Али Юзеиров пред Dnes.bg: Купихме си партия!

Инициативен комитет опитва да създаде формацията ОТОМАН
Обновена: 10 дек 2010 14:53 | 9 дек 2010 07:04,
549
Али Юзеиров пред Dnes.bg: Купихме си партия!
Братята Юзеирови. Снимка: БГНЕС

Братята Юзеирови ще се опитат да създадат партия ОТОМАН отново. 

Преди три седмици във вестник „Конкурент“ (всекидневник за Северозападна България с централен офис във Враца) беше публикувана „Учредителна декларация на инициативния комитет на създаване на политическа партия Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък (ОТОМАН)“. 

Ние сме за силна държава, която насърчава толерантност, отговорност, морал и солидарност между своите граждани, твърдят от инициативния комитет. 

Толкоз вече сме тренирани в гимнастиката, че вече сме приключили почти с всичко. Надявам се до 2-3 седмици даже да внесем документи в Софийски градски съд, заяви в интервю пред Dnes.bg Али Юзеиров.

Братята Юзеирови – Али и Юзеир, станаха популярни в българските медии към края на миналата година.

През септември 2009-а те се опитаха да създадат партията "Мюсюлмандемократичен съюз", а три месеца по-рано привлякоха вниманието към себе си и с организацията "Български червен полумесец".

Кандидат за президент

Политическите планове на братята обаче не се изчерпаха с "Мюсюлмандемократичния съюз". Днес Али Юзеиров е категоричен, че ще се кандидатира за президент:

„От седми месец ние сме направили промяна в една партия, която се казва ДЛПС [Демократична либерална партия на справедливостта]. Ние станахме членове на тази партия, направихме конференция, сменихме управителя, сменихме председателя. И от седми месец до ден днешен ние не можем да узаконим промяната в тази партия. Или както се казва на български жаргон – купихме си партия регистрирана и те не ни регистрират промените“.

„По една или друга причина аз, живот и здраве, с волята на Всевишния, ще бъда кандидат за президент. Дали ще ми издигне кандидатурата ОТОМАН, дали ще ми издигне кандидатурата ДЛПС, дали ще ми издигне кандидатурата инициативен комитет, това е нашето желание“, заяви пред Dnes.bg Юзеиров.

Ние не искаме властта, искаме да покажем, че ни има тука, обясни той.

Бизнес на три континента

Запитах го как ще финансира кампанията си: „За никой не е тайна, че само за миналата година платих близо над 100 000 лева данък на държавата. Аз никога не съм казвал, че съм беден човек. Недейте да бъркате едното с другото. Това, че от една година системата ме натиска и бизнесът ми в България не върви – това не означава, че ние не сме бизнесмени. Ние правиме бизнес на три континента, разберете го! Ние не сме някакви прошляци!“.

През октомври тази година Окръжният съд в Търговище потвърди присъдата на Юзеирови, наложена от Поповския районен съд заради опит за учредяване на партия на религиозна основа: Юзеир бе осъден на година условно, а Али – на глоба от 4000 лева.

През 2009 година опитът за учредяване на "Мюсюлмандемократичния съюз" срещна противоречиви реакции в чуждестранни сайтове, популяризиращи исляма. 

Базираният в Доха сайт IslamOnline през октомври миналата година посвети публикация на политическия проект на Юзеирови, в която цитираше Ариф Абдуллах, бивш председател на закритата организация ОИРК (Обединение за ислямско развитие и култура). „Не мисля, че формирането на тази партия  [Мюсюлмандемократичен съюз] е в полза на мюсюлманите в България“, заяви тогава Ариф Абдуллах  в телефонно интервю за IslamOnline. Юзеирови нямат популярността да спечелят изборите, посочи още Абдуллах.

Аз наистина не се шегувам

Година по-късно Али Юзеиров твърди, че не му липсва смелост.

„Аз в едно интервю на радио Хоризонт казах, че да, официално заявявам, че съм фундаменталист и съм радикалист. Ако това е престъпление в България, да дойдат да ме арестуват“, добавя той.

Аз съм много известен в моите среди. И това нещо ще го видите на президентските избори. Аз наистина не се шегувам. Аз непрекъснато контактувам с моите събратя от малцинствата и, повярвайте ми, аз съм много актуален между тях, заявява Али Юзеиров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


549
Още по темата: отоман
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
370
0
 
7
 
! Отговори
До Турчин преди 13 години
КараИбрахим не знам какво целиш с коментарите си но не забравяй че сме 2010.А може би и твоя род произхожда от такава секс машина.Може би някой е о..... прапра...... и сега се биеш в челото че си по-голям турчин и от турците.Много хора ви мразят имено заради постоянните ви претенции към български територии,език,конституция.Това е България не забравяй.Никога няма да стане Турция.Като Ви е толкова лошо тук заминете си никой не ви спира.
369
3
 
5
 
! Отговори
UK преди 13 години
А аз пък мисля че през онова прекрасно лято на 1989 когато най-после ви видяхме сметката и започнахте да се изнасяте в турция, България трябваше да хлопне вратите и никога да не ви пуска обратно. Но вие се върнахте бързо *** и напикани. Ревяхте като луди че от България по-хубаво няма.А сега нещо много знаете. Храни куче да те лае.
368
0
 
6
 
! Отговори
BOTEV,LEVSKI........ преди 13 години
долни, мръсни *** и турци, *** изобщо не си заслужава да се занимаваме с вашта пошла и въшлива партия, до никаде няма да стигнете да знаете защото сте устроени да сте нищо и никой да не ви иска никъде-е аджаба какво по-лошо от това, мизерници нечистоплътни! мързеливи изчадия!!!!
367
4
 
4
 
! Отговори
musa преди 13 години
Kakvo e kazal ciganina na sina si?U4i mom4e,BG 6te bade na6a,turcite sa otiva6ti,bulgarite svar6va6ti,a nie sme ostava6ti.
366
4
 
0
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Аз съм смесен-едната ми баба е от българотюрките,другата е от Караманските Авшари,единият ми дядо е от куманите,а другият е потомък на еничари.
365
5
 
1
 
! Отговори
musa преди 13 години
Men i UK,glupaci,Gospod-Allah e edin i toy ni pazi,a ne peygamberite,bulgarite po-malko gi pazi za6toto pove4eto sa ateisti i lajat mnogo,Gospod ne obi4a lajata.
364
6
 
0
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Ако искаха Османците за една седмица можеха да изтребят крадливото ви племе,но са им трябвали слуги и роби за да им бачкат.А като знам колко са разпуснати жените ви,вероятно и секс машини за удоволствия.
363
0
 
0
 
! Отговори
do karaIbrahim преди 13 години
BRAVO ati otkoi turciste
362
0
 
2
 
! Отговори
До Модератора преди 13 години
До кога ще се позволява на хора да публикуват коментари по-големи от 500 знака.
361
3
 
1
 
! Отговори
musa преди 13 години
Karaibrahim,zabravil si nay-vajnoto"pleme bez vqra",a sega se opitvat da ni u4at,vie(bulgarite) ako imahte akal 6tqhte da go izpolzuvate..
360
2
 
3
 
! Отговори
UK преди 13 години
O6te edin vapros;Po vreme na Osmanskoto vladi4estvo,za6to bulgarite ne sa napuskali rodnite mesta kato sega i za6to e imalo polojitelen prirast,a sega nqma,za6to???....................................................................................................................Защото по време на османското робство Българите е трябвало да се бият с *** и да ги избиват,както е и станало.
359
2
 
0
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
Произхождат от Селджуките и Хоросанските тюрки.
358
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kizilba6ite роднини на КараИбрахим и musa.:-)))
357
2
 
0
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
90 % от турците са сунити.Къзълбашите са турци шиити.Нещо като българи православни и католици.
356
2
 
0
 
! Отговори
do karaibrahim преди 13 години
Iskam date pitam kizilba6ite kakvisa ot kade idvat.
355
0
 
3
 
! Отговори
До musa преди 13 години
Опитай се да пишеш на български поне.
354
4
 
1
 
! Отговори
musa преди 13 години
O6te edin vapros;Po vreme na Osmanskoto vladi4estvo,za6to bulgarite ne sa napuskali rodnite mesta kato sega i za6to e imalo polojitelen prirast,a sega nqma,za6to???
353
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ami kizilba6ite ot koisa .
352
2
 
0
 
! Отговори
КараИбрахим преди 13 години
1.Инквизицията е бил независим от цивилните съдилища съд, а инквизиторите са били назначавани от папата и са били отговорни единствено пред него. Съдопроизводството се водило тайно, като се използвали мъчения, обвинените са осъждани най-често на изгаряне на клада.През първите 18 години от въвеждането й,само в Испания са изгорени на клада над 10 хиляди души, в т.ч. еретици, евреи и мюсюлмани. Активна дейност тази институция развива до 1808 г., като през този период само в Мадрид са изгорени около 32 хиляди осъдени, а други 300 хиляди са понесли други тежки наказания. Последното изгаряне на клада в тази държава става през 1826 г., а през 1834 г. Инквизицията е отменена. На темата за инквизицията е посветена огромно количество изследователска литература, в която е установено, че общият брой на жертвите надхвърля 12 (дванадесет) милиони души, и че сред тях са такива личности, като Ян Хус, Джордано Бруно, Жана дАрк и много други.
351
0
 
4
 
! Отговори
UK преди 13 години
До 384Само едно. Нарича се ***.