Борисов за посланиците агенти: Да си ходят

Подценили сме пораженията, които ДС е нанесла на държавата, смята той
Обновена: 15 дек 2010 11:21 | 15 дек 2010 11:20,
178
Борисов за посланиците агенти: Да си ходят
Снимка: БГНЕС

Дипломатите сътрудници на Държавна сигурност трябва да освободят постовете си, смята министър-председателят Бойко Борисов.

"Моето разбиране е, предполагам, че и партията ще го подкрепи, че с тези хора трябва да се разделим. Няма логика в една държава да се изпрати човек, за когото ще се знае, че е от бившата Държавна сигурност", коментира Борисов.

"Не случайно, когато сме казвали, че бившата Държавна сигурност е навсякъде и всъщност половината от посланиците ни щом излиза, че са агенти, представяте ли си вътре в страната какво е?", попита премиерът.

"Тази яростна съпротива срещу ГЕРБ на всички нива, всички институции и проекти показва, че ние действително сме подценили тежките поражения, които бившата Държавна сигурност е нанесла на държавата", каза още Борисов.

Попитан дали дипломатите не трябва да минават проверка за принадлежност към ДС предварително, той попита толкова ли няма младо поколение, което да ги замести – вече 20 години след идването на демокрацията.

Премиерът ще разговаря днес с министъра на външните работи Николай Младенов по въпроса за дипломатите с досиета.

Самият Николай Младенов, който посрещна в Брюксел новината, че половината от действащите ни посланици в ЕС са били агенти, реагира незабавно.

Още по темата

В Туитър и Фейсбук той написа: "Нямам думи! В мен се заражда един голям гняв и решителността ми става непоклатима".

По-рано днес и от "Синята коалиция" призоваха за отзоваването на посланиците с картончета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
5
 
14
 
! Отговори
Бобо Винету преди 13 години
Не случайно, когато сме казвали, че бившата Държавна сигурност е навсякъде.Те и мен направиха премиер , сега малко ще разчистим тия от противниковия лагер.И ДА ЗНАЕТЕ ЗАРАДИ Дипломатите сътрудници на Държавна сигурност НЯМА ПАРИ ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ЗА КОЛЕДА.ЗАРАДИ ТЯХ СЕ ПОВИШАВАТ И ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО - НЕ Е ЗАРАДИ МЕН , ЗАРАДИ ТЯХ Е. А ЗАБРАВИХ - ТЕ ПРЕДИЗВИКАХА КРИЗАТА ТЕ И ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ.
126
2
 
9
 
! Отговори
106 преди 13 години
На бг територия имат шанс само младите с татенца и мамички бивши доносници. Глей кво е в самата дипломация, после се огледай навсякъде около ттеб. А *** и в Брюксел?
125
8
 
8
 
! Отговори
коко преди 13 години
Прав е Бойко
124
11
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българинът започва да се събужда. На финала на концерта на ФСБ в НДК, Бойко Борисов беше бурно освиркан от цялата публика. Или гербописачите, сега ще кажат че и рокаджийската публика на ФСБ, един от символите на демокрацията са комунисти.Ха-ха, смешници, отивате си - това е истината ...Народът поумня и не го е страх от милиционерските ви похвати.Нищо че си гласувахте 100 млн за подслушване и се опитвате да сринете науката, културата и образованието.ИЗГОНИ ГЕРБ!СПАСИ БЪЛГАРИЯ!
123
3
 
14
 
! Отговори
Кадрова смяна преди 13 години
Очевидно, че огласяването на сътрудници и служители на ДС в Дипломатическия Корпус цели да се напави кадрова чистка и да се назначат свои хора. Тези, които си мечтаят, че ще започнат да назначават млади хора живеят в някакъв розов сън.
122
3
 
9
 
! Отговори
123 екс уай зи преди 13 години
все се надявах списание "тайм" да избере БиБи и ЦиЦи за личност на годината, даже си мислих че ЦиЦи беше за малко в америка за да координира хавата, пък те взеха че избраха Марк Цукенберг от Фейсбук. егати списанието, какъв ограничен кръгозор.
121
5
 
10
 
! Отговори
човек преди 13 години
Наистина поражения. ББ и Цв.Цв са блестящ пример за пораженията - дълбоки и непоправими, нанесени НАРОЧНО от ДС, няма.
120
3
 
10
 
! Отговори
една преди 13 години
Ало, да почнем гоненето от Б.Борисов - дали проверихте кои са началници на пожарната- при пожар, макар исциниран, имаш достъп до всякаде и всякога - акво ще кажем бат Бойко? Ти и Цветанов кои сте? А днешните от МВР и ДАн след две години къде ще ходят? Или да закрием разузнаването и да ползваме ЦРУ и ФБР
119
3
 
6
 
! Отговори
българин преди 13 години
***, Уорлик може да си го отзове Обама, ако бат ти Бойко му докаже, че е от ЦРУ. А ебаните български посланици и консули от ДС, дето сега ги вадят документално, ще трябва да ги отзове българският външен министър. Понимаеш?
118
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко толкова си ***, че ако има световно първенство по тъпотия ще си втори, защото някой друг *** ще ти отмъкне първото място
117
2
 
12
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 13 години
"Защо тогава не изгониш Уорлик-америкатския агент дето и ДНК вече е събрал от вас,бе тикво проста! "Ахахахаха ... ама преди да го изгони трябва да му отрежат и оная работа, че там им е ДНК-то. :)))
116
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не говори глупости бе Бойко е роден след 1989, а ако случайно е роден преди това има амнезия за този период а и за доста други неща. Но нейсе има живи помнят
115
6
 
13
 
! Отговори
СЕЛЯНИН преди 13 години
Борисов за посланиците агенти: Да си ходят...................................................................Защо тогава не изгониш Уорлик-америкатския агент дето и ДНК вече е събрал от вас,бе тикво проста!
114
6
 
12
 
! Отговори
Коко преди 13 години
Бойко, Бойко още като помощник в националния за нищо не ставаше. Не случайно всички съзтезатели ти викаха "Бойко П.Т.А.А" но не патката.Само клепане и нищо повече. Да споменаваме ли ти как изпълзя от село и кой отговорни другари ти помага да избуташ. Не забравяй откъде си тръгнал и през какво си минал, защото въобще не си тая света вода ненапита за която се представяш
113
7
 
15
 
! Отговори
Пламен преди 13 години
Народа за Тиквата на следващите избори."ДА СИ ХОДИ"
112
2
 
11
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 13 години
Ами, аз ще ви отговоря. Ако наистина имаш баща, който е обявен за враг на народа и разстрелян, единствената причина да те приемат в редиците си е ако се докажеш като невероятен изверг и главорез! Естествено, послушен. Това за бащината линия на ББ. Нормално е да следва пътя. Пътя, като пета колона. Път, начертан от партията и ДС. Между другото, дори за завършването на *** пожарникарски факултет се наложи да го протектират от доста високо място, няма да споменавам името на човека.
111
7
 
8
 
! Отговори
krass BG преди 13 години
Бате Бойко ще им го нахендри яко на червените !
110
0
 
12
 
! Отговори
123 преди 13 години
Браво!А и как се влизаше в школата в Симеоново се питам аз!май трябваше да имаш доста добро партизанско потекло, ако не да си извършил доноси за тоз и оня например??
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Iskam da zapitam premiera, s kogo drujeshe toi predi 1989, v kakva komapnija durjeshe da bude...goliamata chast bjaha oficeri ot sigurnostta. TE mu dadoha shansa da vleze v razni krugove, TE go popstavjaha tuk i tam, estestveno suvsem nezaslujento. Bih iskal da popitam, kak kato chovek bez nikakuv opit kak stana GLAVEN SEKRETAR?????? Kude e rabotil bashtata na vseizvestnata i lubima Cvetelina Borislavova? Izliza, che BORisov e bil s tjah ama ne ebil...koe e vjarno?
108
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това за старите доносници , добре.Ами какво ще правим с новите ? Те по-хубави ли са от старите ? Ами с некадърниците които държат властта ? Много въпроси и нито един отговор.