Решено: Парламентът няма да разследва имотите на Цветанов

Командира демонстрира съчувствие към вицето
Обновена: 4 ное 2010 11:57 | 4 ное 2010 11:19,
249
Решено: Парламентът няма да разследва имотите на Цветанов
Снимка: БГНЕС

105 депутати от ГЕРБ, „Атака” и „Синята коалиция” подкрепиха вътрешния министър Цветан Цветанов в желанието му да сложи точка по темата с имотното му състояние.

Като за последно спорът по този въпрос продължи час и половина.

Лидерът на ДСБ Иван Костов направи аналогия между атаката срещу Цветанов и тази срещу него самия, затова призова Народното събрание да не подкрепи създаването на комисията.

"9 години съм рязан със същия този скалпел, без никакви факти", оплака се Командира и допълни, че го правили хора, които не заслужават доверие.

Освен това Иван Костов изрази притеснение от това как ще приемат българите и светът създаването на такава комисия.

"Отвън ще кажат – тези се събраха и искат да му видят сметката, искат да го спрат. Ще си го кажат не само тук, а и в чужбина. В България корупцията на политическо ниво е стигнала толкова далече, че единственият, който влезе в битка срещу корупцията и организираната престъпност, му скроиха интригата”.

С тези думи Костов застана зад гърба на Цветанов, но все пак подчерта, че фактите трябва да се проверят.

"Вие бяхте апологет на комисията за Станишев. Защо тогава не казахте: "Има институции", обърна се към Иван Костов червеният депутат Михаил Миков.

Още по темата

"Рано или късно, когато вие не сте на власт, този казус ще бъде в съда и тогава ще има справедливост”, закани се Антон Кутев от БСП.

"Аз на тия ваши закани съм се наслушал. 20 години едно и също нещо – скърцане със зъби, заплахи, лъжи”, отвърна Иван Костов и изрази притеснение за живота на Цветан Цветанов.

"Прочетох, че ако не спечели тази тежка битка, може и да го застрелят. Впрочем един ваш министър-председател го застреляха тия същите”, обърна се към левите Костов.

Независимият Яне Янев днес представи нова сметка за имотното състояние на Цветан Цветанов. Той изчисли, че вицепремиерът не е успял да докаже 932 000 лева.

Другият спор, около който се оформи атаката срещу шефа на МВР, е коя банка му е дала 30-годишен кредит, който той да изплаща до дълбоки старини – на 76 години.

Тук се включи и Антон Кутев, който попита депутатите дали в залата има човек с 30-годишен кредит. След като видя, че няколко народни представители вдигат ръка, Кутев уточни, че това може да се случи само с подпис на някого от ръководството на банката.

Парламентарната комисия можела да провери кой шеф на банка се е подписал срещу такъв кредит.

Кутев атакува по още няколко фронта. Той разви съмнението на Румен Петков за конфликт на интереси и корупция при Цветанов в качеството му на зам-кмет на София. Фирма BVT получила обществени поръчки за почти 20 милиона лева по това време.

Народният представител зададе публично и "личен въпрос” към вътрешния министър – колко пъти се е чувал по телефона със Сумиста.

От ГЕРБ и Атака веднага направиха връзка между изказванията на Яне Янев и депутатите от БСП.

"Този целият цирк сега се вижда откъде е продиктуван. От хората, които създадоха РЗС и ги ползват като марионетки”, каза Красимир Велчев от ГЕРБ.

"Господин Овчаров, който направи забележка за РЗС преди време, очевидно не е прав, инвестирано е добре”, включи се и Павел Шопов от „Атака”.

Независимият депутат от РЗС Емил Василев взе думата, за да упрекне Цецка Цачева, че е допуснала от трибуната на парламента да се изричат "мръснишки, гадни лъжи”.

Той увери, че е участвал в създаването на РЗС и щял да остане в тази партия докрай, за разлика от депутатите от ГЕРБ, които били подредени на принципа "комунист-ченге, комунист-ченге".

Красимир Велчев обаче предупреди, че съвсем скоро щели да бъдат изобличени политиците, които са част от Октопода.

Именно за това не трябвало да се създава комисия, която да попречи на Цветан Цветанов да се бори с организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
2
 
16
 
! Отговори
политически мотивира преди 13 години
С гласуването си в подкрепа на Цецо Апартаменто, т.н. "герб", а,така и Синята коалиция само легитимираха политически мотивираното насилие на пожарникаря срещу нацията!
175
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
174типичния герберастне правиш разлика между кредитор и кредитополучателтой и тиквата и цуцко са същите....
174
0
 
9
 
! Отговори
zg преди 13 години
Някой да си е помислил друго? Ще има обяснения единствено за това какви хора задават въпросите и колко са престъпни. Имаше изказване и че няма повече да обяснява на организираната престъпност. Аз не се причислявам към нея, но очевидно никой няма да даде смислени отговори на такива като мен. От такъв като мен се очаква да ръкопляскам на МВР пикчърс и да викам с все гърло "Мачкай ги". Кои? Защо? Няма значение...
173
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аре де, гербераститене ми говорете лозунги, ами ОБЯСНЕТЕкак така цуцко е ПЛАТИЛ ПРЕЗ 2007 АПАРТАМЕНТ С ПАРИ, изкарани през 2009само това ми обяснете, приказките за октоподи и останалото бокогъзолизане го оставете настрана
172
2
 
21
 
! Отговори
Умньо преди 13 години
Гепиме на Едро от Република България (ГЕРБ).
171
13
 
3
 
! Отговори
кредитор преди 13 години
Абе, *** и аз съм теглил кредит,който трябва да изплащам 30 г. какви са тез манипулации,щом си некадърен и за 50 г. неможеш да спестиш пари,а ги харчиш за щяло и нещяло естествено е че ще си беден цял живот..аман от провокатори и промити мозъци..трепете се гадове необразовани и нека Я.Янев един ден като ви е толкоз мил да ви го намушка там където ни най-малкото очаквате-казах!
170
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
to4no takiva xora i trqbva na balgari a kato cvetan
169
0
 
10
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
След случая със Лъчо Мозъка прогнозирах, че той не е единственият подобен в ГЕРБ.
168
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
cvetan trqbva da stane prezident
167
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕВАЛА НА ЦВЕТАНОВ !
166
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
cvetane ti si mnogo vaspitan i ymen 4ovek
165
2
 
12
 
! Отговори
цвъ. преди 13 години
Карина, ти подкрепяше ли импийчмъната на президента и ако да, можеш ли да ми припомниш мотивите, защото явно са били много важни, за да се занимава парламента един месец с това?:)Сега имаме конкретни документи, които уличават цвъ. в злоупотреби, а той така и не дава задоволителни отговориДа не говорим за въпросите на президента, които са много прости, но биха хвърлили огромна светлина върху прехваления октопод:)
164
7
 
4
 
! Отговори
200 000 долара преди 13 години
РЗС иска спецкомисия да рови по казуса "Цветанов". Предлагам за членове на комисията: Яне Янев, Алексей Петров, невинният Доган, невинните братя Галеви, невинните Маргини и Иван Костов с любезната подкрепа от 200 000 долара, дадени от сърце от Майкъл Чорни.
163
2
 
14
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Сега пък президент щял да става!!!Тоя се оказа много по-нагъл и много по-*** от Румиту Йелева.Все си мислех, че тя е герберонския връх на тъпотията, наглотията и простотията, но отдавна имаме нов водач в класацията.Сам тоя няма да си тръгне ще му е нужна силна подкрепа под формата на як шут.
162
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ne se predavai cvetane
161
1
 
14
 
! Отговори
хоп преди 13 години
Не вярвам, Свети Бойко пак ще подкрепи "сина" си
160
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ееейй тъпо нещо е комунистът!!! Не разбраха, че ефектът от черния PR е с обратен ефект. Забравиха бързо за клиповете със секирите и Костов, ама хак да им е!
159
3
 
9
 
! Отговори
Кой защитава ? преди 13 години
Кой защитава организираната престъпност в парламента? Кой защитава Цецоктопода? Т.н. герб и т.н. а,така!
158
1
 
7
 
! Отговори
Честито! преди 13 години
Поздравяваме г-н Цветанов с песента How Sweet to Be an *** от Neil Innes! Честито!
157
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Slava bogu che ot vas komentirashtite nishto ne zavisi v taq dyrjava che si ibalo maikata ...selqnduri