Найденов за Калина: Крадецът вика "дръжте крадеца"!

Илиева побърквала и ДАНС, и прокуратурата със сигнали
Обновена: 2 дек 2010 14:55 | 2 дек 2010 14:52,
288
Найденов за Калина: Крадецът вика "дръжте крадеца"!
Снимка: БГНЕС

Бившата шефка на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева е „засипвала” със сигнали Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, МВР, прокуратурата и ДАНС, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. 

Илиева била изпратила над 400 електронни съобщения.

„Всеки сигнал, подаден от такава позиция, ще бъде разследван. Един Бог знае какво е искала и какво е правила Калина Илиева”, добави Найденов.

Според него случаят с бившата шефка на фонд „Земеделие“ прилича на поговорката "Крадецът вика: "Дръжте крадеца".

„Защото тя е писала сигнали срещу български бенефициенти, производители към ОЛАФ, а в същото време самата е лъгала. Започвам вече да си обяснявам някои неща за себе си”, каза още министърът, цитиран от "Фокус", и допълни: „Тя беше побъркала и ДАНС, и прокуратурата”.

Найденов отново заяви, че никой не е смятал, че дипломата на Калина Илиева е фалшива.

Той посочи още, че бившата директорка на фонда е кандидатствала с документ, носещ лично подписа на бившия образователен министър Даниел Вълчев.

„Нима смятате, че министър или заместник-министър ще разследва дипломата на човек, който е представил документ, легализиран и подписан от друг министър, коментира в отговор на въпрос Найденов.

Още по темата

Единственото съмнение, което той лично е имал за дипломата на Илиева, е било дали тя отговаря на образователно-квалификационната степен "магистър", или е за "бакалавър".

След проверка включително и от посланика в Берлин се е оказало, че издаденият документ от висшето техническо училище отговаря на магистърска степен, посочи министър Найденов.

На 30 ноември обаче Висшият институт по техника и икономика в Берлин изпрати официален отговор до българските институции, че дипломата на Илиева е фалшива. Със случая се зае германската прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Швейк, не задавай отговори....
280
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe stiga ste piuli Mata Hari Kalika Ilieva!**ali vi maikata s tpoia TiMUR, a ne kakto Tikvata kazva 4e mu biala spodelila 4e i raste w utrobata tUmur.Ministyryt fr4i na pyrva gluha do NG ste imame now TEZESARKI komander!
279
2
 
6
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 13 години
Тая страшна Калина ... малииии... Найденов Ирандкото месо и Боко Тиквеника побъркани от едно девойче макр и просот кат *** (за справка физионимията й е достатъчна, фалшивата диплома доп. доказтелство, иначе щеше да има истинска)...
278
1
 
5
 
! Отговори
Юрист преди 13 години
ИСКАМ ОФИЦИАЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ ОТ ПРОКУРАТУРАТА ЗА ДИПЛОМАТА ЗА ВИСШЕ ЮРИДИЧЕСКО ОБРАЗОВАНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ - ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ.Нали той сам се похвали преди около месец във връзка с направените от него анализи в правно отношение на законодателството на Европа и взетите за това комисионни за да си купи жилищата.не знам за 2 години да дават юридическо образование. Юристи и лекари учат само редовно и пълен курс на обучение.
277
0
 
10
 
! Отговори
мая преди 13 години
А защо не се разследва и комисията, одобрила Калина за поста? Нито образованието /фалшивото/, нито трудовият й стаж отговарят на изиксванията за заемане на такъв пост, нали? Защо тя е одобрената, след като е имало и други кандидати?Много въпроси, ама сами ще си отговаряме тук... А Калинка ще си взима майчинството, изчислено на базата на шефската заплата..
276
0
 
9
 
! Отговори
ранобудна преди 13 години
тук не е нормална ,нито цивилизована страна!!!не чакай нищо.
275
1
 
10
 
! Отговори
другомислещ преди 13 години
Много издънки.Някой трябва да си ходи !!! В нормалните ,цивилизовани страни е така.
274
1
 
12
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
Това просто е едно ненормално, шизофренично и нуждаещо се от лечение момиче, което си личи и по муцуната му. Това е един болен човек, и жалко за премиера, че я назначи на този пост. За благодарност към баща и, разбира се. Природата е безпощадна, но някой трябва и добре да си отваря очите...Премиера с право искаше да се обкръжи с експерти, за да замаже собствената си липса на ценз. Уви! Явно и за това се иска акъл, да се обградиш с по-умни от тебе хора!
273
0
 
9
 
! Отговори
Христо преди 13 години
Не знам какво скачате срещу министъра, като всяка чужда диплома има АПОСТИЛ, който се издава от страната в която студента е завършил. Ако някой от вас е минавал по пътя на легализиране на една чужда диплома ще знае за какво иде реч и ще е на ясно, че има нещо гнило и в Германия.В България се проверява истинността на АПОСТИЛА, а дипломата се проверява в държавата издателка на АПОСТИЛа.
272
0
 
14
 
! Отговори
5432 преди 13 години
А дали е така, Калина да каже! Че то кьораво и кьопаво с нея се оправдава! Не че е невинна, но чак пък толкова, избрали са я за параван и сега какво?... Всеки друг е виновен, но не и тези, които за я избрали, защото те са излъгани, а не са си направили труда да проверят, но може ли някой от ГЕРБ някога да е виновен - НЕ може, виновна е тройната коалиция, президентът, некачествения материал,трактора, и т.н.
271
1
 
15
 
! Отговори
Лео преди 13 години
Това просто е едно ненормално, шизофренично и нуждаещо се от лечение момиче, което си личи и по муцуната му. Това е един болен човек, и жалко за премиера, че я назначи на този пост. За благодарност към баща и, разбира се. Природата е безпощадна, но някой трябва и добре да си отваря очите...
270
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
i dargavata ni e falshiva!
269
0
 
26
 
! Отговори
DeDe преди 13 години
Със случая се зае германската прокуратура.--------------------------------------------------------------А българската прокуратура какво чака ??? .....Подкупи ли ?????
268
4
 
12
 
! Отговори
11 преди 13 години
Тази повтаря геройството на баба Илийца, но в днешно веме! Герой е тази каринка Илиева, нали е чедо на поженкар, баща й да не мислите, че не е червен щом е началник на софийската пожарна, ама сега го раздават от Герб. Абе такива бол в тази партия и това им е грешката, че не наказаха хората на Доган, БСП и НДСВ, а ги приютиха и им запазиха постовете. Тук Костов е прав няма реформа със стари муцуни.
267
3
 
19
 
! Отговори
еваллла преди 13 години
Евааллла Калинке, ти им разказа партийните назначения, където са навсякъде в страната, защото почнаха да копират дедовците си от партията-майка БСП и отрочетата й ДПС, НДСВ та до Герб. Така е в Бг, назначават човек на някой без да се интересуват какво може и т.н. В последствие виждат че този техен кадър е един *** *** и с фолш диплома иначе германска
266
1
 
13
 
! Отговори
ехооо преди 13 години
Ами тази Илийца побърка всички в държавата и ги сложи в малкия си вътрешен джоб, от където в последствие се пръкна вместо тумор плод на великата държавна конспирация на съвременна България.
265
2
 
26
 
! Отговори
НЕ преди 13 години
Не ти прилича Найденов да се правиш на "новороден"-не си чул,не си видял и нищо не знаеш.....Айде бе!!!
264
0
 
4
 
! Отговори
калинчо преди 13 години
Абе оставете "калинчовците" на мира те сами ще си се самоизтребят. . . .
263
3
 
17
 
! Отговори
Точно преди 13 години
Типично по ГЕРБЕРСКИ.
262
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Този господин ще престане ли да се прави, ни лук ял ни лук мирисал?Още малко нямат нищо общо с измамницата. Пак им е наследство от предишното управление. То бива наглост, ама всичко си има граници!