1/16 от ПГ "Vertu" уважи Етичната комисия

Само червеният Румен Такоров се яви на заседанието
Обновена: 9 дек 2010 16:08 | 9 дек 2010 16:03,
100
1/16 от ПГ "Vertu" уважи Етичната комисия
Румен Такоров. Снимка: parliament.bg

Алчните депутати, хукнали за скъпи телефони, не се явиха пред Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика.

Малко след началото на заседанието се появи само червеният Румен Такоров.

То беше свикано от председателя на парламента Цецка Цачева, на което 16-те провинили се народни представители трябваше да бъдат изслушани, а комисията трябваше да излезе със становище.

Депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров заяви, че има възражение срещу така формулирания дневен ред.

Според него колегите му, които са присъствали на тази презентация, не са извършили никакво нарушение, тъй като няма приети писмени правила за етичен кодекс.

„Безсмислено е изслушването на народните представители, както и приемането на становище във връзка с нещо, което може би е морално укоримо, но не представлява нарушение“, коментира още той.

„Тази група от народни представители, участвали в презентацията на мобилни телефони, гледат на себе си като на някакъв вътрешен елит в Народното събрание“, възрази пред членовете на комисията шефът на парламента Цецка Цачева. 

„Като постоянна комисия, която е натоварена с конкретни правомощия, Народното събрание не разполага с друг инструмент или орган, който може да даде трибуна на народните представители, които са засегнати”, заяви още тя.

„Мисля, че трябва да имаме позиция и да се набележат стъпките, за да не попадаме в бъдеще в подобни ситуации”, аргументира се още председателят на НС.

Писмо до комисията са изпратили от парламентарната група на ГЕРБ, с което са заявили, че те имат становище по случая и техните народни представители няма да присъстват на заседанието на комисията.

Още по темата

Осмината ГЕРБаджии, които се изкушиха от лъскавото парти, обявиха в сряда, че ще се самонакажат, като се лишат от половината си декемврийската заплата. А събраните около 10 хил. лева щели да отидат за благотворителност.

От РЗС също заявиха, че техните  депутати няма да участват на заседанието, тъй като скандалът „Верту“ бил постановка за отклоняване на вниманието.

В крайна сметка депутатите от етичната комисия гласуваха „против“ изслушването на лакомите депутати поради липса на ясни правила и се зарекоха да изработят такива за в бъдеще. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Етична комисия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
25
 
! Отговори
Ужас преди 13 години
Мтакаааа...да обощим - става грандиозен скандал, супер подигравка с целия народ, за такова нещо в белите държави веднага оставки и тотален срам, даже в някои и харакири ще си направят! Тук - никакви последици, пълна подигравка с нас, наглости и простотия, има комисия по етика и морал, която никой не знае за какво и се плаща и каква работа върши, както и всички комисии в парламента, без правомощия и задължения!!! Какво да коментирам повече?!? Пълен провал, подигравка и падение!!!! ФАкти...
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що само 10 години? Аз на тия имената никога няма да им ги забравя. Партиите, които ги оставят в листите си, в никакъв случай няма да имат моя глас. Смятам, че сме стигнали до такова дередже, в което политиците ни трябва да бъдат жестоко наказвани за всяка проява на непукизъм и некомпетентност. Вместо това става обратното - никакви последствия няма за тия нещастници.
69
1
 
14
 
! Отговори
Така ли е? преди 13 години
Българска конституция, чл. 76, (2) На първото заседание народните представители полагат следната клетва: "Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа. Заклех се".Кое е повече в интерес на народа - да присъства и да гласува, когато се взима решение в народното събрание, или да си взима безплатно телефонче?
68
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аиде махаите ги вече за по един телефон се продадоха ....смятаи ако отиде някои с по серозна оферта тези да се уволнят незабавно и 10 години да нямат право да заемат високи държавни постове
67
6
 
24
 
! Отговори
Ватмана преди 13 години
Това ли е моралът на герберастите?
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те хората пари нямат, та телефончета в работно време добре би им дошло...толкова са ***, че и след една седмица ще се хванат.
65
3
 
2
 
! Отговори
до 66 преди 13 години
Имено поради тази причина старата партия е пратила червения депутат на комисия,отстатък от предишния ред.
64
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каквото и да злословите за соца,тогава имаше две контроли над всеки--едната е прекия шеф,другата е партията.Ако нагазиш лука,газят те и двете контроли.Тогава и докторите и инженерите и абсолютно всички трепереха от това.И си гледаха работата .
63
0
 
14
 
! Отговори
faust преди 13 години
всичките са *** ***
62
2
 
16
 
! Отговори
да се въведе лотария преди 13 години
Вместо избори е по-добре да се въведе лотария. Парламента и правителството да се избират на всеки шест месеца на принципа на случайността. При, примерно 6 милиона избиратели, вероятността пожарникаря да бъде избран отново, е 1 към 6 милиона. И без това целия парламент и правителство са с ампутирани мозъци и ползват мозъчни протези!
61
5
 
7
 
! Отговори
Гручо преди 13 години
Давайте другари за телефончетата!!! Пишете!! За тях може! Ама за Белене, Цанков камък, Карадере, голфигрища, фалити на банки, пирамиди, Батко и Братко, Масларова, Цонев, Гагаузов, Руменовците,червените олигарси, "изчезналите" задгранични предприятия.................За тях тихо, другари! Че сме се ****и до немай къде.
60
2
 
6
 
! Отговори
О'кака Чука преди 13 години
Толкова народна любов лъха от тук......Че ако се забременяваше от нея,депутатите ни щяха да имат прираст достоен за Гинес...Или поне щяха да си ходят бременни перманентно....То на,Калинка и тя се поотърка във власта и хоп .....тумор,който прерасна в бременност...Но пък,от друга стран,ако е така мозъчния тумор на Лъчо не прерасна в бременност.....Объркан съм
59
0
 
15
 
! Отговори
ненужни паразити преди 13 години
В крайна сметка за пореден път се убеждаваме, че в т.н. "народно" събрание има остър дефицит от морал и етика! Идеята да се гласува на всеки четири години за парламент е грешна и порочна. Трябва да се гласува по-често, за да може гласоподавателя да се освобождава от ненужните ***!
58
4
 
2
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Трябва да се въведе данък "ДЕПУТАТСКИ ТЕЛЕФОН", който да се плаща от народа, за да се закупуват нови скъпи телефони за депутатите на всеки 6 месеца и повече да не се излагат така.
57
1
 
15
 
! Отговори
? преди 13 години
Този е дпутата, който каза, че телефона му бил по-скъп от тези който са промотирали за по 7000лв. Аз се питам защо не го разследват тоя от къде има мангизи за такъв телефон...... сигурно и той ще каже, е има 150 години стаж :)
56
0
 
9
 
! Отговори
ЗЗ преди 13 години
Значи така а? Което не е противозаконно и против правилата депутатите имат право да си правят каквото си пожелаят? Защо тогава ги няма на заседание - или и това не е регламентирано с правила и няма наказание?
55
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На нас не са ни нужни толкова депутати.Нека се събират за няколко дни за да гласуват и кой от къде е. Никакви заплати да не им се дават.Аман от хрантутници дето пет пари не струват.
54
0
 
12
 
! Отговори
СИМЕНС преди 13 години
ЩО ТАКА БЕ, ДИМО! НАЛИ СТЕ МНОГО ПРИНЦИПНИ СИНИТЕ! ИЛИ ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ! ПРОСЯЦИ! ДА ВИ ПРИСЕДНЕ ДАНО!
53
0
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
представятели си какви тльсти па4ки вземват от бандитите за да не гласуват даньк лукс.
52
0
 
7
 
! Отговори
О'кака Чука преди 13 години
Ха ха ха....чета редовно коментарите ти....харесват ми...Но не искам дете от теб,много ще е умно )))))