Найденов за Калина: Крадецът вика "дръжте крадеца"!

Илиева побърквала и ДАНС, и прокуратурата със сигнали
Обновена: 2 дек 2010 14:55 | 2 дек 2010 14:52,
288
Найденов за Калина: Крадецът вика "дръжте крадеца"!
Снимка: БГНЕС

Бившата шефка на Държавен фонд „Земеделие” Калина Илиева е „засипвала” със сигнали Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ, МВР, прокуратурата и ДАНС, съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. 

Илиева била изпратила над 400 електронни съобщения.

„Всеки сигнал, подаден от такава позиция, ще бъде разследван. Един Бог знае какво е искала и какво е правила Калина Илиева”, добави Найденов.

Според него случаят с бившата шефка на фонд „Земеделие“ прилича на поговорката "Крадецът вика: "Дръжте крадеца".

„Защото тя е писала сигнали срещу български бенефициенти, производители към ОЛАФ, а в същото време самата е лъгала. Започвам вече да си обяснявам някои неща за себе си”, каза още министърът, цитиран от "Фокус", и допълни: „Тя беше побъркала и ДАНС, и прокуратурата”.

Найденов отново заяви, че никой не е смятал, че дипломата на Калина Илиева е фалшива.

Той посочи още, че бившата директорка на фонда е кандидатствала с документ, носещ лично подписа на бившия образователен министър Даниел Вълчев.

„Нима смятате, че министър или заместник-министър ще разследва дипломата на човек, който е представил документ, легализиран и подписан от друг министър, коментира в отговор на въпрос Найденов.

Още по темата

Единственото съмнение, което той лично е имал за дипломата на Илиева, е било дали тя отговаря на образователно-квалификационната степен "магистър", или е за "бакалавър".

След проверка включително и от посланика в Берлин се е оказало, че издаденият документ от висшето техническо училище отговаря на магистърска степен, посочи министър Найденов.

На 30 ноември обаче Висшият институт по техника и икономика в Берлин изпрати официален отговор до българските институции, че дипломата на Илиева е фалшива. Със случая се зае германската прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
1
 
29
 
! Отговори
ИНТЕРВЮ преди 13 години
ИСКАМЕ ИНТЕРВЮ С ИЗМАМНИЦАТА КАЛИНА ИЛИЕВА, ПРИДРУЖЕНА ОТ МИНИСТЪР НАЙДЕНОВ И ШЕФА ИМ БОЙКО!!!ДА НИ ОБЯСНЯТ КАК АДЖЕБА СТАВАТ ТИЯ РАБОТИ, КОЙ КОГО Е ОДОБРИЛ И НАЗНАЧИЛ И КОЙ ЛЪЖЕ!!
240
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
писна ми,а и на всички им писна от подобни простотии ,край намаха и нямат вече 20 години!тези управляващи а бе за кво ни взеха ,за пълни баламурници,8 млн балъци сме!баш ченгетата да не знаят за една диплома,а бе на кого ЩЕ ГИ РАЗПРАВЯТЕ ТИЯ БЕ!никой нищо както никога не знае,що не я извикат тая мухла и да я разпитат?!
239
1
 
24
 
! Отговори
Глупак 2 преди 13 години
И аз съм доста озадачен?! Сигурно съм сънувал, че самият ББ е одобрил (по-скоро е наложил) тази кандидатура за изпълнителен директор на Държавен фонд Земеделие. Още си спомням изразите от рода: "много кадърен млад специалист, завършил в чужбина, който се ползва с доверие на европейските ни партньори". Сигурно съм сънувал кошмари.
238
1
 
13
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Е, сега пък Килиева ги побърквала. Ами че те защо не поискаха проверка - защото са си побъркани изначално. То бива тъпотия - ама сега гербаджиите викат "Дръжте Килиева".Дръжте Наденицов, по-добре , а и шефа му. Те "ни лук яли, ни лук мирисали"Такава тотална простотия - не е за разправяне. По-добре българите да бяха гласували навремето за Жоржи Ганчев - резила нямаше да е по-голям.
237
0
 
7
 
! Отговори
о преди 13 години
Да проверят тази дали е раждала защото може и това да е лъжа. От тази може всичко да се очаква.
236
0
 
13
 
! Отговори
Металик преди 13 години
Този *** Найденов,какво се прави на ударен с мокър ***? И той е в кюпа.Само как се втърбясваше ,когато се оказа ,че дипломата на мома Калинка е фалшива...В небрано лозе беше и се потеше като пор.То и на него може *** да е направила ***.Ама има Господ-скоро ще падне огън от небето и всеки ще си плати,кой какво е надробил.Бъдете добри и не с епритеснявайте з анищо хорица.Животът е прекрасен :)))
235
0
 
11
 
! Отговори
КИЛИЕВА преди 13 години
Да! Къде е сега Калина за коментар?! Изобщо не са досататъчни две три думи написани тук - там, че дипломата и не фалишива и толкоз! Къде е пространното интервю, къде са разкостващите и изобличаващи въпроси, на които тя да отговаря?Госпожи и господа журналисти, спите ли???
234
0
 
8
 
! Отговори
elli преди 13 години
Наистина много интересно. Не е назначена от тях, а пък в същото време по БНТ обясняваше как илмало натиск от предишното правителство да я уволняват, ама ОЛАФ я защитили. А после когато ГЕРБ спечелили изборите, сметнали че татко и има заслуги към родната пожарна, и вместо да я уволнят под натиска на Станишевото правителство, те я направиха председател на ФЗ. Е на крив космонавт или ракетата или космоса са му все виновни. А жената на министъра в месарския биснес дали не е конфликт на интереси?!
233
0
 
20
 
! Отговори
оптимист преди 13 години
Ако някой направи нещо срещу Илиева , това ще е само Германия!Обзалагам се с вас!
232
3
 
4
 
! Отговори
Н Д Х А преди 13 години
НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ ХАН АСПАРУХПотърсете в ГУГЪЛ
231
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те на кого ли нещо са направили, та камо ли на Илиева?Всяко чудо за три дни ,след три дни ново!
230
0
 
11
 
! Отговори
фермер преди 13 години
Много се радвам че германците ще се занимават с тая нахалница.Много е възможно пак да позабременее но при тях няма да мине номера.Смятам че в България трябва да и потърсят отговорност и за фалшивите болнични.Да възстанови неправомерно получените заплати и хаиде в затвора.И тоя пожарникар баща и може би трябва да бъде привикан заедно с циркаджията Тренчев които заяви че ще се бори до дупка против уволнението и .
229
0
 
14
 
! Отговори
!@ преди 13 години
Все някой е побутнал момето нагоре с асансьора,да му кажат името.Или той си е от недосегаемите.Те чистачка в министерство не вземат без проучване до девето коляно,какво остава за Калинка.Да не се правят на ощипани организаторите на конкурса,защото който я е спуснал,той и е подправил документите.Важното е ,че с нея ще влезем в ГИНЕС БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ.
228
1
 
7
 
! Отговори
чукча преди 13 години
Ако не знаете кой я е побутнал нагоре да ви кажа - ДДДДППППСССС!!!Тя се отблагодари с пари по САПАРД за пазара в Кж. Със Знанието на БОКО и оня с червената брадичка които се правят сега на ударени.
227
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама къде е тая Илиева сега? Защо никой не я намери за коментар? Да не се окаже само, че тя изобщо не е в България и, докато уж я проверяват, си е заминала?
226
0
 
17
 
! Отговори
Охранител на народа преди 13 години
Защото тя е писала сигнали срещу български бенефициенти, производители към ОЛАФ, а в същото време самата е лъгала. Започвам вече да си обяснявам някои неща за себе си, каза още министърът, цитиран от "Фокус", и допълни: Тя беше побъркала и ДАНС, и прокуратурата.Алоооу министърчетоооо, ами ти къде беше, че чак сега разбираш за тъпотиите на подчинените си...а...? .... на лов ли, на какво ли...и ти си пълен безхаберник...Що не си ходиш?
225
0
 
18
 
! Отговори
Потърпевша преди 13 години
Лично съм засегната от действията на К.Илиева и с ръка на сърцето мога да кажа. че в ДФЗ се назначават само "парашутисти" спуснати от нея и Десислава Таневя. Случаен човек там не може да се назначи и колкото и дипломи да има. и колкото и да е можещ и знаещ. Провеждат се едни псевдо конкурси. в които се знае "победителя" предварително. Явно в България нещата никога няма да се променят и винаги ще има "ваши" и "наши". нищо че си учил 6 години и си вложил средсва и усилия. не си ли човек на някой висш чиновник с фалшива... още диплома - спукана ти е работата.
224
1
 
9
 
! Отговори
Пичай преди 13 години
Простия човек, ако ще и на Луната да е завършил образованието си пак си остава ***. В университететие се дават умения, но не и нив манталитет. Ако човек е умен и има желание може да стане добър специалист в областта си и в България.
223
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пак предишните виновни ?!?! .... Алоооооо... Зомбитаааа !? Кой ще я назначи за шеф на Фонд Земеделие ако не е с връзки ?!?!? Ама как може да нямате акъл за 5 ст , бе хора ?! Що се нервирам и аз, то простите винаги ще са прости ....
222
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А, бе, тая нали я назначиха с личната благословия на премиера, за да оправи бакиите и кражбите във фонда? Сега се оказа, че никой не я познавал, а и Боко само бил чувал за нея и повярвал. На кого е повярвал? Точно, както стана и с Кристалина Георгиева, му подшушнаха отвън, в случая от ОЛАФ, кого са си харесали на поста и той само е козирувал. Илиева е позор за ЕС, а на Боко не му прави чест, че не проверява кого му пращат!