Червените скочиха яростно срещу данък "колиба"

БСП не харесват и Изборния кодекс
Обновена: 25 ное 2010 17:01 | 25 ное 2010 16:55,
169
Червените скочиха яростно срещу данък "колиба"
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ се отказаха от данък „лукс“, но въвеждат данък „колиба“, възмути се лидерът на БСП Сергей Станишев.

Във вторник депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, според които ще се облагат имотите с данъчна оценка под 1680 лева. 

„Този данък не дава никакъв сериозен фискален ефект, но натоварва най-бедните“, категоричен беше Станишев.

Според социалистите облагането на имотите с ниска данъчна оценка само ще изнерви хората. Разходите за администрацията ще нараснат, посочи още Станишев.

В повечето случаи става въпрос за запустели селски имоти, чиито наследници живеят в големите градове. Това ще доведе до разправии и за хората, и за администрацията, смятат от БСП.

Още по темата

„Разходите на гражданите ще са много по-големи, отколкото приходите за фиска“, изтъкна и червеният депутат Михаил Миков.

Във Видинска област например имало около 12 хиляди такива имота. От БСП припомниха, че през 2009 г. не са се облагали недвижимите имоти с данъчна оценка до 2520 лева.

От левицата стартират подписка срещу облагането на имоти с ниска данъчна оценка, както и срещу промените в Изборния кодекс, с които се ограничава прекият избор на районни кметове и на кметове на села с до 500 жители.

Измененията вече минаха на първо четене в парламента. Според червените измененията ощетяват до голяма степен правото на българските граждани свободно да избират своите кметове.

Депутатите от Коалиция за България ще внесат и предложения за разширяването на правомощията на районните и селските кметове.

Червените не пропуснаха да подхванат за пореден път и Симеон Дянков заради интервюто му пред CNN. В него финансовият министър заяви, че след ирландската криза е време да се насочи вниманието към Португалия и Испания и да се започне подготовка за спасителен план.

„Заедно с Цветанов това лице ще носи пряка отговорност за отлагането на членството ни в Шенген“, подчерта Станишев.

„Каква подкрепа ще иска той и българското правителството от Испания и Португалия за членството в Шенген, след като раздава такива оценки и квалификации, с кой акъл се питам“, почуди се соцлидерът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: данъкСтанишев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
6
 
13
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Съселът е прав за тоя данък. Безумие е да не въвеждат данък "лукс" но да въвеждат данък "мизерия". Но Съселът тия не ги дрънка щот` е социялист и му пука за бедните хора, детощестанат още по-бедни. Дрънка ги, щото искат да сложат данък на твърдия му ***-червен електорат, който предимно обитава колиби, коптори, катуни и т.н.
111
6
 
13
 
! Отговори
Дрът Комсомолець преди 13 години
От това,че Бат Бойко сега изглежда лош, Сергей не бива да се заблуждава ,че е по-добър!
110
4
 
9
 
! Отговори
kireza преди 13 години
Пигмеят финансов данък въвежда за колиби,парички за кражби още да посъбере някак,но хак ни е като си мълчим като немите риби,и ни го натикват,по бандитската кама сутра,всякак......Овцееееееееееееееееееее сме си.......
109
1
 
7
 
! Отговори
JMK преди 13 години
IMA I NQKOI TUK DA NAPI6E DALI E PO DOBRE SEGA ILI OT PREDI 1 GOD,PREDNOTO PRAVITESTVO NI6TO NE E PRAVILO NO PONE OTSTAVQ6E NARODA DA SE OPRAVQ NQKAK SI SAM A TOVA MU E ... A MAIKATA
108
1
 
9
 
! Отговори
xxx преди 13 години
VSEKI DEN ГЕРБ POKAZVAT KOLKO ISKAT DA SMAJAT BEDNITE HORA.
107
0
 
0
 
! Отговори
до аз-59 преди 13 години
Не бива да се плашим от реалността. Споделям мисленето ви, просто искам да бъдем единни като общество.
106
0
 
3
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Стой си вкъщи, стига да има кой да те храни и да ти плаща сметките.
105
2
 
7
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
Защо някои все още виждат разлика между БКП-БСП -и ГЕРБ и Атаката ?? Тези левичарски комуно - продукти ??Каква е идеологията им ?? Почитат ли Тошо ? Руски агенти ли са ??Популисти ли са ?? Имат ли Ентелектуален капацитет ? Селски тарикати ли са ?? Какъв бюджет правят ?? Обичат ли полицейщината ?? Корумпирани ли са ?? Неясно забогатели ли са ?? "Идейна ли е борбата , която водят или просто е - ЛИЧНА ?? Фуражки , ченгета и полицайчета ли са ФАКТОРИТЕ в тези партии ?? Заблуждават ли , като всеки 'нов " комунист , че са ДРУГИ ?? Евро атлантици ??КОЕ Е ДЯСНО-ЦЕНТРИСТКОТО в ТЕЗИ ПАРТИИ ????..))))))))
104
1
 
7
 
! Отговори
яя преди 13 години
много сте отворени всички тук.какво хубаво видяхте от управлението на бб и цц?на бедняка да му свалят и това,което нчма на гърба а богатите да стават по богати.гласувайте пак за тази ***!!
103
0
 
0
 
! Отговори
аз-59 преди 13 години
И Вие сте прав, аз го казах същото - никой не бива да очаква някой друг да му реши проблемите - това мислене е наследство от предишния начин на живот, който сме имали. И пак обаче казвам - това не бива да ни кара да се самообиждаме, а именно онези, които се имат за всезнаещи, обиждат останалите. Това не е ли самоизяждане.
102
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 13 години
Да, чувал съм. Само, че защо мислиш, че тези кредитни милионери са 1:1 хората, които ни управляваха преди 89-та или пък сега...?А ти чувал ли си, че цялата криза с банките и хляба беше подготявяна и режисирана отвън?
101
0
 
4
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Ако седна да поанализирам,ако взема да се замисля ще вземе да ме боли главата,хладилника ще бъде празен, а жената и децата на студено.Няма да мислиш много,защото ще се уплашиш от реалността.Ситуацията не е трагично-смешна, а драматична.
100
1
 
8
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 13 години
Хайде стига с тези глупости, че едно време сме се престрували, че работим. Майка ми се побъркваше от бачкане - имаше норми, които непрекъснато растяха и е носила елементи да работи и в къщи.Като ти дава сега някой мазник заплата 300-400 лв. как ще си изхраниш децата при сегашния стандарт?
99
0
 
5
 
! Отговори
аз 59 преди 13 години
Прав сте, на същото мнение съм. Само трябва малко повече да поанализирате. Вижте какви обяви се публикуват. Търсят се ... хигиенистки с опит - аз лично не разбирам за какъв опит се говори, а Вие? Трагично-смешно. Разбира се, все още има алтернатива - болногледачи се търсят в Европа.
98
2
 
3
 
! Отговори
Факти преди 13 години
Чувал ли си за кредитните милионери?! Не законите - определени хора докарафа банките до фалит тогава.
97
0
 
9
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Ти ако чакаш от бюро по труда да хванеш работа, може да мине кризата и пак да нети предложат.Хващай се здраво, няма срамна работа, ако трябва в чистотата отивай ,важното е да оцелее семейството ти.НЯМА СРАМНА РАБОТА!!!
96
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 98По скоро обратното,българина си мисли колко е умен и велик,разбиращ от всичко.Как комунизма,световната конспирация,слънчевите протуберанси и не знам още какво си са ни виновни.Ние не можем да поемем отговорноста на избора си 20 години и да се опитаме да го променим,когато виждаме че нищо не се променя.Вярваме в месианството,партийно или личностно и мислим,че този който изберем ще бъде добрия пастир,защото сме гласували за него.Да ама не ситемата тук не работи така.
95
1
 
4
 
! Отговори
аз- 59 преди 13 години
Идете в което и да е бюро по труда и тогава говорете.
94
0
 
0
 
! Отговори
Аз--59 преди 13 години
Да, тук и аз ви подкрепям. Нека мерките да вървят паралелно, за да има баланс и да се види, че законът не подминава никого.
93
6
 
7
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Бачкане, бачкане му е майката.Запрятайте ръкави и хващайте първата работа ,която ви падне.Стига сте хленчили, няма пари ,няма живот,няма бъдеще ами си стягайте разглезените дупенца, защото отмина времето когато всички се преструваха че работят и накрая на месеца колкото и да мързелува човек взима пари!!!Стига сте блеели след комунистите като някакви малки агънца чакащи да им теглят ножа!!!