Найденов за Калина: Крадецът вика "дръжте крадеца"!

Илиева побърквала и ДАНС, и прокуратурата със сигнали
Обновена: 2 дек 2010 14:55 | 2 дек 2010 14:52,
288
Найденов за Калина: Крадецът вика "дръжте крадеца"!
Снимка: БГНЕС

Бившата шефка на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева е „засипвала” със сигнали Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, МВР, прокуратурата и ДАНС, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. 

Илиева била изпратила над 400 електронни съобщения.

„Всеки сигнал, подаден от такава позиция, ще бъде разследван. Един Бог знае какво е искала и какво е правила Калина Илиева”, добави Найденов.

Според него случаят с бившата шефка на фонд „Земеделие“ прилича на поговорката "Крадецът вика: "Дръжте крадеца".

„Защото тя е писала сигнали срещу български бенефициенти, производители към ОЛАФ, а в същото време самата е лъгала. Започвам вече да си обяснявам някои неща за себе си”, каза още министърът, цитиран от "Фокус", и допълни: „Тя беше побъркала и ДАНС, и прокуратурата”.

Найденов отново заяви, че никой не е смятал, че дипломата на Калина Илиева е фалшива.

Той посочи още, че бившата директорка на фонда е кандидатствала с документ, носещ лично подписа на бившия образователен министър Даниел Вълчев.

„Нима смятате, че министър или заместник-министър ще разследва дипломата на човек, който е представил документ, легализиран и подписан от друг министър, коментира в отговор на въпрос Найденов.

Още по темата

Единственото съмнение, което той лично е имал за дипломата на Илиева, е било дали тя отговаря на образователно-квалификационната степен "магистър", или е за "бакалавър".

След проверка включително и от посланика в Берлин се е оказало, че издаденият документ от висшето техническо училище отговаря на магистърска степен, посочи министър Найденов.

На 30 ноември обаче Висшият институт по техника и икономика в Берлин изпрати официален отговор до българските институции, че дипломата на Илиева е фалшива. Със случая се зае германската прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
0
 
18
 
! Отговори
Всезнайко преди 13 години
Чета обясненията на м-р Найденов по повод фалшивата диплома и се чудя да се смея ли или да плача.Излиза, че едно необразовано младо момиче, без особен житейски опит и трудов стаж, може да разиграва един куп хора безнаказано. Както и да лъже по последния ден на бременността си, че има тумор.Като бяхме малки в такива случаи казвахме Я погледни, плува ли в окото ми корабче?.Няма как някой да излъже толкова много хора, ако не е подпомогнат от подходящите хора. И няма как един що-годе грамотен човек да се хване на толкова много лъжи. Очевидно девойчето е преборило 840 кандидати, когато е кандидатствало за младши експерт, просто защото е имало необходимите връзки.Няма как да се крие бременност до последния ден преди раждането. Просто тялото на жената се изменя достатъчно за да остане подобно нещо незабелязано. Ако Найденов и никой от хората, с които Калина Илиева не е забелязал нищо, то това говори само, че или са слепи, или са .......Няма как да не сте знаели г-н Найденов.Просто сте се надявали нещата някак да се замажат. Аз лично мисля, че отдавна са разбрали за фалшивата диплома и затова тихомълком я махнаха от директорското място, като бременността й е само оправдание. Пак с надеждата, че нещата няма да се разчуят.С две думи, или Найденов ни мисли за ***, или той самият е такъв.П.П. Сега се сетих още нещо. Какви болнични е представила Калина Илиева, когато е отсъствала? Ако в болничния е пишело, че е бременна, министърът лъже. Ако в болничния не е пишело за бременността, ще има ли подведен под отговорност някой за издаване на документ с невярно съдържание?
220
1
 
12
 
! Отговори
Нямам думи преди 13 години
Ама моля ви се?!?! Как така?!?! министърът каза, че момичето знаело 2 езика ?!?!?! И затова я били взели! НАГЛЕЦ ! Аз съм безработен и когато отидох в бюрото по труда и има казах, че знам перфектно френски, английски, руски и китайски, просто ме изгледаха и ми казаха "Тъкиъ ни търсим тукъ" ... НЯМАМ ДУМИ
219
1
 
8
 
! Отговори
Родител преди 13 години
Отвратителното е, че способните образовани млади хора с ДЕЙСТВИТЕЛНИ европейски дипломи "слугуват' на ИЗВРАТЕНИТЕ некадърници в Републиката!Госпожата-измамница, ако наистина беше немски възпитаник, НЕ БИ СИ ПОЗВОЛИЛА подобно престъпно деяние, защото хората завършили в Германия са с друго мислене и манталитет! Правилата в Европа са НАИСТИНА други! Но всъшност, за да контролираш процесите на образованост, професионализъм и лоялност, трябва ти самия да си добре образован, лоялен и добър професионалист! За съжаление в настоящия кабинет (во...... още още главе с премиера) се открояват ЯРКИ ПАРАШУТИСТИ и виртуални професионалисти! Можем спокойно да призовем: БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
218
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защооо не й разкриха фалшивата диплома докато камуняките бяха на власт? Въпросната дама е назначена във фонда от Тадаръков, който после я препоръчва на Найденов! Къде е изработена дипломата? От кого,кога? Пробутаха я камуняките, после и те си я разкриха. Поредната бомба,която заложиха на Борисов! До изборите ще има поне още 10.
217
0
 
3
 
! Отговори
??? преди 13 години
Нима смятате, че министър или заместник-министър ще разследва дипломата на човек, който е представил документ, легализиран и подписан от друг министър", коментира в отговор на въпрос Найденов.Не мога да си представя обратното - сега действащ министър да разследва друг сега действащ министър. А вие?
216
3
 
4
 
! Отговори
Alex преди 13 години
Калина Илиева е наследство от предишното правителство и е типичен негов представител/от ДПС странно мълчат/.Какъв вой би се надигнал от БСП и ДПС,ако Премиерът я бе освободил -метли,прения в Парламента,декларации,писма до Брюксел,телевизионни изяви...Така е по-добре,те сами си капят.
215
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ти си явно от тия дето насила се самозаблуждават..... Хе-хе-хе.... и каква ще е ползата от една такава издънка ?! Щ о не се замислиш ?! И за кой най вече ?! Мислете малко бе ! Зомбита ....
214
0
 
13
 
! Отговори
данъкоплатец () преди 13 години
Спирам да плащам всякакъв вид и подвид данъци.Не желая с моите пари да хрантутя разни наглеци като тая "велика специалистка", не желая да хрантутя милиционерите скрити в храстите които по численост са едва ли не колкото населението,не желая да хрантутя неккадърниците в БНТ с техните турски новини,гадната многочислена администрация в НОИ в ЗДРАВНА КАСА в общините изпокрили се като мишоци и треперят да не изпуснат кокала.Не желая да хрантутя мазните депутати които не намериха начин да се намалят поне наполовина/и пак ще... още бъдат много/.В скоро време ще спра да плащам и на мошениците от топлофикация,софииска вода и ЧЕЗ.Уважаеми съграждани,ако ви стиска последваите примера ми.Трябва по някакъв начин да стреснем тия лентяи мошеници и некадърници които вече 20 години живеят нагло и нахално на наш гръб.
213
1
 
13
 
! Отговори
бивш служител преди 13 години
Отвратен съм от случая с Калина Илиева. Тази госпожа може би беше най-*** същество работило някога във фонда. Как можаха да я назчначат, отвратен съм от Бойко и партията му.
212
1
 
7
 
! Отговори
радикал преди 13 години
Абе Рашидов да закрива вече и държавата! И да ни зачислят я към Раша, я към Търки -дреме ми! *** срама, *** цирка - *** до смешника!
211
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 13 години
Абе не виждаш ли ,че тази не е нормална.
210
6
 
4
 
! Отговори
Преход преди 13 години
Аз подозирам, че е била подставено лице и че някой я е заставил по някакъв начин да постъпи така. Едва ли това е неин сценарий. Не мога да си представя което и да било момиче да има такава наглост сама да си спретне такъв сценарий. Според мен е абсурдно. Дано да му се размине на момичето. Мъчно ще ми стане ако трябва да лежи в затвора и да опере пешкира, в който са си избърсали ръцете покрилите се тарикати.
209
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 13 години
Аз сега да ви кажа истината,Калин4ето имаше документ за изкаран 5/годишен *** с по немски в Берлин оба4е при превода на този документ в БГ се е полу4ила малка грешка и от завършен *** с по немски те са го превели като диплома сквалификационната степен "магистър".Така , че преводачите са виновни за всичко.Мамка им и преводачи заради тях какви панаири станаха.
208
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти да не си баща й или някой от тъпкачите й на тая смръдла.
207
4
 
6
 
! Отговори
СЪЖАЛИТЕЛ преди 13 години
Сигурно се разболявам нещо, но честно казано вече ми е жал за нещастната глупачка. Всички ядоха с нея баницата, помагаха й, а сега я хвърлиха на кучетата.
206
1
 
2
 
! Отговори
TIMUR4O na koi si kr преди 13 години
Найденов за Калина: Крадецът вика "дръжте крадеца"!Найденов:! дръжте КалинKиTE Найденов:! PAISE OT КалинKиTEKALINKA: fukan farmer minister! Az sym kazala 4e imam tumora w onaia rabota, i sega ste krystia detenceto TIMUR i NEGOVATA OLAFA
205
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо се правят че нищо не знаят, явно ни мислят за страаааашни балъци... Кой ще я пусне тази на този пост без да е с връзки ?!?!? Алоооооо.. ?! Само заради тая издънка цялото това мутренско правителство трябва да си замине... Кой ще е този страшен *** дето да си мисли че всичко това е случайно ?!?!?
204
0
 
14
 
! Отговори
Т преди 13 години
Дамата е била уредена на този пост, за да обслужва интересите на BG ОКТОПОДА... Подобни "поставени лица" на високи постове и със съмнителни дипломи са масова практика за корумпираната политика в България, която е част от организираната престъпност. Примери много: дискредитирани политици се назначават за посланици в екзотични държави, душевно болни, заемат високи постове в съдебната власт и всичките тези "пионки" обслужват интересите на МАФИЯТА!
203
5
 
7
 
! Отговори
слънце преди 13 години
Дайте думата на Калина и й позволете да каже всичко, каквото има за казване ---- Тя не е виновна, или поне НЕ САМО ТЯ ---- Цялата история е една гореща, ама много гореща попара
202
5
 
1
 
! Отговори
Ех Българио преди 13 години
Не че съм фен на Бойко..Какво образование имаха предшествуващите...Станишев, сегашният Първанов, Костов, Царя , Виденов..и...т.назад..?Според мен, най-вайното е да има много Твърда ръка и експерти на ниво, които да вършат работа В Ползу Роду! Всичко друго е вятър работа...До сега не сме чули коментар на Б. Борисов по тази тема..Калина..