1/16 от ПГ "Vertu" уважи Етичната комисия

Само червеният Румен Такоров се яви на заседанието
Обновена: 9 дек 2010 16:08 | 9 дек 2010 16:03,
100
1/16 от ПГ "Vertu" уважи Етичната комисия
Румен Такоров. Снимка: parliament.bg

Алчните депутати, хукнали за скъпи телефони, не се явиха пред Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика.

Малко след началото на заседанието се появи само червеният Румен Такоров.

То беше свикано от председателя на парламента Цецка Цачева, на което 16-те провинили се народни представители трябваше да бъдат изслушани, а комисията трябваше да излезе със становище.

Депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров заяви, че има възражение срещу така формулирания дневен ред.

Според него колегите му, които са присъствали на тази презентация, не са извършили никакво нарушение, тъй като няма приети писмени правила за етичен кодекс.

„Безсмислено е изслушването на народните представители, както и приемането на становище във връзка с нещо, което може би е морално укоримо, но не представлява нарушение“, коментира още той.

„Тази група от народни представители, участвали в презентацията на мобилни телефони, гледат на себе си като на някакъв вътрешен елит в Народното събрание“, възрази пред членовете на комисията шефът на парламента Цецка Цачева. 

„Като постоянна комисия, която е натоварена с конкретни правомощия, Народното събрание не разполага с друг инструмент или орган, който може да даде трибуна на народните представители, които са засегнати”, заяви още тя.

„Мисля, че трябва да имаме позиция и да се набележат стъпките, за да не попадаме в бъдеще в подобни ситуации”, аргументира се още председателят на НС.

Писмо до комисията са изпратили от парламентарната група на ГЕРБ, с което са заявили, че те имат становище по случая и техните народни представители няма да присъстват на заседанието на комисията.

Още по темата

Осмината ГЕРБаджии, които се изкушиха от лъскавото парти, обявиха в сряда, че ще се самонакажат, като се лишат от половината си декемврийската заплата. А събраните около 10 хил. лева щели да отидат за благотворителност.

От РЗС също заявиха, че техните  депутати няма да участват на заседанието, тъй като скандалът „Верту“ бил постановка за отклоняване на вниманието.

В крайна сметка депутатите от етичната комисия гласуваха „против“ изслушването на лакомите депутати поради липса на ясни правила и се зарекоха да изработят такива за в бъдеще. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: Етична комисия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
13
 
! Отговори
Бравоооооо!! преди 13 години
Браво ! Честни и морални докрай ! Нов морал ли? Тези *** са готови да продадат майките си за едно лъскаво телефонче ! Като *** са - без морал, без страх от Бог !
30
0
 
20
 
! Отговори
Offffff преди 13 години
Вече прекаляват! Напълно забравят за какво са там. Дори нямат доблестта да се изправят пред хората и да се извинят. А това е най-малкото, което искаме... Няма значение. Ще ги накажем на изборите!!! А те идват....
29
0
 
13
 
! Отговори
Чайника преди 13 години
Ако им бяха казали че ще им подаряват по нещо скъпо при явяване пред комисията можеше дори да дойдат дори повече депутати от тези 16!Пример: Явете се пред комисията да ви подарим луксозен автомобил Бентли - минимум 100 депутати щяха да се редят на опашка
28
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Писах и в предната статия - ако бяхме народ на място щяхме да се вдигнем и да ги изхвърлим тия от парламента!Пратили сме ги там за да работят а работата им е да направят така че живота на всички ни да стане поне малко по добър.Като нормален работодател трябва да се отървем от служителите от които няма полза. Да работодателят им сме ние - заплатите им са от нашите данаци!
27
0
 
21
 
! Отговори
NoName преди 13 години
като умрът тез алчни ***, да им наврът по едно верту отзад.А за какво ни е тая комисия, като и тя се чуди защо съществува. Аз ще ви кажа: участието във всяка комисия = допълнителни парички, т.е. тези членове на комисията са алчни. Дали един алчен би навредил на свой алчен колега. Аз мисля, че не, а те го и показаха.
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изкушение от Лукавия....
25
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само където се оказа че тези от ГЕРБ са по крадливи.
24
0
 
16
 
! Отговори
Niko преди 13 години
Телефон в г..за на всеки, на режим вибрация и целия народ да им звъни до посиняване!!
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази телевизия я изтрих, толкова жалки и отвратителни ми станаха.
22
0
 
17
 
! Отговори
Клаус Барби преди 13 години
Това беше телефонната измама на годината! :)))
21
0
 
27
 
! Отговори
олеле преди 13 години
Бойко тия не те бръснат въобще.Или ни направихте пак театро че щели да ги наказват не знам си кво.ГЕРБ загуби всякакви шонсове за всичко - това не е партия , това е шайка - пожарникаро-милиционерска , как подлъгахте народеца само.Но тук вина имат и журналистите дето те величаеха като Гл.секретар на МВР - на пръв поглед колоритно държание , а то не било никакъв колорит , ами .....
20
1
 
25
 
! Отговори
зрител преди 13 години
ГЕРБ...нямаха ли дисциплина,в пъти по-добра от на останалите???? Каква стана тя? Пъчим се само пред микрофоните на журналята и само там плямпанията минават!
19
15
 
8
 
! Отговори
НЕ СМЕ ПРОСТИ преди 13 години
Постановката на БКП не мина! Да живее честната телевизия БТВ, които ПРОПОРЦИОНАЛНО ПОКАНИХА САМО ДВАМА ОТ БКП И ЕДИНИЯ Е ЧЛЕН НА КОМИСИЯТА ПО СЪОЩЕНИЯТА.КОЛКО УДОБНО!
18
2
 
17
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Българският народ обича своите народни избранници ... и най-вече техните роднини от женски пол до 9-о коляно!
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И к'во ся?Сал един инженер от Търговиже с аграрно излъчване и явно поради това с все още някакво чувство за срам се явил да изпие горчивата чаша и да се черви.Останалите - богоизбрани....А пък гербаджиите на своите даже извинителна бележка написали!Отврат!
16
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ МИ ПУКА ЗА ТОВА ЧЕ ЕДИН БЕСЕПАР Е ОТИШЪЛ ПРИ ЕТИЧНАТА КОМИСИЯ. ТОВА НЕ ЗНАЧИ ЧЕ НЕ СА КРАДЛИВИ ПО ПРИНЦИП.
15
2
 
8
 
! Отговори
хихихи преди 13 години
С морала да започнем братя,морала туй си е морално всеки плод е на ебнятабащата майка му ебалНапрягал черната й пичкасренощ по цели часоветъй както вършили са всичкипрез тия дълги вековеПривърженик съм на моралаи тача моралиста строгтой винаги за идеалазапочва с първия урокНо за да водим чиста сметкаи да не бъда толкоз сухще кажа, че моралистаразбира се не е евнух
14
3
 
6
 
! Отговори
Gen преди 13 години
Имало някаква комисия... ама то не е ясно каква е ролята и... и въобще голяяямааа работа, че отишли да рупат на коктейл в работно време. И какво са съгрешили толкова, че да ходят при класната.. Прозяв. Много се кефя на БГ новините. Ама от странство. Срам, срам.
13
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да му дадем орден "ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ" и да го направим "ГЕРОЙ НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИЯ ТРУД" хахахахахахаха, той си е такъв ***....
12
4
 
46
 
! Отговори
Избирател преди 13 години
Май настана време за ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРНИЕ!Пръстче нагоре - ЗА, надолу против.Приятно цъкане, пък дано някой си вземе поука!