Решено: Парламентът няма да разследва имотите на Цветанов

Командира демонстрира съчувствие към вицето
Обновена: 4 ное 2010 11:57 | 4 ное 2010 11:19,
249
Решено: Парламентът няма да разследва имотите на Цветанов
Снимка: БГНЕС

105 депутати от ГЕРБ, „Атака” и „Синята коалиция” подкрепиха вътрешния министър Цветан Цветанов в желанието му да сложи точка по темата с имотното му състояние.

Като за последно спорът по този въпрос продължи час и половина.

Лидерът на ДСБ Иван Костов направи аналогия между атаката срещу Цветанов и тази срещу него самия, затова призова Народното събрание да не подкрепи създаването на комисията.

"9 години съм рязан със същия този скалпел, без никакви факти", оплака се Командира и допълни, че го правили хора, които не заслужават доверие.

Освен това Иван Костов изрази притеснение от това как ще приемат българите и светът създаването на такава комисия.

"Отвън ще кажат – тези се събраха и искат да му видят сметката, искат да го спрат. Ще си го кажат не само тук, а и в чужбина. В България корупцията на политическо ниво е стигнала толкова далече, че единственият, който влезе в битка срещу корупцията и организираната престъпност, му скроиха интригата”.

С тези думи Костов застана зад гърба на Цветанов, но все пак подчерта, че фактите трябва да се проверят.

"Вие бяхте апологет на комисията за Станишев. Защо тогава не казахте: "Има институции", обърна се към Иван Костов червеният депутат Михаил Миков.

Още по темата

"Рано или късно, когато вие не сте на власт, този казус ще бъде в съда и тогава ще има справедливост”, закани се Антон Кутев от БСП.

"Аз на тия ваши закани съм се наслушал. 20 години едно и също нещо – скърцане със зъби, заплахи, лъжи”, отвърна Иван Костов и изрази притеснение за живота на Цветан Цветанов.

"Прочетох, че ако не спечели тази тежка битка, може и да го застрелят. Впрочем един ваш министър-председател го застреляха тия същите”, обърна се към левите Костов.

Независимият Яне Янев днес представи нова сметка за имотното състояние на Цветан Цветанов. Той изчисли, че вицепремиерът не е успял да докаже 932 000 лева.

Другият спор, около който се оформи атаката срещу шефа на МВР, е коя банка му е дала 30-годишен кредит, който той да изплаща до дълбоки старини – на 76 години.

Тук се включи и Антон Кутев, който попита депутатите дали в залата има човек с 30-годишен кредит. След като видя, че няколко народни представители вдигат ръка, Кутев уточни, че това може да се случи само с подпис на някого от ръководството на банката.

Парламентарната комисия можела да провери кой шеф на банка се е подписал срещу такъв кредит.

Кутев атакува по още няколко фронта. Той разви съмнението на Румен Петков за конфликт на интереси и корупция при Цветанов в качеството му на зам-кмет на София. Фирма BVT получила обществени поръчки за почти 20 милиона лева по това време.

Народният представител зададе публично и "личен въпрос” към вътрешния министър – колко пъти се е чувал по телефона със Сумиста.

От ГЕРБ и Атака веднага направиха връзка между изказванията на Яне Янев и депутатите от БСП.

"Този целият цирк сега се вижда откъде е продиктуван. От хората, които създадоха РЗС и ги ползват като марионетки”, каза Красимир Велчев от ГЕРБ.

"Господин Овчаров, който направи забележка за РЗС преди време, очевидно не е прав, инвестирано е добре”, включи се и Павел Шопов от „Атака”.

Независимият депутат от РЗС Емил Василев взе думата, за да упрекне Цецка Цачева, че е допуснала от трибуната на парламента да се изричат "мръснишки, гадни лъжи”.

Той увери, че е участвал в създаването на РЗС и щял да остане в тази партия докрай, за разлика от депутатите от ГЕРБ, които били подредени на принципа "комунист-ченге, комунист-ченге".

Красимир Велчев обаче предупреди, че съвсем скоро щели да бъдат изобличени политиците, които са част от Октопода.

Именно за това не трябвало да се създава комисия, която да попречи на Цветан Цветанов да се бори с организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
195ми защото няма за какво :)те затова и му съчиниха легендата за прашките, само и само да го оклепат някак сине че тиквата е мъж, напикава се като му подвикнеш, обачеееееевикате няма лошо да купиш кеш апартамент през 2007 със пари, изкарани през 2009?
195
2
 
9
 
! Отговори
политолога преди 13 години
След вчерашния ЦИРК на Цветанов и днешното гласуване в парламента - ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ Е СВЪРШЕН КАТО ПОЛИТИК , И ГЕРБ , АТАКА , ДСБ И СДС СЕ ДИСКРЕДИТИРАХА КАТО ПАРТИИ. ОТ тези партии в следващ парламент ще влезе може би само АТАКА защото има твърд електорат. Остонолите са полтически трупове. ГЕРБ В ТОЗИ СИ ВИД ПРИКЛЮЧИ. ФЛАГМАНА ИМ - ЦВ ЦВЕТАНОВ Е НА ДЪНОТО НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ.
194
4
 
2
 
! Отговори
АБъВъГъЗъ преди 13 години
Защо Гоце се обгражда с откровенни гейове като Яне и Съргей? Може би, за да ги контролира и за да е сигурен, че ще му играят по свирката?
193
1
 
6
 
! Отговори
цвъ! преди 13 години
ето това е герберията - лозунги и внушения! Оправдаване на престъпленията на настоящето с някакви абстракции от миналото. И кажи ми кое беше достойното на защитата на цветанов? Нито един отговор по същество! Общи приказки за тъста, данни, които нямат нищо общо с питанията. И останалото беше обичайното паникьорско плюване по всички институции, като дори парламента беше наречен октопод! На бас,че дори не си го гледал, а само аплодисментите на герберо-зомбитата са ти били достатъчни да се просълзиш
192
4
 
2
 
! Отговори
Интригантите преди 13 години
Защо на Съргей Дмитриевич не му скрояват интрига? Защото Станишев и кукловода му Гоце кроят интригите! Кой направи интригантска предизборна кампания (гласуваш за Бойко получаваш Костов), кой нае еврейска фирма да му прави ПР? Гоцето е най-големия машинатор и манипулатор, а клакьорите като Яне и Съргей го обслужват идеално
191
1
 
4
 
! Отговори
бг преди 13 години
За каква простотия говориш? Дай сега щото е от ГЕРБ и да си щъка безнаказано! Който е нарушил закона, трябва да си понесе последствията... поне така правят в правовите държави!!
190
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do 192 nai posle ymni prikazki
189
10
 
5
 
! Отговори
VINI преди 13 години
По много достоен начин се защити Цветанов а вие защитници на истинските крадци които 20г ни крадоха и си живяха живота си заслужавате орисията.Може да продължавате да плюете по адрес на ГЕРБ но те се справят въпреки отрепките като вас които ги спъват.Лепете минуси живота си върви на добър час с простотията
188
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не може да скроиш интрига, на човек, който е сигурен в почтеността си! Интригата цецо си я скроява сам, като не дава смислени отговори и сам си противоречи:) Крие се зад парламентарните роби на Борисов и обвинява панически всеки, който му зададе елементарен въпрос. Защо на Станишев не могат да му скроят интрига?
187
2
 
7
 
! Отговори
цвъ! преди 13 години
А защо трябва да го правят? Има си разследващи органи под наставничеството на цецо. Да излязат с конкретни данни за злоупотреби от изброените от теб лица и да се вземат мерки. Имаше подозрения за Станишев и Масларова и двамата си сдадоха имунитетите доброволно, което е и нормалното. Цецо се налага да го бранят като квачки 3 парламентарни групи. Ако е сигурен, че е чист, сам трябва да настоява да бъде разследван, колкото се може повече, за да се изчисти името му:) Другото са приказки за на маса:)
186
3
 
11
 
! Отговори
Лице преди 13 години
Показаха си истинското лице и какво представляват ГЕРБЕРИ И КОМПАНИЯ.
185
9
 
5
 
! Отговори
IND преди 13 години
"В България корупцията на политическо ниво е стигнала толкова далече, че единственият, който влезе в битка срещу корупцията и организираната престъпност, му скроиха интригатаТова е истината!
184
3
 
4
 
! Отговори
vini преди 13 години
Мога да повярвам че БСП и РЗС са прави само тогава когато всички от тях излезат на парламентарната трибуна и си обявят имотното състояние в което се съмнявам .Кутев задължително да обясни бизнеса с гащичките
183
3
 
11
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"Решено: Парламентът няма да разследва имотите на Цветанов. Командира демонстрира съчувствие към вицето"Ами като неискат да разледват КОРУМПИРАНИЯ даскал по физкултура, сега КОНСУЛТАНТ ПО ЕВРОПЕЙСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, а направиха такава комисия за дипломирания философ - сега КОНСУЛТАНТ ХИДРОЛОГ, значи се мери с двоен аршин.Това значи само: ВРЕМЕ Е И ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ ДА СИ ХОДИ!!!Айде Цецко, Цецке, Фидоске и прочие КОМУНИСТИЧЕСКИ МИЛИЦИОНЕРЧЕТА - ТРЪГВАЙТЕ СИ...
182
1
 
11
 
! Отговори
цвъ! преди 13 години
Защо герберите се натискаха вчерашната реч на министъра да бъде предавана пряко по БРТ и БНР, а днешните дебати затъмниха!?!?! За какъв плурализъм можем да говорим, когато се дава гласност само на едната страна? Защо на нацията не и се позволи да гледа как АТАКА И СИНЯТА КОАЛИЦИЯ защитават ревностно цветанов? Защо не бяха чути аргументите на опозицията и безсилието на държанките от герб, да отговорят смислено на нападките? ПАРЛАМЕНТАРИЗМА Е МЪРТЪВ! ИМАМЕ ПЛАТЕНИ МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ, НЕ ДЕПУТАТИ!
181
0
 
8
 
! Отговори
345 преди 13 години
Ми да ти кажа, аз не се имам за глупачка, но поради прекрасното управление на ГЕРБ няма работа за млад човек, учил 6 години...
180
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tyk sa se sabrali samo glypaci kato gi gledam nito na y4ili6te nito na rabota
179
0
 
7
 
! Отговори
прост преди 13 години
Как - в ГЕРБ имат машина на времето и си хвъркат когато и където си искат - бъдеще , минало и тн ...Например - бат Бойчо е бил в бъдещата 2012 г . да провери дали реже лентата за откриването на Тракия - да ама не - не е имало магистрала ... за което мъдро още от сега започва да шикалкави и да дрънка шменти капели ...
178
3
 
16
 
! Отговори
невинна девственица преди 13 години
Ние, Маргините, Бат Бойко, Митьо Пищова, Маджо, Дянков, Митьо Очите и *** от сърце поздравяваме Цветанов за блестящата му и убедителна реч в парламента! Ние не само ще гласуваме за невинната девственица Цецо, за президент, но и ще го спонсорираме с още 5-6 луксозни апартаментчета на нулева цена. Като за наш човек! Някои от апартаментите ще бъдат закупени от него, на хартия, преди той даже да се е родил.
177
1
 
11
 
! Отговори
123 преди 13 години
..."подкрепиха вътрешния министър Цветан Цветанов в желанието му да сложи точка по темата с имотното му състояние." Ми то и аз много неща искам, но за мен има закони, а на някои хора желанията им са над законите в тая държава!