Червените скочиха яростно срещу данък "колиба"

БСП не харесват и Изборния кодекс
Обновена: 25 ное 2010 17:01 | 25 ное 2010 16:55,
169
Червените скочиха яростно срещу данък "колиба"
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ се отказаха от данък „лукс“, но въвеждат данък „колиба“, възмути се лидерът на БСП Сергей Станишев.

Във вторник депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, според които ще се облагат имотите с данъчна оценка под 1680 лева. 

„Този данък не дава никакъв сериозен фискален ефект, но натоварва най-бедните“, категоричен беше Станишев.

Според социалистите облагането на имотите с ниска данъчна оценка само ще изнерви хората. Разходите за администрацията ще нараснат, посочи още Станишев.

В повечето случаи става въпрос за запустели селски имоти, чиито наследници живеят в големите градове. Това ще доведе до разправии и за хората, и за администрацията, смятат от БСП.

Още по темата

„Разходите на гражданите ще са много по-големи, отколкото приходите за фиска“, изтъкна и червеният депутат Михаил Миков.

Във Видинска област например имало около 12 хиляди такива имота. От БСП припомниха, че през 2009 г. не са се облагали недвижимите имоти с данъчна оценка до 2520 лева.

От левицата стартират подписка срещу облагането на имоти с ниска данъчна оценка, както и срещу промените в Изборния кодекс, с които се ограничава прекият избор на районни кметове и на кметове на села с до 500 жители.

Измененията вече минаха на първо четене в парламента. Според червените измененията ощетяват до голяма степен правото на българските граждани свободно да избират своите кметове.

Депутатите от Коалиция за България ще внесат и предложения за разширяването на правомощията на районните и селските кметове.

Червените не пропуснаха да подхванат за пореден път и Симеон Дянков заради интервюто му пред CNN. В него финансовият министър заяви, че след ирландската криза е време да се насочи вниманието към Португалия и Испания и да се започне подготовка за спасителен план.

„Заедно с Цветанов това лице ще носи пряка отговорност за отлагането на членството ни в Шенген“, подчерта Станишев.

„Каква подкрепа ще иска той и българското правителството от Испания и Португалия за членството в Шенген, след като раздава такива оценки и квалификации, с кой акъл се питам“, почуди се соцлидерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: данъкСтанишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
3
 
! Отговори
Нашенец преди 13 години
Какво му е на Андрешко лошото, че да го заклеймяваме. Това, че не ще да плаща на крадливи бирници и държавни *** ... може би.
131
4
 
20
 
! Отговори
луд съм вече преди 13 години
Недейте да спекулирате с данните, тъй като от 2005-2010 год. ежегодно плащам данък за имот с данъчна оценка 2000 лв. през 2009 год. На всичкото отгоре, тъй като това е парцел в регулация, който не е застроен, плащам и такса смет. Така че Сергей Дмитриевич, ако членовете на вашата партия не сте плащали за огромните си имоти, повечето от които дори и не сте декларилали, не така стои въпроса за обикновения данъкоплатец, на чийто гръб живеете...
130
11
 
20
 
! Отговори
100 преди 13 години
Станишка, какъв акъл търсиш у Дянков.Та той беше изпратен в Грузия, за да я съсипе и сега снимката му стои по аерогари и граници с изричната заповед, това лице да не се допуска в страната.Със същата цел е изпратен и в България!Слушай му само фукните и глупостите и брой, колко пъти вече излизаме от кризата ...
129
8
 
17
 
! Отговори
АНДРЕШКО преди 13 години
Както каза Премиера - никъде по света не обичат Андрешко.Превод - Богатите мразят бедните.Особено бедните с колиби,защо да имат колиби като можем да им ги вземем и да станат крепостни селяни.Нямало работа - глупости.Работа има колкото искаш елате ми в имението,ще косите тревата,ще чистите тоалетната,ще извеждате кучето.
128
13
 
13
 
! Отговори
до 136 преди 13 години
Ако всички излезем да гласуваме няма да има нито ГЕРБ нито ДПС.
127
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като не искаш да плащаш данък за запустелия си имот, продавай го и някой друг ще му плаща данъка. Ако не - изкарай пари от него и му плати данъка. Къв ти е проблема?
126
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Vse tezi sladki snimki na SerGeicho..blagodarim redaktori!!
125
4
 
17
 
! Отговори
до 130 преди 13 години
Бойко няма намерение да ходи на избори по честен начин.Не случайно последните закони,дето ги гласуваха бяха промяна на изборния кодекс и гласуване по интернет,защото данните се фалшифицират лесно.Сещаш ли се какво ще стане на изборите ?Герб отново ще съберат 60% и Тиквата ще бъде преизбран,напук на социологическите проучвания.
124
1
 
9
 
! Отговори
kireza преди 13 години
В политическата икономия има две тенденции за налогооблагането - на бедните слоеве и другата - на богатите.Дянков е избрал първото,но то води до революционализиране на народа,което сега виждаме във Франция,Гърция и в др.държави.Дянков разчита на робската ни психика и реакциите ни показват че преценката му е вярна,за съжаление...
123
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Останаха ли още хора, които да вярват в партия ГЕРБ?! ЕДВА ЛИ!
122
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Данък тиква, кога ще въведете?!!!
121
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Катафалката теглич няма. Всички умираме, нищо не взимаме с нас. Ама ако има горе, тогава да му мислите. СЪСИПАХТЕ НАРОДА. Сега гледах за Лидл- Това е човешка трагедия.
120
2
 
4
 
! Отговори
Qni преди 13 години
neznam dali na sledvashtite izbori shte suberete i 4% :)boko bqgai pri carq da si pravite kompaniq
119
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тиква стройте ли хотелчето с Доган, сторйте народни изедници мръсни! Да ви се връща с лихвите!
118
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков да си отвори учебника по икономика,в света няма модел,по който някой да е излязъл от криза с вдигане на данъци,особено върху бедните..
117
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ ЕНИЧЕРСКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ НА ВЛАСТ!!! БОЙКО ТИКВАТА, ЦЕЦО ШЕСТАКА И ДЯНКОВ ПИГМЕЯ В ЗАТВОРА!!!
116
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ скоро ще бъде извън политиката,амин!Надявам се,че Тиквата осъзнава в какво безпомощно състояние е неговата насрана измислена партийка,която не може да събере 1 лев данък от богатите и не може да осъди крадците.
115
1
 
12
 
! Отговори
а такса гъз ше имали преди 13 години
ФИДОСОВА няма ли да внесе законопроект за данък ***?Този голям диференциал кой знае какви ги снася и сигурно ще трябва да и удържат цялата заплата .........:D:D:D:D:DВреме е и *** у парламенто да обложат с такса червен-***!
114
3
 
18
 
! Отговори
Великия ибрикчия преди 13 години
Боко Тиквата създава само хаос и мизерия!Хубаво е ,че скоро ще последва съдбата на Симо Мадридски.
113
0
 
12
 
! Отговори
слънце преди 13 години
Аз по принцип съм против данък сграда, но никой не ме пита ----- А още по-против съм той да се начислява върху оценката на имота, но и за това никой не ме пита ----- Няма да ми е чудно, ако скоро решат данъка да бъде върху ПАЗАРНАТА оценка на имота ---- Ще го направят като едното нищо - те така и така *забравят* да попълват имотни декларации, пропускат плащането на данъци, ние не можем да ги контролираме, така че не виждам какво може да им попречи