2011: BG пенсионерите се увеличават

Към декември тази година те са 2 194 274-ма души
Обновена: 21 дек 2010 14:04 | 21 дек 2010 14:03,
140
2011: BG пенсионерите се увеличават
Снимка: Булфото

"Очаква се един малко увеличен брой на пенсионерите през следващата година", заяви управителят на НОИ Христина Митрева.

Данните на статистиката сочат, че към декември тази година пенсионерите са 2 194 274-ма, като те са се увеличили с близо 5000 в сравнение с декември 2009 година.

"От една страна, част от работодателите, поради икономическите фактори, освобождават хората в пенсионна възраст, а, от друга страна, хората вероятно ще се пенсионират, но ще продължат да работят", предположи тя.

По думите й до 6 декември с около 19% е нараснал броят за лицата, които са подали заявление за получаване на пенсия в сравнение със същия период за миналата година.

"Това, че хората подават заявления, не означава, че те отговарят на необходимите условия", уточни Митрева.

Според нея много по-малко от 10 000 са хората, чиито права ще са нарушени от отпадането на точковата система.

Към 6 ноември до 240 лева се осигуряват 16% от всички лица, работещи на трудов договор. 37,3% от хората се осигуряват на сума от 240 лева до 420 лева. Общо 53% от всички хора на трудов договор се осигуряват до 420 лева.

Още по темата

"Именно това показва, че работещите в частния сектор променят възнаграждението си, за да могат да получават повече средства, а в много случаи при връщането на жените на работа от майчинство те започват да получават много по-ниски заплати", коментира Митрева.

"От март до сега броят на изплатените парични обезщетения за временна неработоспособност се намали много рязко, което означава, че и работодателите затегнаха контрола", изтъкна управителката на НОИ.

Към ноември броят на болничните е с 428 400 по-малко спрямо ноември 2009 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
1
 
! Отговори
До НЕХРАНИБАБКО преди 13 години
Някакъв НЕХРАНИБАБКО се напъва като след петдневен запек да ми обясни, че ме храни. Ето:"В момента родените преди 1959 година пенсионери получават пенсиите си от сега работещите и това е ФАКТ. Така че много моля въпросните пенсионери да проявят малко уважение към хората, които ги изхранват и да насочат лаенето си .." Нещастнико, всичко съм си отработил! Не ме храниш ти! Изпитвам ужас, че може някъде да съм изтървал някоя семка и *** те е дриснала! Не те заслужавам!
133
0
 
2
 
! Отговори
м преди 13 години
Ми хората ще излезнат в полагаща им се пенсия,кво толкова.Колко години наред са плащали данъци и т.н, сега им дошъл ред да си стоят вкъщи, както е редно.Ама на управляващите не им изнася това, та се вайкат.Ние да му берем кахъра дали ще стигнем до пенсия, а си внасяме куп парички.
132
1
 
1
 
! Отговори
an преди 13 години
EI NE USE6TATELI 4E DRUGARITE ZA 21 GODINI VI NAPRAVIHA ZVEROVE? TO4NO TOVA BE6E CELTA NA ZANAQTIETO. DA VI RAZEDINQT, I NAPRAVQT ZOMBITA. TAKA PO LESNO VI MANIPULIRAT. OGRABIHA VSI4KO KOETO NA6ITE BA6TI, I MAIKI, S KARVAVA POT POSTROIHA, RAZDELIHA SI ***, I SEGA JIVEQT NA VA6 GRAB. KATO VI RASCEPIHA NA 4ERVENI, SINI, JALTI, I BEMBENI, PO TOZI NA4IN NQMATE SILA DA GI PREBORITE. ZA6TOTO SAMO EDINSTVOTO POBEJDAVA. A VIE STE RAZEDINENI I STE SLABI. A NARODA E SILA.
131
0
 
6
 
! Отговори
Старец преди 13 години
Мнозина пишурковци не знаят, как бързо минава времето. Изведнъж осъмваш старец. Тук боли, там боли.А лекарствата-скъпи, нали акулите от фармацевтичния бизнес трябва да живеят!Дават някаква пенсийка,колкото да не умреш от глад.За да не умреш от глад се тъпчеш се с разни Е-та,соеви сурогати, смляна сланина в колбасите, желатин и агар.Ти си си изработил своето, мислиш, че имаш право на това, което са ти взели, недодали.И тук-война на световете - млади срещу стари (ние храним пенсиите). Гнус и срам!
130
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
111.ти, те я построиха, но сега други я разграбват и продават.
129
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пенсионери, не псувайте държавата, такава си я построихте!
128
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** си ти. какво общо има ДОО с пенсиите?
127
0
 
3
 
! Отговори
poohy преди 13 години
Ми разбира се, че ще се увеличава броя на пенсионерите. *** не се включват в работещата маса, та да има някаква прилична пропорция.
126
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това си е геноцид...Безнравственост, без етика, без рабиране - тези хора са работили по 40 години и са им взимали ДОО. Сега едвам се изхранват - стотинки...А ***, герберасти и тем подобни животни ги псуват като престпници...
125
1
 
5
 
! Отговори
ДА ДО БЪДИЩЕ преди 13 години
ДА ПИЧ ПРАВ СИ ДАНЪЦИТЕ СА ЗАКОННА ФОРМА НА ПРИСВОЯВАНЕ ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВАТА И ДОКАТО НЕ ГО РАЗБЕРЕМ НЯМА ДЕ ИЗЛЕЗЕМ ОТ БАТАКА .
124
1
 
4
 
! Отговори
Бъдеще преди 13 години
Честно да ти кажа не си спомням точната статия, тъй като я четох преди доста време, а и беше на английски. Но не е чак толкова трудно да използваш гугъл.Един от възможните, макар и временни икономически решения е вдигането на пенсионната възраст. Не ти ли е чудно защо се говори за това в цяла Европа, където населението застарява, а раждаемостта е малка?
123
2
 
21
 
! Отговори
ччч преди 13 години
Не плюйте пенсионерите!!!! Това е вашето бъдеще!!!
122
0
 
1
 
! Отговори
Нехранибабко преди 13 години
10:1? Според кого?
121
1
 
12
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Човече, и аз имам две деца. И на мен ми взимат. Но това не означава да отрепя родителите си, за да има повече за нас.
120
4
 
8
 
! Отговори
Бъдеще преди 13 години
За да е стабилна една социална система съотношението работещи (данъкоплатци) и пенсионери трябва да е 10 към 1 в полза на първите. Щом само пенсионерите са над 2 милиона, от ~7 милионна нация, от която можем да извадим *** и всички тези, които не плащат данъци... Сметките са чудни! ох светли бъднини ни очакват.Късмет на тези които ще работят тук след 10 години, защото кожичката ще ви свалят с данъците нужни за да хранят тази орда.
119
6
 
2
 
! Отговори
бау преди 13 години
МОЖЕ СЛЕД КАТО НИ ВЗИМАТ НАД 100ЛВ ОСИГУРОВКИ И ЛИШАВАТ ДЕЦАТА НИ ЗАТОВА ВСЕКИ ПЛЮЕ ПО ТЯХ
118
1
 
20
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Как може някои да плюят по възрастните хора? Това дефакто е да плюеш по родителите си. Нямам думи. Каквито и да са пенсионерите, те са нашите родители. Не го забравяйте.
117
1
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 13 години
до 111Ако ти си представител на зараждащата се"читава"система-жалко за България.Ти си един обикновен партиен хрантутник ,който за пари е готов да продаде и майка си.
116
1
 
22
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Ей хора, спрете се бе! Какво е това нещо? Не ви ли омръзна да се плюете и обиждате? Не ви ли омръзна да ви дърпат конците? Превърнали сте се в коне с капаци, нищо не виждате. Омразата блика от всяка ваша дума. Разединението е изгодно единствено на управляващата номенклатура, всички останали сме потърпевши.
115
0
 
11
 
! Отговори
един от вас преди 13 години
Плюете и кълнете пенсионерите, но искам да видя как ще отидете и ще кажете на човека от снимката, че сте го хранили от както е пенсионер и че не заслужава да се храни само и само защото има своите политически предпочитания. " Да ги оставим да измрат , така поне ще съкратим електората на БСП с 90% " Ще има справедливост някой ден и онзи отгоре гледа..