1/16 от ПГ "Vertu" уважи Етичната комисия

Само червеният Румен Такоров се яви на заседанието
Обновена: 9 дек 2010 16:08 | 9 дек 2010 16:03,
100
1/16 от ПГ "Vertu" уважи Етичната комисия
Румен Такоров. Снимка: parliament.bg

Алчните депутати, хукнали за скъпи телефони, не се явиха пред Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика.

Малко след началото на заседанието се появи само червеният Румен Такоров.

То беше свикано от председателя на парламента Цецка Цачева, на което 16-те провинили се народни представители трябваше да бъдат изслушани, а комисията трябваше да излезе със становище.

Депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров заяви, че има възражение срещу така формулирания дневен ред.

Според него колегите му, които са присъствали на тази презентация, не са извършили никакво нарушение, тъй като няма приети писмени правила за етичен кодекс.

„Безсмислено е изслушването на народните представители, както и приемането на становище във връзка с нещо, което може би е морално укоримо, но не представлява нарушение“, коментира още той.

„Тази група от народни представители, участвали в презентацията на мобилни телефони, гледат на себе си като на някакъв вътрешен елит в Народното събрание“, възрази пред членовете на комисията шефът на парламента Цецка Цачева. 

„Като постоянна комисия, която е натоварена с конкретни правомощия, Народното събрание не разполага с друг инструмент или орган, който може да даде трибуна на народните представители, които са засегнати”, заяви още тя.

„Мисля, че трябва да имаме позиция и да се набележат стъпките, за да не попадаме в бъдеще в подобни ситуации”, аргументира се още председателят на НС.

Писмо до комисията са изпратили от парламентарната група на ГЕРБ, с което са заявили, че те имат становище по случая и техните народни представители няма да присъстват на заседанието на комисията.

Още по темата

Осмината ГЕРБаджии, които се изкушиха от лъскавото парти, обявиха в сряда, че ще се самонакажат, като се лишат от половината си декемврийската заплата. А събраните около 10 хил. лева щели да отидат за благотворителност.

От РЗС също заявиха, че техните  депутати няма да участват на заседанието, тъй като скандалът „Верту“ бил постановка за отклоняване на вниманието.

В крайна сметка депутатите от етичната комисия гласуваха „против“ изслушването на лакомите депутати поради липса на ясни правила и се зарекоха да изработят такива за в бъдеще. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Етична комисия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
то е ясно от кой е спретнато от най-корумпирания, който да каже, че всички са маскари. Ако беше от Гоце, от БСП нямаше да има никой, а не от Синьомъгливата коалиция. Все пак техните заслуги в корупцията са незабравими - Балкан, Кремиковци, РМД, затварянето на блоковете на АЕЦ, гаражите на ЦК, "Нахранете ги, журналистите!", тоталитарното спиране на Хъшове, мистър 10%, усмихнатото лице на корупцията и мн. други. Бойко, справедлив съд за тия!!!!!!!!
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
марти то електоратът се е втурнал в л...Л за банани. Какъвто електоратът, такива и управниците
89
0
 
3
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Май че все още не сте разбрали,че този номер с джиесемите от фирмата Верту ви го скроиха от Синята коалиция и те само стояха отстрани и ви се хилеха на алч ността и простотията. Защото ако това не беше тяхна уловка,поне трима - двама от СДС и един от ДСБ щяха да препуснат като вас за скъпите GSM-и.
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гьонсуратски обяснения от ***.Парламента е пълен с криминали.
87
2
 
4
 
! Отговори
pachangel преди 13 години
Боко тиквата се отказа от семейната банка като я продаде и парите ще даде за "благотворителност" та Верту герберите нема да се самонакажат с половин заплата,смешници.
86
0
 
1
 
! Отговори
ми преди 13 години
Я ВЕРТУШКА А ТИ1
85
0
 
1
 
! Отговори
999 преди 13 години
абе много малко депутати се вързаха.аз очаквах повече .май много малко им се виждат подаръчетаз а има няма 5-6 хил. левчета.виж ако раздаваха мезонети повечко щяха да са.
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...50% на БСП..." = 1 депутатХахахаха ... ако и с пари по такъв начин боравиш си директно за затвора!
83
0
 
7
 
! Отговори
Гласувал за боклуци преди 13 години
Какво изслушване, какви обяснения! Има ли някой да не е разбрал какво представляват народните ни избраници? Хайде да се явят пред избирателите си, да ги видя как ще се оправдават. А не пред колегите си, които не са хукнали за безплатните телефони само защото не са разбрали. Ясно показаха, че нищо друго не ги интересува, освен келепирът! Ни закони, ни гласуване! Ама ние сме виновни!
82
0
 
6
 
! Отговори
марти преди 13 години
Абе чудя се ние ли сме *** и нищо не разбираме или тези ***,които са в парламента са същества,които са напълно лишени от всякакво чувство за вина???Уж не им се позволява да приемат подаръци над незнам си колко си там лева,а се втурнали като маймуни след банан да получат по един скъп...Джи-Ес-Ем и то по време на работния си ден!!!Абе ей,*** неподкупни,благодаряйте се,че се намирате в България при такъв овчедушен народ,иначе отдавна да са ви провесили по електрическите стълбове!
81
9
 
4
 
! Отговори
ТТ преди 13 години
Не само на герберистите, а 100% на РЗС, 50%% на БСП и 75% на ДПС, а за ГЕРБ е 36%, така, че хайде да не плюем избирателно, на всички е ясно, че това е спретната от Гоце, който дириджира преса, радио и телевизия и затова от БСП са поканили само двама, пък уж на квотен принцип.....
80
4
 
2
 
! Отговори
Ели преди 13 години
"И първия да е той и трактора...." Хайде стига, вече стана за смях Яне Янев, този уж радетел за правдата, който от лакомия и болни амбиции пърхаше в 6-7 партии, и сега е готов да предложи за президент един известен на всички ни престъпник, убиец, рекетиор и мафиот...
79
0
 
7
 
! Отговори
lUser преди 13 години
Такаааа, следващият път добре помислете дали да гласувате, ако все пак твърдо сте решии да гласувате - имаите в предвид тази статия, която е мерило на действителността...
78
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А, депутатите нямаха ли ограничения за стойността на подаръците, които могат да приемат ??? Това, че мобилките Верту са много скъпи е ясно на всеки, т.е. ако депутатите са знаели, че ще им"подарят" Верту, значи са знаели, че ще получат много по-скъп от позволеното подарък.
77
0
 
6
 
! Отговори
56 преди 13 години
Той,такованка Такоров е курназ , нали по служебни въпроси на съобщенията бил там.Ха Ха-ха.
76
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"... което може би е морално укоримо, но не представлява нарушение, коментира още той...". То бива наглост, ама тоя направо сцепи мрака. Мартинчоо, Иванчоо изритайте го веднага тоя наглец.
75
0
 
8
 
! Отговори
читател преди 13 години
Виждали ли сте Ердоан Ахмедов?Смях,такъв мишок,прилича малко на жаба в сурата.Толкова *** амуджа не съм виждал.Като си идва в Омуртаг,за някое събитие,чете си речта от малко листче,но е неграмотен и срича като първолак.А се прави на голямата работа,пъчи се пред електората си,и демонстрира състояние,кара някаква нова кола.А,за алчност знаете,че всички от ДПС са такива.Чак ме е срам ,че съм от този град като си знач народния представител.Ха-ха-ха-ха.Грозен *** амуджа.
74
3
 
13
 
! Отговори
цецо преди 13 години
ЯНЕ ЕДНО Е ПРАВ ДА ОСТАНАТ САМО ОКОЛО 100 120 ДЕПУТАТИ И ДА ГИ ВИДИМ ТАРИКАТИТЕ ТОГАВА
73
1
 
11
 
! Отговори
Тъпира преди 13 години
Абе тва тряя на световните медии да го разпратим... Баси нещастниците!
72
1
 
24
 
! Отговори
666 преди 13 години
КАКВО МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ ЗА ДЕПУТАТИТЕ - ПЪЛНИ ***