1/16 от ПГ "Vertu" уважи Етичната комисия

Само червеният Румен Такоров се яви на заседанието
Обновена: 9 дек 2010 16:08 | 9 дек 2010 16:03,
100
1/16 от ПГ "Vertu" уважи Етичната комисия
Румен Такоров. Снимка: parliament.bg

Алчните депутати, хукнали за скъпи телефони, не се явиха пред Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика.

Малко след началото на заседанието се появи само червеният Румен Такоров.

То беше свикано от председателя на парламента Цецка Цачева, на което 16-те провинили се народни представители трябваше да бъдат изслушани, а комисията трябваше да излезе със становище.

Депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров заяви, че има възражение срещу така формулирания дневен ред.

Според него колегите му, които са присъствали на тази презентация, не са извършили никакво нарушение, тъй като няма приети писмени правила за етичен кодекс.

„Безсмислено е изслушването на народните представители, както и приемането на становище във връзка с нещо, което може би е морално укоримо, но не представлява нарушение“, коментира още той.

„Тази група от народни представители, участвали в презентацията на мобилни телефони, гледат на себе си като на някакъв вътрешен елит в Народното събрание“, възрази пред членовете на комисията шефът на парламента Цецка Цачева. 

„Като постоянна комисия, която е натоварена с конкретни правомощия, Народното събрание не разполага с друг инструмент или орган, който може да даде трибуна на народните представители, които са засегнати”, заяви още тя.

„Мисля, че трябва да имаме позиция и да се набележат стъпките, за да не попадаме в бъдеще в подобни ситуации”, аргументира се още председателят на НС.

Писмо до комисията са изпратили от парламентарната група на ГЕРБ, с което са заявили, че те имат становище по случая и техните народни представители няма да присъстват на заседанието на комисията.

Още по темата

Осмината ГЕРБаджии, които се изкушиха от лъскавото парти, обявиха в сряда, че ще се самонакажат, като се лишат от половината си декемврийската заплата. А събраните около 10 хил. лева щели да отидат за благотворителност.

От РЗС също заявиха, че техните  депутати няма да участват на заседанието, тъй като скандалът „Верту“ бил постановка за отклоняване на вниманието.

В крайна сметка депутатите от етичната комисия гласуваха „против“ изслушването на лакомите депутати поради липса на ясни правила и се зарекоха да изработят такива за в бъдеще. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Етична комисия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
6
 
! Отговори
анонимно преди 13 години
И аз съм съгласна с теб. Тия нямат души.
50
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***
49
0
 
3
 
! Отговори
Ветру преди 13 години
не грешиш !!!
48
0
 
10
 
! Отговори
шдхш преди 13 години
не ги срам !!!Думи нямам как да ги нарича тези хора/изобщо ако са такива
47
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЯЯ, най-после си казахте кои сте, другари турски ***, които списуват тук. Личи си по епитетите, пълни със злоба от сорта на "гербаджии" и "алчните". Голяма статия, голям професионализъм. Думичките същите като тук в коментарите, които плащате, нали? Къде пратихте Красита????????????Защо това момиче спря да пише страхотните си материали, пълни с интелигентност и чувство за хумор. Госпожо Ирена, вашето ниво е обидно дори за най-глупавите ви читатели!
46
1
 
23
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
За да си подаде Лъчо Мозъка оставката, трябва Бойко Борисов да роди дете ... и понеже Лъчо Мозъка му е личен лекар (беше го надрусал на мотика за 1 строшен крак), то чак тогава вече трябва да си подаде оставката.
45
0
 
21
 
! Отговори
О'кака Чука преди 13 години
Лъчко ми е фаворит...Първи скокна да си осребрява дивидентите.И това е лекар !!!! Представих си етичния му кодекс....Предлагам конкурс за есе...на тема 'Какво трябва да се случи,за да си подаде оставка Лъчо Мозъка'..Победителите ще получат Верту със Сваровски и 7 дни на най-оборотната митница
44
0
 
9
 
! Отговори
NOLF преди 13 години
Дано Мрака ги приеме, защото като приключат с всички тези театрални постановки, Светлината няма да може да ги разпознае.
43
0
 
27
 
! Отговори
луна преди 13 години
То е ясно защо *борбата* с организираната престъпност години наред не дава резултат - защото моралът липсва във всички етажи на властта --- Съжалявам, че стигам до такова заключение, но вината не е моя ---- Ако греша - нека някой ме поправи
42
0
 
15
 
! Отговори
Пламен преди 13 години
Прав си.И не мога да си простя че и аз гласувах за тия недоразумения.Тия са по-долни и от ***....те по магистралата.Ония се продават от глад.Тия к....ви от лакомия и дебелоочие.
41
0
 
26
 
! Отговори
God преди 13 години
Поредните вятър и мъгла. Първо беше заканата, че етичната комисия ще ги накаже. После се оказа, че тази комисия не може да ги накаже, защото няма за какво. Това е поредното доказателство за тежкото заболяване на нашия парламент, наречено пълно безхаберие за избирателите и закона. А турците думата "***" сигурно са я измислили за Лъчо гербера.
40
0
 
2
 
! Отговори
до40 преди 13 години
НЕ се пали толкова,има кой да съди всички за голяма Радост........................Казвам за всички,като цяло....
39
0
 
16
 
! Отговори
О'кака Чука преди 13 години
Ми то това им е целта.....Толкова да ни отвратят,че да не ни прави впечатление докато осребряват дивидентите си от депутатлъка си....То бива тепигьозлък бива.....ама тези надминаха и Гошо ***...
38
1
 
27
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Не са си продали душите за 1 телефон поради няколко причини. 1. Тия нямат души, в случая на Лъчо, нямат и мозък2. Телефоните ми казаха, че ще са безплатни, за това и не се е налагало да продават нищо.
37
1
 
35
 
! Отговори
Пламен преди 13 години
Герберасти долни.Новия морал.Начело с Лъчо мозъка.Мамка ви и продажници.Продавате си душите за един телефон.Ей затова на новите избори ще ме хванете за долоподписания.
36
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на тоя Гоцето Седефчов му е обал мамата. звъннал му е и му е казал - виж, ако не се явиш да ми спасяваш комсомолския Гоцевски имидж, ще те отстрелям като еленче и ще се хиля по талавизора след това. и пича *** и напикан отишъл. че да не стане инцидент с него както с оня дето списваше опасните новини. ей тъй, да го пребие Редосеялката и хората му по заръка на Гоцето. Тъй де, не Редосеялката, ами Багера/Фадромата/т.н. то помниш ли ги от ДС с кодовите им имена вече ...
35
1
 
14
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Депутати - ВЕРТУТНИЦИ
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз, разбира се, се извинявам, но на тази пенсия от снимката не му ли трябва курс по боравене с 6000 лв. телефон или му е за подаръче?
33
0
 
19
 
! Отговори
123 преди 13 години
Нашето НС е пълно с политически трупове! Далаверите им нямат край - вони от-до, а в същото време си ги гледаме, сякаш нищо особено не се е случило... явно не сме народ!?Точно както П. Р. Славейков е написал някога:Не сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме....
32
0
 
8
 
! Отговори
Желев преди 13 години
Аз не вярвам,че просто са решили и не са отишли.Просто им е наредено да не ходят.Но не те са взели решението,те нямат сивото вещество да мислят самостоятелно,а вероятно нямат и право да мислят.Има кой да мисли вместо тях и да им решава проблемите.