочи, че Георги Първанов е участвал дори и на последния парламентарен вот чрез подставените формации – "Лидер" и РЗС. Втората, съставена от ДАНС.

Представители на ръководството на партиите в "Синята коалиция" взеха решение, че на изборите догодина ще участват отново заедно.

"Догодина ще бъдем единствената дясна алтернатива на всичко, което става в България", посочи Димитров. Иван Костов пък смята, че целта на правителството на Бойко Борисов е да издържи до президентските избори.

Командира абсолютно отрече и призова журналистите да не правят спекулации, че критиките на десните целят някой ден Бойко Борисов да ги покани за коалиционно управление.

Костов е убеден, че такова нещо няма да бъде предложено, защото Борисов бил "недиалогичен и неспособен на такива решения".

Евентуален ремонт би целял единствено да се премахнат най-провалилите се министри. Сред тях – Тотю Младенов, който по думите на Мартин Димитров е основният генератор на левите идеи.

"Ние предложихме коалиция след парламентарните избори. Тогава това предложение не беше прието от ГЕРБ. Оттогава не сме правили и подчертавам – не смятаме да правим", беше становището на лидера на СДС за бъдещето развитие на отношенията с партията на Борисов.

"Това е затворена врата за нас", категоричен беше и Костов.

Позицията на им по Бюджет 2011 охлажда допълнително уж партньорските отношения с ГЕРБ.

Десните ще гласуват "въздържал се" по републиканския бюджет и "против" по тези на здравната каса и общественото осигуряване.

Още по темата

"Ясно показваме увеличаване на дистанцията от ГЕРБ. Ние тази икономическа и бюджетна политика не я подкрепяме", обясни Димитров.

Той очаква дефицит от над 3% догодина.

Костов пък сметна, че пенсиите ще бъдат намалени със 7%.

"Обезценяването на парите ни през 2010-та година е било с 3.5% още толкова ще бъде и догодина, а парите за най-възрастните са замразени. Това прави реално 7% по-малко средства за пенсионерите за празниците догодина", посочи Иван Костов.

Тук Мартин Димитров се включи, че в най-тежката криза, когато правителството на ОДС управлява след това на Жан Виденов – пенсиите били увеличавани спрямо инфлацията.

"Затова казваме, че дясната политика е най-ефикасната", каза Димитров.

"Синята коалиция" се противопостави и на увеличаването на средствата за социално подпомагане със 152 милиона лева. Според лидерите тези пари ще бъдат похарчени за купуване на гласове догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: бюджетМартин Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
10
 
29
 
! Отговори
Chiko преди 13 години
Убеден съм, че това ще бъде последното комунистическо управление на гербавите комунисти и *** им атакисти
103
5
 
13
 
! Отговори
Sin преди 13 години
До 99/Рум-Нещо си скаран с математиката-че то при гербавите освен бивши комунисти и милиционери други има ли? Кои са
102
10
 
33
 
! Отговори
Priest преди 13 години
Евала на Костов! Най-накрая едно мъжко изказване. Откога ги чакаме сините и тъмно сините да кажат, че Боко (Царя) е гол.
101
6
 
10
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Сегмента, сегментааааааа.....Боко, Азис, Слави Трифонов, Софи Маринова, Цветанов, Румяна Желева, Иван и Андрей....примери бол! Всичките доказват само ограничеността на сегмнетна! Нищо повече! И нищо по малко! :)))))))))))
100
24
 
18
 
! Отговори
куклен театър преди 13 години
ДСБ - куклен театър за бавноразвиващи се!
99
6
 
4
 
! Отговори
до98 и компания преди 13 години
Тоя в Перник е частен. Някой си е инвестирал пари там и са го открили , но не с държавни пари. Как може да се сравняваме с Австрия , която не е била 45 години в мизерията. Неможе нещата да се оправят с вълшебна пръчка, 50 години пропадане и хоп изведнъж сред отличниците. България в най оптимистичния вариант и трябват 15 години , което и да е правителство , дори и най доброто , за да понастигне страни като Чехия, Словения по стандарт.
98
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Koстов даде втория мандат на ГОЦЕ,като наложи неизбираема личност.зАТОВА НЯМАШЕ ЗА КОГО ДА СЕ ГЛАСУВА.кОСТО ПАК ЩЕ ДАДЕ НА КОМУНИСТИТЕ ПРЕЗИДЕНСКИЯ ПОСТ,ВМЕСТО ДА ПОДКРЕПИ герб.дЕЙСТВИЯТА МУ СА АНТИДЕМОКРАТИЧНИ,А САМО ПЛЯМПА.
97
12
 
6
 
! Отговори
Цербер преди 13 години
Всички парти основани след 10 ноември са посткомунистически. Типично изказване на политик, не казва нищо ново.
96
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ББ мисли и за огнетените!?!?:))) А те, огнетените, в какво качество са в мислите на ББ:)
95
13
 
5
 
! Отговори
Антрополог преди 13 години
Защо в България политиците без власт изпростяват?Напълно прав е Борисов да мисли и за огнетените и то с християнска съпричастност присъща за партиите в ЕНП.За вас тези хора излишни ли са или вие като си оправихте родата до девето коляно другите са ***?Сега е момента да разбере защо за вас гласуват само един кръжок от политически антрополози.Дори и критиките,които отправяте са единствено,за да ви забележат,че още мърдате.След като претендирате ,че сте в интелектуалният сегмент на българското общество,сами си задайте въпросът:Сегмента ли е нищожен или вие сте извън него?
94
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СРАМ НЯМАТЕ ЛИ???????? Нали ви чакахме половин живот? Какво доказахте,че нито думите,нито реформите,дето като дъвка преживяхте няколко мандата,са истина. Те и децата ни,вече зрели хора,разбраха,че е време да напуснете политиката изобщо!!!!
93
17
 
14
 
! Отговори
РУМ преди 13 години
А, бе я с Бойко напред и тва ето! Всички матгали и комунисти сме ги гледали вече!
92
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Парите за номинал са същите,но да си чувал и за реална стойност,която се различава от номиналната:) А в Австрия има и дурги неща,но в БГ ги няма:))) И като са толкова много университетите ББ защо спомогна за откриването на още един в Перник, а СД каза, че ще даде пари за него, но не и за СУ:)) И бройката за населението не ти излиза:) На 31.12.2009 населението е било,по данни на НСИ-7 563 710!Нали не искаш да кажеш че през 2000 сме били близо 10 млн:)
91
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Истината е в ГЕРБ, всички други вече им е време да се пенсионират. Когато направят друга партия с толкова политически необременени хора тогава ще гласувам за други. За сега си оставам привърженик на ГЕРБ. Дори колкото повече млади хора водят толкова повече ще ги харесвам.Тия старите мошенници ме дразнят..
90
9
 
15
 
! Отговори
Надзирател преди 13 години
Г-н Костов тука има една отворена врата за вас. Заповядайте.
89
2
 
9
 
! Отговори
Параграф 22 преди 13 години
България е един голям Параграф 22. Десните настояват за национализация на частните пенсионни фондове. Десните са против плоския данък от 10 процента. Левите си имат олигарси.Левите гласуваха корпоративен данък и плосък данък от 10 процента. Да се чуди човек ако е десен за кой да гласува?
88
2
 
12
 
! Отговори
до 91 преди 13 години
до 91Парите и за болниците и за образование , не се различават съществено от предходните 3 години . Провери и след това може пак да коментираме. Нормално е при положение , че в Софийския имаше трето класиране за да си запълнат бройкоте , да се замислим малко . Неможе с 3 ка да се влиза в софийския. Населението на България последните 10 години е намаляло с 2 мнл , но разходите са се раздули до безкрай. Има 50 университета в БГ, а в Австрия сходна по брой население има 7, за болниците е същото..
87
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Снимката е от обложка на филма "Денят на живите мъртви" част 3 (и последна).
86
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Снощи гледах Борисов да говори за 2024 г та стигна чак до 2034 то хубаво, че има планове да се оправи положението ,обаче на мен в личен план това оправяне е катастрофа защото аз чакам от 89 г. да се оправим 21г и още 24 като чакам ? то кога човек стане едвам да ходи тепърва да се оправя незнам ,,,, просто хубави работи обаче ептен в бъдещето ,това си е просто разочароващо трайте си идва доброто бъдеще ,за него били важни реда в страната ,магистралите и ако успее Шенген ,явно това и ще бъде !
85
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защото срещу това отказват лечение и студентите стоят на студено и излизат в дървени ваканциии:) Ако спрят и пенсиите и социалните помощи държавата ще е много на излишък:)