Депутатите – войници, да казват: Аз, тук!

БСП пак поиска оставката на Цецка Цачева, не се справяла
Обновена: 20 дек 2010 16:11 | 20 дек 2010 16:07,
114
Депутатите – войници, да казват: Аз, тук!
Снимка: БГНЕС

Парламентът да заприлича на казарма. Подобно предложение направи в декларация депутатът от „Коалиция за България” Петър Димитров.

Според социалистите, когато се прави поименна проверка на кворума в залата, всеки народен представител трябва да се изправя и да казва ясно: „аз, тук”.

Това веднага да се отбелязва в стенограмата от заседанието. Само по този начин, според червените, може да се провери дали наистина е имало кворум.

Защото от БСП са категорични, че председателят на парламента Цецка Цачева манипулира кворума. Те дадоха няколко примера от едно от последните гласувания, проведено в петък, 17 декември.

Тогава заради съмнения в липса на кворум Цачева направи три проверки. При първата ръчното преброяване отчело 156 депутати, но веднага след това при гласуването се оказали 104-ма. Тоест 52-ма липсващи. Следващата проверка показала разлика от 32-ма депутати, а последната – от 39.

Как се случва това? Според декларацията на БСП измамата върши лично председателят на парламента.

„Председателят Цецка Цачева еднолично решава дали даден народен представител е в залата. След това заявява, че има кворум, без да го обяви. Следва гласуване, което не потвърждава наличие на кворум”, разясни Димитров.

Поведението на Цачева било като в поговорката „Мижи – да те лажем”.

Социалистът даде още няколко примера: „Представете си екипаж с ¼ от екипа или оркестър, който свири с ¼ от музикантите”.

От БСП упрекват ГЕРБ, че не могат да управляват собственото си присъствие в залата, а опитват да ръководят държавата.

„Госпожо, Цачева – вие изчерпихте лимита на доверие, с който заехте този пост. Призоваваме ви да подадете оставка, за да се прекрати тази срамна практика и да се изчисти името на парламента”, дойде си на думата Петър Димитров.

И понеже се усъмни в „подобно морално извисяване” от страна на Цецка Цачева, предложи проверките на кворума да се правят не от нея, а от заместник-председател от опозицията.

Цачева не взе отношение по забележката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: БСПЦецка Цачева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Депутатите войници"НЕ - Стадото на ГЕРБарите!
107
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
леле Цецеее... много белогвардеец тука много нещо..и плюят ли плюят по тебе...ама както ги усещам не са виждали жив комунист..щото са с жълто още на устите...е..има и някоя друга побеляла тиква ..но те са от уния на времето..дето тогава и сега всяка власт им убива.ама нищо..да не ти дреме..стария кадър си е кадърен и туй то..а младия много лъже бе..че и без дипломи влизат в миистерствата...та дръж се Цеце...акъл и здрава ръка им требе на депутатите..иначе мислят и вършат глупости..с теб сме
106
0
 
0
 
! Отговори
978 преди 13 години
Българският Уикилийкс се рови из дебрите на балканските тайни, на Тенерифе са вдигнали ръце от българските мафиоти, България е по-атрактивна от Румъния - това са някои от българските теми в чуждите медии днес.Испанският сайт laopinion.es излиза днес със заглавие "Български мафиоти в южната част на Тенерифе". В обширната публикация четем, че полицията в Тенерифа разследва български граждани, заподозрени във връзки с мафиотски организации, на които се приписват редица престъпления и които са собственици на няколко публични домове. Много от заподозрените българи са били агенти на бившата ДС, военни или пък експерти по бойни изкуства. Испанската полиция разследва случая съвместно с Интерпол, информира още сайтът
105
3
 
3
 
! Отговори
Д-р Ох преди 13 години
Леля Цаца е като всички в ГЕРБ но идва Видовден за всички тях!
104
0
 
4
 
! Отговори
ФУРЕРА преди 13 години
либсва им СОВОРОВ-СТРОЙ СЕ ПРЕБРОЙ СЕ!!!
103
0
 
3
 
! Отговори
357mag преди 13 години
Свободно,почешете коня дами и господа народни преставители
102
1
 
7
 
! Отговори
Мухата Це Це преди 13 години
Не обичам комунистите но необичам и тяхната съпратийка Леля Цеца. Този път са прави тя не става за председател на парламента на ТКЗС става там са и хора селяни като нея който нерзбират за какво са се събрали и незнаят какво ще решават. Всичко е кавото каже партийната секретарка Леля Цеца нито кворум нито гласуване няма за, против , въздържали се лелятакомандава приема се.
101
2
 
1
 
! Отговори
До 94 преди 13 години
Кючуков, лай си на воля, че малко ви остана, само до изборите.
100
2
 
4
 
! Отговори
RB преди 13 години
Е,ЗАТОВА СМЕ НА ТОЗИ ХАЛ БЪЛГАРИТЕ.САМО МРЪНКАНЕ-КАТО УПРАВЛЯВАШЕ ТАТО-БИЛ НЕУК,ЦАРЯ-МНОГО БОГАТ,БОЙКО БОРИСОВ-ПОЖАРНИКАР.ВИЕ КАКВО ИСКАТЕ МАРСИАНЦИ ЛИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ.КАТО Е ОТ НАРОДА,ЗАЩО Е ОБИКНОВЕН,КАТО Е СЪС СИНЯ КРЪВ,ЗАЩО Е АРИСТОКРАТ.*** НАРОД СМЕ И ТОВА.Я ВСЕКИ ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА,ЗА ДА ВЪРВЯТ НЕЩАТА.НЕ ДА СИ ВРЕМ НОСА ТУК И ТАМ.
99
1
 
2
 
! Отговори
Bate Gogo преди 13 години
"за да се прекрати тази срамна практика и да се изчисти името на парламентаI mnogo mi e interesno KOE IME NA PARLAMENTA DA SE IZCHISTI?
98
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
може бе...защо не..то и без това армия нямаме вече...та да гледаме тях как си играят на воиници и политици
97
3
 
2
 
! Отговори
ADIOS преди 13 години
Аре бе, готин. Оди си вземи хапчетата, дето чичко доктор ти ги предписа, за да не те приберат отново.
96
5
 
4
 
! Отговори
ятак-2 преди 13 години
Има предложение от серГЕЙ немедлено да се смени Сецка Клесачева с *** Нинова или с Петър КУРумбашев.
95
3
 
4
 
! Отговори
Елховец преди 13 години
Не е разбрал Бойко иначе отдавна да е взел мерки.Отначало показа имитация на приципност но болестта ги хвана и тях и
94
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма нищо по-цинично от това, да накараш хората да отидат насила на манифестация и да викат "Слава", като знаеш, че в на маса в тесен приятелски кръг те псуват. Или след като си лъгал 3 часа бедните учители, да кажеш "Хайде да разтуряме седянката"
93
6
 
7
 
! Отговори
ИМА, ИМАААА... преди 13 години
...ПЪЛНО Е, С ДРУГАРИ---ВСЕ ЧЕРВЕНИ ЛАЙ+++РИ......!!КОЙ ,КОГОТО-КЪДЕТО СВАРИ.....ДА ИМ ГО НАТОВАРИ....!..ЧЕ ГО ПОНЕСАТ---КАТО БРЪМБАР СЛАМКА,.... ЧЕРВЕНИТЕ ВЪШКАРИ....!
92
10
 
10
 
! Отговори
Василев преди 13 години
има ли тук мързеливи,нагли червени калтаци!!!
91
5
 
14
 
! Отговори
kючуков преди 13 години
Какво значи герберски народ бе *** и хората ли взехте да делите, значи вече си имаме герберски и български народ, вие съвсем се главозамаяхте, добре че си отивате безвъзвратно
90
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако и връчиш една полубяла ,полумазна престилка и едни маши и я чуеш да вика "Хайде на кебапчетата народе парат не се барат" нещата ще си дойдат на местата си.
89
8
 
16
 
! Отговори
Мишо преди 13 години
Цачева е една дива простачка. Един от хората, които отявлено не могат да говорят и не си стоят на мястото. Тя наистина трябва да бъде сменена. Бойко, като е толкова "принципен" вместо да сменя Димитров да смени нея. Получавам болки в главата, когато чуя гласа на плевенската принцеса.