Борисов за посланиците агенти: Да си ходят

Подценили сме пораженията, които ДС е нанесла на държавата, смята той
Обновена: 15 дек 2010 11:21 | 15 дек 2010 11:20,
178
Борисов за посланиците агенти: Да си ходят
Снимка: БГНЕС

Дипломатите сътрудници на Държавна сигурност трябва да освободят постовете си, смята министър-председателят Бойко Борисов.

"Моето разбиране е, предполагам, че и партията ще го подкрепи, че с тези хора трябва да се разделим. Няма логика в една държава да се изпрати човек, за когото ще се знае, че е от бившата Държавна сигурност", коментира Борисов.

"Не случайно, когато сме казвали, че бившата Държавна сигурност е навсякъде и всъщност половината от посланиците ни щом излиза, че са агенти, представяте ли си вътре в страната какво е?", попита премиерът.

"Тази яростна съпротива срещу ГЕРБ на всички нива, всички институции и проекти показва, че ние действително сме подценили тежките поражения, които бившата Държавна сигурност е нанесла на държавата", каза още Борисов.

Попитан дали дипломатите не трябва да минават проверка за принадлежност към ДС предварително, той попита толкова ли няма младо поколение, което да ги замести – вече 20 години след идването на демокрацията.

Премиерът ще разговаря днес с министъра на външните работи Николай Младенов по въпроса за дипломатите с досиета.

Самият Николай Младенов, който посрещна в Брюксел новината, че половината от действащите ни посланици в ЕС са били агенти, реагира незабавно.

Още по темата

В Туитър и Фейсбук той написа: "Нямам думи! В мен се заражда един голям гняв и решителността ми става непоклатима".

По-рано днес и от "Синята коалиция" призоваха за отзоваването на посланиците с картончета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
3
 
5
 
! Отговори
Ученик преди 13 години
При толкова престъпни продажници и *** политици,ум не ми ражда,защо учениците излязоха най-черните и към тях всички бяха безкомпромистни!Бат Бойко като е бил отличник и всеки ден е бил на училище,като е имал ПРИМЕРНО поведение,като е бил активист в Комсомола и НИКОГА не е ходил на ПРОТЕСТИ-ПО-УМНО ЛИ РЪКОВОДИ ДЪРЖАВАТА,А???
146
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боже ,избави ни от Боко тиквата..нали на Коледа ставали чудеса..тогава да се маха този психясал Боко
145
1
 
5
 
! Отговори
Редник преди 13 години
Много се съмнявам и Бойко и Цецко да са се клели точно на тази клетва. Така и не успях да намеря информация къде са служили и двамата, ако изобщо са. Ако са служили обаче, моите извинения.Но, не виждам какво срамно има в тази клетва. Аз съм се клел с нея, и още милиони български мъже. Не сме били там по желание, но това е дълг към родината.Но темата е за доносниците сред посланиците, да не мислиш че някои от тях е изричал тези слова?
144
4
 
8
 
! Отговори
outsider преди 13 години
Като им препрочитам изявленията и на двамата, Борисов и тоя шушумига Николай Младенов, дето преди се въртеше покрай полата на Надежда Михайлова, си мисля, че това им е удобен повод да заменят в посолствата едни агенти с други , които да шпионират за тях самите.
143
1
 
3
 
! Отговори
go6o преди 13 години
dobar ve4er bate go6o.moite kom6ii vsi4ki sa agenti.vsi4ki sa si kupili golemi tendjeri i cqla no6t sluhtat v moqta spalnq.ama nie sme tihi tihi.samo nakraq jenata vdiga decibela kato su 47 e
142
3
 
5
 
! Отговори
най-най.....простия преди 13 години
Аз си спазвам обещанията!Ето в това сме се клели аз и Цецко,сега просто няма какВОЕННА КЛЕТВААз, гражданин на НРБ, като встъпвам в редовете на въоръжените сили, тържествено се заклевам да бъда честен, храбър, дисциплиниран и бдителен воин, да пазя строго военната и държавната тайна, безпрекословно да изпълнявам законите, военните устави и заповедите* на своите командири и началници. Заклевам се добросъвестно да изучавам военното дело. С всички сили и средства да пазя военното и народното имущество и до последния си дъх да бъда предан на своя народ, на своята социалистическа родина и на Народното правителство. Готов съм винаги по заповед на Народното правителство да защитя своята родина НРБ и като воин от въоръжените сили се заклевам да защитавам родината си мъжествено, умело, с достойнство и чест, без да щадя кръвта си, дори живота си, за постигане на пълна победа над враговете. Ако наруша тази моя тържествена клетва нека ме постигне суровото наказание на закона на НРБ и всеобщата омраза и презрение на трудещите се.
141
4
 
4
 
! Отговори
DUBLIN преди 13 години
E zapo4vaite pak da laete sre6tu Bojko-pak ne e prav nali ,4e tsialata darjava e potanala v la...ta i navsqkade agenti i mutrafoni.
140
4
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
"...толкова ли няма младо поколение..." Ами то, младите са неграмотни, виж ги какво и колко учат. Освен ЦЧКЕ (цигара, чалга, кокаин и е..не) друго не знаят. Един писател не могат да назоват. Тези, които са по-грамотни отдавна напуснаха. Затова се радвайте, че все още има кой да ни замаже очите пред света.
139
3
 
5
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Ех, космоса,космоса е крив,мам.. му и прасе!
138
3
 
6
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 13 години
Лошото е в това, с което се асоциира. Теоретично, държавата, това е народът. Респективно, ДС трябва да защитава народа и неговите интереси. На практика, ДС защитава тираните на народа от негодуванието му и евентуална саморазправа.Имаш ли нужда от още пояснения, "Умна" ***?
137
4
 
7
 
! Отговори
УМНА преди 13 години
ДС не означава ли държавна сигурност, и какво е лошото в тези думи
136
5
 
14
 
! Отговори
дъщери на пожарникар преди 13 години
Кое е по-добро за България доказани кадри на ДС или неизвестно от кого бременни дъщери на пожарникари с фалшиви дипломи?
135
0
 
4
 
! Отговори
Чалгария преди 13 години
Яростната съпротива на всички нива... уаууу... вярно ли...Не може да бъде. Съпротивление на материалите.Едва ли съпротивлението е само от бивши ДС. Има и други партии, други организации, и хора, хора, хора... Но е прав. Трябва да ги махне. НО може ли без назначения тип Калина Илиева и подобни в МВнР.
134
2
 
6
 
! Отговори
clearly преди 13 години
При сегашното правителство, присъствието на агентите, сътрудниците, милиционерите и децата на пожарникарите във властта, нараства лавинообразно.Погледнете в ДАНС какво чудо е . Общо 157 сътрудници, започнали кариерата си в Държавна сигурност, заемат ръководни места в същата .Това е видно от наскорошната изнесена информация от Комисията по доситета с дата 01.12.2010.Така ,че тиквата ако иска да се отърси от тях да приеме един закон за Лустрацията,а не да ми говори само за посланниците агенти на ДС.
133
2
 
14
 
! Отговори
miselm преди 13 години
а бе БОЙКО като варди бай ТОШО ти на коя сигорност служи я кажи
132
0
 
7
 
! Отговори
STRANNO преди 13 години
" и всъщност половината от посланиците ни щом излиза, че са агенти, представяте ли си вътре в страната какво е?", попита премиерът.Kogo pita premierat-da ne bi da idva ot lunata....?
131
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Типично за комунистите е да разпореждат кой къде да отиде. И ти си същия КОМУНИСТ като Вожда ти Тиква. Само на думи сте антикомунисти.... по делата им ще ги познаете ...
130
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
що гониш целия ГЕРБ бре човече
129
5
 
11
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 13 години
Имаш ли идея колко грешиш? Същите тези млади хора, "бъдещето и мозъците" на България, гласуваха за тиквата. Не само това, ами и агитираха останалата овча маса. В *** геймърски форум дори съм виждал наложена цензура, ако някой се опита да им каже истината за ББ и ГЕРБ. Сега свиркат по него, утре по другия, а истината е, че са прости като селски ***, каквито и са! Не могат пишат, не четат, свиркат, ама всъщност само *** правят, стига някой да им осигури щракането с пръсти по чалгатеките!
128
13
 
11
 
! Отговори
maks преди 13 години
Ей, комунисти, стига сте писали във форумите! Досадихте на всички! Бегом марш към Северна Корея!