Бойко Борисов: По-готови сме от Румъния за Шенген

"Не се радвайте, ако ни отложат с няколко месеца", призова премиерът
Обновена: 10 дек 2010 14:02 | 10 дек 2010 13:10,
169
Бойко Борисов: По-готови сме от Румъния за Шенген
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов призова опозицията да не бърза да се радва, ако членството на България в Шенгенското пространство се отложи с няколко месеца.

Той беше провокиран от въпрос на предшественика си Сергей Станишев, който посочи, че страната ни плаща скъпоструващата охрана на външна граница на Европейския съюз, без да се възползва от премахването на граничния контрол с останалите държави членки.

Борисов веднага върна топката към Станишев, като му припомни, че хората, на които червеният премиер бил възложил същата задача, сега са без американска виза.

„През 2011-а България ще има възможност да охранява пълноценно външните граници на ЕС. Ние водим открит и аргументиран политически диалог срещу атаките на членството ни в Шенген”, посочи премиерът.

Според него основният проблем за присъединяването ни към Шенген, който дойде от френския президент Никола Саркози, е заради кризата с нелегалното пребиваване на нашите роми там.

Бойко Борисов обаче не изключи Саркози да се е ядосал заради неизпълнението на „някои договори”, завещани от тройната коалиция, за които нямаме пари.

„Фрегати, корвети и така нататък”, уточни все пак министър-председателят.

„Няма как аз да нося отговорност за договори, сключени от по-предишното правителство или такива, които не са сключени изобщо, визирам корветите”, отвърна Станишев.

А що се отнася до позицията на Франция, Холандия и редица други европейски държави към присъединяването на България, Станишев се похвали, че неговият кабинет е успял да постигне консенсус с 25 други, за да влезем в ЕС.

Бойко Борисов обаче е категоричен, че България е по-напреднала от Румъния в изпълняването на критериите за Шенген.

„Дали ще ни разделят от тях, не знам, но да положим усилия”, посочи министър-председателят.

Той допълни, че на предстоящата среща на върха на Европейската комисия ще постави въпроса дали действията на Франция срещу българското присъединяване са в унисон с европейските практики.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още по темата: Бойко БорисовШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
4
 
! Отговори
an преди 13 години
AMI V MUTRESTANIQ SA SI DOBRE TAKIVA TIKVI. IMA SI 141 MILIONA, I MU DREME 4E SME PO ZLE OT ROMANCITE. TOI TOVA NE GO VIJDA, NITO USE6TA. A I DA GO ZNAE, SE PRAVI NA UDAREN S MOKAR PARCAL. VAJNOTO E DA SE PRAVQT PIAR AKCII.
127
5
 
3
 
! Отговори
До 142 преди 13 години
Червените тиквеници да не знаят много, щото тиквите на техните червени вождове си останаха кухи до края на мандата им, когато хората ги изгониха с ритници, даже баш вожда им Станишката си призна, че като го видят почват да го псуват и обиждат.
126
7
 
2
 
! Отговори
До 139 преди 13 години
Боко, Боко ама на изборите ви го нати.а дълбоко, за кеф на Станишката и останалите от лявата партия. И кво стана, май като в оная песен: ..пляс, пляс ***, водно колело...Остана ви само да кявкате по форумите и скришно да си припявате тоя рефрен... ха-ха-ха!
125
2
 
5
 
! Отговори
Нубиеца преди 13 години
дори и да е така пак няма да ни приемат. ще има да ни разнасят по медии колко сме били неподготвени и корумпирани.. трябва сами да предложим влизането в шенген да се забави с година поне. влизането ни в ЕС може и да е политическо решение но нужда от нас в шенген просто няма..
124
8
 
19
 
! Отговори
Сталин преди 13 години
Тикво а защо България като е толкова добре,не вземаме по-големи заплати от румънците.А тиквичке изгнила,защо????
123
3
 
5
 
! Отговори
smqh преди 13 години
to i az moga da kaja po dobre sam ot tiq v afrika deto nqmat dostup do piteina voda, a da nqma kvo da qm i kvo sa dai da se radvame
122
3
 
1
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Въъъъ
121
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АХХХХХХХХХ БОКО,БОКО,ДА ТИ СЕ СМЕЕ ЛИ ЧОВЕК ИЛИ ДА ПЛАЧЕ.
120
8
 
8
 
! Отговори
българин преди 13 години
Тоя *** на фотото все повече ми заприличва на идола си - Тато, вече и в жестове, та и в мутра.
119
6
 
7
 
! Отговори
gogo преди 13 години
Във БГ Бойко прави големи грешки като например държи още цецо с апартаментите,но в международна се бори човека и прави каквото може.Друг е въпроса че сарко е клоун и иска да ни пробута стоката си коиято никoй не я купува и ФР загива с 1600 милиарда заем и - 0,2 дефицит на година. Изгонете французите от БГ докато не се научат да ни уважават и зачитат като 1 класа европейци. Мерци за добрия външен вид,забелязваме го,Браво.....
118
0
 
1
 
! Отговори
хахахахах преди 13 години
***,хахаха като българи нали знаеш,за тези които говорим и са на снимките не влизат в спора хахахахаха не подлежат на залагане хахах,те не вземат участие в случая хахахахах с Бойко шега не бива ,хахахаха,ама имаме да драпаме още много и след румънците хахахахах и да им дишаме пушилката хахаха
117
2
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Май и красавецът от снимката има голяма глава и е празна или пълна?!Хайде да се обложим?!
116
5
 
0
 
! Отговори
хахахаха преди 13 години
не се смейте за ромите в Румъния ,защото те са християни,а не като нашите мисюлмани и там имаме много голямо разминаване с жипситата,техните са сладури,за разлика от нашите хахахаха и както казват за българите КАПА МАРЕ НИВТЕ НАРЕ -голяма глава имат българите ,ама празна ,няма нищо в нея ,хахахах ,ай,ай ,ай Саркози да си слуша песничката защото и той е ургарско еврейско жипси хахахахаха
115
5
 
7
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!!Тоя клоун наистина си вярва!!!Трябва да му се направи тест!Ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха-ха!!!!
114
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
най щъ са радвъм катъ спрът да тя дяват по екранут, щот покрай тебе и аз почнах да са уча да ставъм малограмотен, с поздрфф ама ти как съ кажувашш бе чиляк? що съм пил две големи и не тъ познъвам, отде си ва? ша имали пари и работъ тъзи година щот е кофти ейй тъка ва/ и конют на винету ша изядем как е тръгнало. айдда , до скиф . ама кой си ти че размазано ми се виждаш
113
7
 
14
 
! Отговори
Цербер преди 13 години
Такова чудо никъде го няма, Станишев виновен, че поръчал вертолети и корвети, а нямаме пари, пак той виновен, че Супербойко не иска да ги плаща. Герберите искат да сме в Нато и ЕС с един "гол ***".
112
0
 
9
 
! Отговори
Желев преди 13 години
,,Не се радвайте ,ако се отложи за няколко месеца,,. Рано или късно ще ни влезе,но кой ли ни пита.
111
7
 
4
 
! Отговори
666 преди 13 години
Тия западни мaрди и граници нямат,нали пътувам по евpопа! Всичко идва от сарко.Французите вън от БГ. Браво на Бойко за ванчния му вид (вратовръзка-ризка).
110
1
 
13
 
! Отговори
654 преди 13 години
Бойко нареди на Плевнелиев: Като падне снежинка, да я хващате във въздуха!ООО Велики вожде - Винету , ще я хващат на 100 метра височина даже
109
2
 
15
 
! Отговори
1111 преди 13 години
"Бойко Борисов: По-готови сме от Европа за Шенген"... Нека се учат от нас...ХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХААХ