2011: BG пенсионерите се увеличават

Към декември тази година те са 2 194 274-ма души
Обновена: 21 дек 2010 14:04 | 21 дек 2010 14:03,
140
2011: BG пенсионерите се увеличават
Снимка: Булфото

"Очаква се един малко увеличен брой на пенсионерите през следващата година", заяви управителят на НОИ Христина Митрева.

Данните на статистиката сочат, че към декември тази година пенсионерите са 2 194 274-ма, като те са се увеличили с близо 5000 в сравнение с декември 2009 година.

"От една страна, част от работодателите, поради икономическите фактори, освобождават хората в пенсионна възраст, а, от друга страна, хората вероятно ще се пенсионират, но ще продължат да работят", предположи тя.

По думите й до 6 декември с около 19% е нараснал броят за лицата, които са подали заявление за получаване на пенсия в сравнение със същия период за миналата година.

"Това, че хората подават заявления, не означава, че те отговарят на необходимите условия", уточни Митрева.

Според нея много по-малко от 10 000 са хората, чиито права ще са нарушени от отпадането на точковата система.

Към 6 ноември до 240 лева се осигуряват 16% от всички лица, работещи на трудов договор. 37,3% от хората се осигуряват на сума от 240 лева до 420 лева. Общо 53% от всички хора на трудов договор се осигуряват до 420 лева.

Още по темата

"Именно това показва, че работещите в частния сектор променят възнаграждението си, за да могат да получават повече средства, а в много случаи при връщането на жените на работа от майчинство те започват да получават много по-ниски заплати", коментира Митрева.

"От март до сега броят на изплатените парични обезщетения за временна неработоспособност се намали много рязко, което означава, че и работодателите затегнаха контрола", изтъкна управителката на НОИ.

Към ноември броят на болничните е с 428 400 по-малко спрямо ноември 2009 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
4
 
! Отговори
berta преди 13 години
Ами кво правим след само 10г.???? Един работещ ще плаща за пенсионер и ***, сега поне си ги делим. Един работещ плаща за пенсията на някой, друг плаща на *** социалните. Мани, ептен я закъсахме...Системата умира, мислете за изходите? Но Те отдавна са готови с плана Б.... да му мисли редовия българин
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"В икономически кризи сивият сектор е полезен, посочи Митрев и уточни, че подобен е изводът от международна конференция на осигурителните институции, на която е присъствала. По думите й сивият сектор се оказва работещ в условия на криза, защото запазва работни места. "Това много отдавна го обясняват РАЗУМНИТЕ хора но бг управляващите няма как да го разберът.С килийно образование държава НЕ СЕ УПРАВЛЯВА!Също не се управлява като правиш това което кой от къде мине и ти каже!Включително народа
72
0
 
10
 
! Отговори
живковист преди 13 години
Не бойте се Батман ще ви оправи,както онзи ни опрай за 800дни. Сякаш ,че от джоба си ги вади.Какво ни чака,глад и автобани. Те ще са достъпни за намазаните пейливани да стигат до морето за 2-3ч, анародеца да мре. Сами сме си виновни всички тези ги видяхме какви ги вършиха вече 212год .Хвани единия блъсни другия. Няма честни и достойни люде.Всички са маскари.Не съм допускал ,че ще дойде време да съжелявам за бай тошовото време.
71
2
 
13
 
! Отговори
Пенсионер преди 13 години
Здравейте млада смяна,Прочетох доста внимателно дискусиите ви на тема :"Пенсионери и имат ли те място в България".Потресен съм,защото сме отгледали и изучили такава пасмина.Защо не вземете да ни "спретнете "една "Вартоломеева нощ" и ще решите проблема.След това няма пенсионери ,няма проблеми.Ще лежите и ще лапате.Ако има някой по- грамотен нека изчисли за над 35 г. трудов стаж колко ДОО съм внесал при заплата над средната за страната.
70
0
 
7
 
! Отговори
Борселино преди 13 години
До Номер 48 и 49, и всички останалиТук е истината - - не за пенсионерите, а как да повдигнем самочувствието си. А всички хора на пенсионна възраст заслужават достоен живот. И те са били като нас и ние ще станем като тях.
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бройте ме и мен към спрялите да се самоосигуряват.
68
2
 
3
 
! Отговори
ДО СТАРИА преди 13 години
МНОГО ПРОСТО.ПЕНСИА ОТ 400 ЛЕВА И ЗАПЛАТА ОТ 5ОО ЛЕВА.
67
0
 
6
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Не искам да споря с теб. Така е. Но като погледнем как летят цените на жизненоважните неща, изобщо забравяш за бъдещето. Гледаш днес да нахраниш децата си, да обърнеш внимание на родителите си и утрето... ами то остава за утре. Аз поне лично съм наясно, че един ден пенсия няма а видя. И не защото не плащам данъци, а защото един ден няма да има кой да ги плаща тези данъци, та аз да получавам пенсия. Нашите родители сега получават, защото ние плащаме данъци. Това е истината.
66
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами доста военни се пенсионирват с тия тяхни реформи хората се изплашиха.
65
0
 
4
 
! Отговори
стария преди 13 години
49-ти, Как дядо ти взема над 700лв. когато тавана е 700??????
64
0
 
14
 
! Отговори
Дааааа преди 13 години
Само едно ще ви кажа:Българите си заслужаваме си съдбата,сериозно.Даже по-лошо трябва да е при фона на толкова *** народ.
63
0
 
6
 
! Отговори
хора преди 13 години
не трябва да се внася докато , не стане всеки който внася да си има партида , иначе отиват парите за милиционери и прочие - тази солидарна система е рухнала и е в кома , не го ли разбраха тези *** , тя е направена от бисмарк при съотношение 4-1 , а ние сме 1-1 работещи - пенсионери . Будалкат ви и въпрос на време е да рухне всичко .
62
6
 
1
 
! Отговори
do 55 преди 13 години
ne, ne mi e...latinicata ne e problema (taka se kazva), a komuniagite ;)
61
1
 
5
 
! Отговори
до 2050 преди 13 години
пич прав си червените , и милиционерите ще довършат тази държава , а световните анализатори вече казват че до 3-5 години еврейски съюз няма да има , тогава тази кво ме будалка 2020 - 2050 чушки ......
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав си пари има, нали всички чухме какви тлъсти Коледни са си раздали някои.Пазят всичко в тайна да не се дразним.Такива са оперирани от срам и незнам какво трябва да ги направиш.....
59
0
 
5
 
! Отговори
ИВО преди 13 години
КОЛКОТО СА ПЕНСИОНЕРИТЕ ТОЛКОВА СА И РАБОТЕЩИТЕ ТОВА Е БЪЛГАРИЯ
58
0
 
4
 
! Отговори
... преди 13 години
Въпросът е, че първо балерината си внася по личната пенсионна сметка докато работи като балерина, после ще внася като сценограф и т.н. Разбрала се е с фонд Х примерно, че ще внася по 150 лв/м., ще се пенсионира на 54 г. и като се пенсионира - 10 г. ще получава по 800 лв пенсия. Като стане на 54, може да реши да работи като касиерка още 7-8 г., да предоговори условията и да се пенсионира на 62 и да получава по 1200 лв пенсия 8 години. При всички случаи знае точно колко лева има в сметката си.
57
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Очаква се един малко увеличен брой на пенсионерите през следващата година", заяви управителят на НОИ Христина Митрева, защото това е последния влак за пенсионирането им , който се качил , качил, който не е да е, следващия влак е за дървеното село
56
1
 
5
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Ми то май други няма. Където и да потърсиш, все изкачат ДС агенти или комунисти. Защо се сърдиш. Какво са ти виновни хората, които са бачкали години за държавата, та накрая тя да им се подиграва. Пари в държавата има. Като помислим колко човека в БГ на месец получават пенсиите на няколко стотин пенсионера, ще ти се изясни положението. Сметни грубо колко ни излиза парламента всеки месец.
55
3
 
2
 
! Отговори
sasko преди 13 години
s balerinite vaprosa e re6en sled kato nemogat da tansuvat da svirkat.