Найденов за Калина: Крадецът вика "дръжте крадеца"!

Илиева побърквала и ДАНС, и прокуратурата със сигнали
Обновена: 2 дек 2010 14:55 | 2 дек 2010 14:52,
288
Найденов за Калина: Крадецът вика "дръжте крадеца"!
Снимка: БГНЕС

Бившата шефка на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева е „засипвала” със сигнали Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, МВР, прокуратурата и ДАНС, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. 

Илиева била изпратила над 400 електронни съобщения.

„Всеки сигнал, подаден от такава позиция, ще бъде разследван. Един Бог знае какво е искала и какво е правила Калина Илиева”, добави Найденов.

Според него случаят с бившата шефка на фонд „Земеделие“ прилича на поговорката "Крадецът вика: "Дръжте крадеца".

„Защото тя е писала сигнали срещу български бенефициенти, производители към ОЛАФ, а в същото време самата е лъгала. Започвам вече да си обяснявам някои неща за себе си”, каза още министърът, цитиран от "Фокус", и допълни: „Тя беше побъркала и ДАНС, и прокуратурата”.

Найденов отново заяви, че никой не е смятал, че дипломата на Калина Илиева е фалшива.

Той посочи още, че бившата директорка на фонда е кандидатствала с документ, носещ лично подписа на бившия образователен министър Даниел Вълчев.

„Нима смятате, че министър или заместник-министър ще разследва дипломата на човек, който е представил документ, легализиран и подписан от друг министър, коментира в отговор на въпрос Найденов.

Още по темата

Единственото съмнение, което той лично е имал за дипломата на Илиева, е било дали тя отговаря на образователно-квалификационната степен "магистър", или е за "бакалавър".

След проверка включително и от посланика в Берлин се е оказало, че издаденият документ от висшето техническо училище отговаря на магистърска степен, посочи министър Найденов.

На 30 ноември обаче Висшият институт по техника и икономика в Берлин изпрати официален отговор до българските институции, че дипломата на Илиева е фалшива. Със случая се зае германската прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
0
 
20
 
! Отговори
МOR преди 13 години
Не, че я оправдавам, но едно нещо ми се губи !? Може би съм пропуснал по-голямата част от темата, но какво основание и кой всъщност е поискал проверка на автентичността на дипломата в Германия ? Този някой сигурно е знаел доста по рано този факт. Защо сега го е документирал ? Защо точно сега ?
260
1
 
2
 
! Отговори
11205 преди 13 години
2
259
1
 
14
 
! Отговори
11205 преди 13 години
А кога ще уволнят Ирена Пенчева началник на договарянето? Колко проекта по 312 мярка бяха отхвърлени заради пълната й некомпетентност?
258
0
 
8
 
! Отговори
малкия джо преди 13 години
малкия джо се хванал на бас с Големия че ще му се изпикае на главата без да го намокри. Големия джо спечелил баса. като ги гледам тия дето са на власт са мнооого Големи и печелят всяко залагане.
257
1
 
17
 
! Отговори
Бобе преди 13 години
Ама сега БНТ да прати Валя Ахчиева да и направи с нея едно интервщ- така както взе пари от Калинка -за да снима от нейния прозорец за "Открито" как си тръгват уволнените служителки от Донд "Земеделие".....
256
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тъй моме е една от лимонките на хамстрера - нали 2007 е назначена във същата комисия със същата диплома , легализирана от Министерство на образованието..........добре че ГЕРБ се усетиха навреме и я ритнаха
255
3
 
15
 
! Отговори
Кадията Манаф преди 13 години
Искам да се саберат всички участници в тази трагикомедия и да изпеят заедно "уи а дъ чемпионс" хванати за ръце по банки костюми (м. найденов може да е само по готварска престилка), и това да е следващото ни участие за Евровизия. Ще ги разкъртим другите ей. да живее българия. ура-а-а-а-а.
254
2
 
28
 
! Отговори
гадина преди 13 години
Калина Илиева е взимала процент от глобите, наложени на фирми, кандидатствали по Програмата за развитие на селските райони и САПАРД. Това съобщиха за "Стандарт" източници от Разплащателната агенция. За да получи бонусите, тя топила наред и неизрядни, и изрядни проекти, твърдят от фонда.Според правилата на ОЛАФ между 10 и 15 на сто от парите, които се събират като глоби от неизрядни проекти, остават за издръжка на службата. А хората, които са помогнали за разкриване на измамата, получавали като бонус за добрата работа процент от тази сума. Така, изпращайки сигнал за нарушение, Калина Илиева вероятно е получавала финансови облаги, иначе няма логика за огромния брой проекти, които са докладвани като неизрядни, коментират колегите й.
253
2
 
16
 
! Отговори
т.160 преди 13 години
Ми той баща и напусна,да търси и разследва,кой е бащата на внучето му.Нещо имало проблем с информация,която му подала Калинчето,като с тази с дипломата,за която той плащал години месечни издръжки .Егати случая.Да я връща в германия по хотелите,в краен случай на магистралата там ще му допълва пенсийката.
252
1
 
15
 
! Отговори
Захари преди 13 години
Поредния ЦИРК у нас.Никой нищо не е знаел,та сега всичко излезе на яве.Ми хора,които са били в чужбина пишат,като каква я познават тази жена и това не от днес или вчера.Как така и с чии протекции е назначена,след като е била мн.добре позната трябва да се види.Също кой е подвел и ръководството на министерството и премиера,защото явно тези хора не толерират подобни изпълнения.Но са престъпно подведени!!!!!!!!!!!!!!!!
251
1
 
14
 
! Отговори
Адвокат преди 13 години
Голяма работа! В България възпитаници на Кеймбридж крадат желязо за скрап, така че фалшивата диплома на Калинчето е само част от "каймака" на пофлия ни политически живот. Боже, като си помисля, че някои политици си мислят, че спасяват България тръпки ме побиват. По - добре да дойдат турците, така поне ще знам, че ме убиват чужди, а не свои.
250
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Агенцията сляпи ли са, че не са видяли очевидното. А селяните да чакат от умрял писмо.
249
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мирко, я бе батко, у лево, у лево, където ти е мястото. Щото докато си в министерството може и крави да няма, само празни бутилки и скопени кучета остават след теб. И тут там някоя сбъркана полумома?
248
1
 
12
 
! Отговори
Охранител на народа преди 13 години
Тоя /Найденов/ пак се поти, както като я представяха Калинка като голям експерт.... но този път от собствените си лъжи
247
2
 
16
 
! Отговори
Мими преди 13 години
Започвам да си мисля, че това е един удобно скалъпен скандал, но с каква цел времето ще покаже. Странно че Калинчето точно сега е по майчинство , и няма да е без доход на улицата,а след 2 години всички ще са забравили за нея.
246
0
 
8
 
! Отговори
българка преди 13 години
А па тая Калина,как я не е срам.
245
0
 
0
 
! Отговори
9.11 преди 13 години
Стига с тези движения, че и нациионални!?!
244
0
 
22
 
! Отговори
Боряна преди 13 години
За фалшивата диплома не разбрали - айде от мен да мине, ще повярвам!Ама как не са разбрали, че е бременна?? Жена бременна в 8 месец си има голям корем, който просто не може да се скрие!Излъгала ги, че има тумор и те даже я съжалявали и поплаквали тайно!! Че тя на всички снимки една румена, засмяна, пращи от здраве!! Кой ще залъгват с тия диви простотии??
243
0
 
4
 
! Отговори
da преди 13 години
Kato i vidite fizionomiata - po pogleda i si lichi,che izobshto ne e v chas. Kak do sega nikoy ne ya razbra kakva e - ili taka e po-udobno. Sega se tiuhkat,che izlojila Bg. A zashto nikoy nishto ne kazva kakvi posledici shte ima zaradi falshivite bolnichni?? Ili poneje veche rodi i si oplete koshnicata se nadiava i da ne vleze v zatvora. V Bg sas sigurnost, dano Germania da si svarshi rabotata!
242
0
 
5
 
! Отговори
Смях и срам преди 13 години
Глупаво девойче. Явно не е било наясно как се лъже. То и за тази работа се започва с чиракуване, а тя направо мястото на майстора е искала да вземе. Ето например сите политици, то се стига дотам полека лека, не може така със скок. Недоучените например ги хванаха натясно по БТВ набързо.